Petice za domácí porody a poskytování péče porodními asistentkami
Quoted post
Nepřihlášený uživatel |
#212012-02-28 14:50Protože chvíli porodu považuji za nevhodnou k boji s čímkoli a kýmkoli, jsem vděčná za inspiraci k porodu doma, ke kterému mi přivedla osvěta porodních asistentek. V porodnici bych musela bojovat s ustrašeným systémem, který mi již před porodem jasně říkal, že mi bude vnucovat lékařské zásahy do průběhu porodu, o než jsem nejen nestála, ale dokonce považovala v mém případě za nebezpečné (konkrétně to je na delší vysvětlování). Podle mě jsem šťastně porodila zdravou holčičku právě díky porodu doma a ne díky technice a hlavně nekontrolovatelným účinkům chemie na můj organismus. K tomu bytostně nesouhlasím s nemocničním způsobem zacházení s právě narozeným dítětem po porodu, s jeho odtržením od matky, předčasným přestřižením pupečníku, zbytečným měřením, mytím apod. Myslím, že nemá cenu bojovat s nemocničním systémem, neboť tam patří nemocní a ti potřebují jiný způsob péče a reforma směrem k přirozenosti v porodnictví v nemocnicíh tak nemůže být úplná. Věřím, že v našem státě zvítězí moudrost, jenž podpoří svobodu a možnost skutečné vědomé alternativní volby - porodní domy, centra při porodnicích, péči porodních asitentek u porodů doma. Alternativy propojené se spolupracující lékařskou péčí a s právním rámcem. Ať si každá žena zvolí pro ni to nejbezpečnější místo pro porod svobodně sama. |
Odpovědi
Nepřihlášený uživatel |
#37 Re:2012-03-01 14:50:52Tak nevím, mám pocit, že jsem porodila na nějaké jiné planetě..... rodila jsem poměrně nedávno a nikdo mi nenutil žádnou "chemii", "ustrašený systém" jsem kolem sebe také nepozorovala. Tatínek našich miminek byl u mytí i vážení (proč "zbytečné"?), právě narozené miminko mi položili na břicho a počkali, dokud pupečník nepřestal "tepat".... Myslím, že jsem byla při smyslech, a přece si nejsem vědoma "vnucování lékařských zásahů do průběhu porodu". Na druhou stranu je fakt, že jsem si v průběhu těhotenství vybrala porodnici i perzonál (PA i lékař), byli jsme se s manželem podívat a "představit". Osobně si myslím, že je nutné komunikovat - my s lékaři a perzonálem a oni s námi. K té petici: Je to o zodpovědnosti, nikoliv o právu na svobodnou volbu. A dále samozřejmě o financích, i když ty se při domácím porodu šetří. to ano. Kdo však bude zodpovědný za nezdařený porod? Kdo bude platit zvýšené náklady na léčbu miminka či rodičky? PA? Lékař(ka)? Rodička? Pojišťovna? Netvrdím, že v nemocnicích není co zlepšovat. Pacienti - klienti se prostě musí zajímat, ptát, ... komunikovat. Domácí porod však nemůže být alternativou porodu v moderní porodnici s odborným personálem. Pokud je domácí prostředí pro někoho tak velmi důležité, pak prosím i s tou zodpovědností.... (měli byste vidět ten "šrumec", který nastal kolem sousední rodičky, když se mimiko přestalo ozývat....). |
Trest členům gangu týrající zvířata v Číně
PROTI AKADEMICKÉMU ANTISEMITISMU
Výzva vládě k zabezpečení urgentní humanitární pomoci Gaze a dosažení dohody o příměří
Petice za statní občanství bez diskriminace
Petice proti rozhodnutí české ambasády v Abuji o zamítnutí udělení víza pro rodinného příslušníka občana EU
PETICE ZA ZRUŠENÍ POVINNÝCH TELEVIZNÍCH A ROZHLASOVÝCH POPLATKŮ
Opravte Pragerovy kostky! Petice za zachování a rekonstrukci budovy „kostek” u Emauz
Výzva vládě Pomoc pro 100+100 dětí z Gazy
Podporujeme Izrael v boji proti teroristům, postoj české vlády je správný
Chcete něco změnit?
Bude-li člověk mlčet, nic se nezmění. Autor této petice se rozhodl něco změnit a jednat. Uděláte to samé? Zahajte sociální hnutí vytvořením petice.
Vytvořte vlastní peticiDalší petice, které by vás mohly zajímat
Petice za ukončení používání a prodeje zábavní pyrotechniky, petard, ohňostrojů i tzv. lampionů štěstí
48324 Vytvořeno: 2022-12-27
Otevřený dopis za podporu sociálních pedagogů ve školách
1035 Vytvořeno: 2024-10-20
Výzva k pojmenování železničního terminálu VRT Praha-východ po Janu Kubišovi
920 Vytvořeno: 2024-09-23
Voda pro zubry a divoké koně
19171 Vytvořeno: 2023-06-06
Opravte Pragerovy kostky! Petice za zachování a rekonstrukci budovy „kostek” u Emauz
2809 Vytvořeno: 2024-12-16
PROTI AKADEMICKÉMU ANTISEMITISMU
1178 Vytvořeno: 2024-12-12
Petice proti uzavření ulice Pod Novým lesem Praha 6
180 Vytvořeno: 2024-12-09
UZNÁNÍ ZAMEZENÉHO STOLCE BENEDIKTA XVI. A SVOLÁNÍ KONKLÁVE
17900 Vytvořeno: 2023-10-23
Petice za přísnější tresty za týrání zvířat a zavedení sociální služby a kontroly stavů zvířat s názvem „psociálka“!
20 Vytvořeno: 2025-01-05
ZACHRAŇME ŠKOLNÍ SPORT
1704 Vytvořeno: 2024-11-29
Za ochranu práv a psychického zdraví českých dětí
2165 Vytvořeno: 2024-07-23
Petice za zachování a opravu kulturní památky železničního mostu pod Vyšehradem
24885 Vytvořeno: 2022-12-13
Úprava vyhlášky města Mníšek pod Brdy -Zákaz odpalu zábavní pyrotechniky a ohňostrojů i v období od 30.12.-2.1 v intravilánu města Mníšek pod Brdy
80 Vytvořeno: 2024-12-31
Otevření pizzerie a restaurant
198 Vytvořeno: 2025-01-01
ŽÁDOST O AUDIENCI U JEHO EMINENCE ROBERTA KARDINÁLA SARAHA Předmět: Ochrana práv Apoštolského stolce
5088 Vytvořeno: 2024-11-14
Petice za obnovu samosprávy Moravy a Slezska
51 Vytvořeno: 2024-06-25
Žádost o úpravu rozvrhu (zkrácení přestávek) na Gymnáziu Roudnice nad Labem, Havlíčkova 175, příspěvková organizace
113 Vytvořeno: 2024-12-29
Zachraňme Jelení louky!
1329 Vytvořeno: 2024-11-26
Informační bezpečnost, svobodné a férové volby
2844 Vytvořeno: 2024-05-06
Za změnu „ZÁKONŮ PRO KOČKU“
15671 Vytvořeno: 2023-10-30