Nesouhlas s odvoláním Mgr. Zdeňky Masnerové z funkce ředitelky ZŠ

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

2012-01-22 18:49

Vážení, pokud kdokoli z Vás má důkazy o tom, že jsem se dopustil úplatkářství, oznamte toto neprodleně policii. V opačném případě se dopouštíte krytí protizákonného jednání, které je trestně stíhatelné. Obdobně je povinen dodržovat zákon i zřizovatel školy. V tomto případě (kromě jiného)byl porušen zák. 563/2004 Sb.§5, odst.2. To, že paní ředitelka nesplňuje profesní předpoklady kupodivu nezjistily inspekce v r. 2004 ani 2007. Zřejmě je to tím, že byly běžné. Loňská inspekce ovšem přišla na podnět některých rodičů a s konkrétním zadáním. Zjistila i mnoho dalších vážných pochybení spojených s vedením školy. V některých Vašich příspěvcích je trefně popsáno okud vítr vane a kdo celou situaci způsobil. Dovoluji si ale vyslovit nesouhlas s paušalizací obyvatel lipeneckých lokalit.Zdaleka ne všichni ze jmenovaného BH sdílejí názor "aktivistů". Přestože je zákonem dán jasný postup při odvolání ředitelky, osobně jsem se snažil celý proces "natáhnout" až do letních prázdnin, kdy měla paní ředitelka podle svých slov v úmyslu ve škole skončit. Bohužel mi bylo naznačeno, že by Rada MČ mohla skončit ve správním řízení pro nedodržování svých povinností. Přestože tento způsob odvolání považuji za krajně nedůstojný, musel jsem k němu z výše uvedených důvodů přistoupit. Zásluhy paní ředitelky v řízení školy jsou neoddiskutovatelné. Ovšem jen pro upřesnění: přestavba a přístavba školy a stavba tělocvičny jsou součástí plánu jejího rozvoje, tak jak jej dlouhodobě prosazuje Zastupitelstvo městské části. To znamená, že by tyto akce proběhly i za účasti jakéhokoli jiného vedení. Jsem také přesvědčen, že vhodnějšího ředitele pro tento typ naší téměř rodinné školy budeme hledat těžko a složitě. Už z toho důvodu, že zcela jistě nebude ochoten snášet diktát některých zákonných zástupců jak má vykonávat svou profesi.
Děkuji za pochopení a zdravím
Michal Popek, starosta

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#21 Re:

2012-01-22 19:38:05

#20: -

(Zjistila i mnoho dalších vážných pochybení spojených s vedením školy.)Máme právo vědět co přesně zjistili !!!Chceme vědět přesné fakta a né žádné politické okecávání!Děkujeme.

Kudrna Jan

#23 Re:

2012-01-22 20:13:56

#20: -

1.  rad bych videl alespon vycet nedostatku, ktere podle inspekce pani reditelka nesplnuje.

Odvolávání ředitelů škol, školských zařízení je přesně stanoveno v zákoně č. 561/2004 Sb., v § 166 odst. 4) a 5). Odvolání není možné z jiného důvodu, než který je uveden v zákoně. Jmenovaného zaměstnance může z funkce odvolat pouze ten, kdo  ho do funkce jmenoval. Odvolání z funkce je písemné, doručuje se řediteli do vlastních rukou a musí obsahovat  důvody odvolání, jinak je neplatné. Odvolání ze jmenované funkce by kromě specifikace jmenovaného zaměstnance mělo obsahovat zejména označení funkce a den skončení jejího výkonu. Není-li v odvolání z funkce uvedeno datum pozdější, končí výkon funkce dnem následujícím po doručení tohoto právního úkonu.

Zřizovatel  odvolá z funkce ředitele v případě:

• pozbytí některého z předpokladů pro výkon funkce ředitele školy nebo školského zařízení stanovených zvláštním zákonem – tj. zákon č. 563/2004 Sb.,
  • nesplnění podmínek získání znalostí z oblasti řízení školství studiem pro ředitele škol a školských zařízení podle zvláštního zákona – tj. zákon č. 563/204 Sb.,
  • organizačních změn, jejichž důsledkem je zrušení vykonávané funkce.
  • závažného porušení nebo neplnění právních povinností vyplývajících z vykonávané funkce, které bylo zjištěno zejména inspekční činností ČŠI, zřizovatelem nebo jinými kontrolními orgány,
  • dosažením 65 let věku (znamená, že zákon dává zřizovateli možnost, neukládá však povinnost).

Hadam ze se tedy jedna o 4.bod. Odvolani musi obsahovat presne duvody, ktere vam tedy rukou prosly, tak prosim o jejich zverejneni. mimochodem body 1,2,3 jsou v §166 odst. 4) kdy se reditel odvolat musi a body 4 a 5 v §166 odst. 5 kdy odvolat muze. takze mi reknete jake Vam hrozilo spravni rizeni, kdyz byste pani reditelku neodvolal.

2.  verim, ze ne vsichni z BH patri mezi tyto aktivisty, ale nikdo z nich urcite nebude resit, jestli sve deti budou kazde rano vypravovat na cestu do skoly na Zbraslav ci jinam. jejich deti budou chodit do skoly v Lipencich at bude statni ci soukroma.