PETICE ZA ÚPLNÉ ZRUŠENÍ RALLYE - nechceme hazard se životy!
Quoted post
Kenny |
#270 Na čí straně je vina?2012-11-15 18:23Rozhodl jsem se zepsat podle informací co jsou, kdo má podle MĚ vinu na sobotní události. 1. Jezdec- Jezdec Michal Bartončík má podle na té tragédii nemá žádnou vinu... Já věřím že auto odfoukl vítr,ti co byli v místevh konání, ať už v Brodě, Bánově nebo kdykoliv poblíž, vědí, jak silný tam byl vítr... Všichni píšou že měl větru podřídit rychlost... Ale tu taky podřídil... Podle dostupných informací jel Bartončí cca 150 KM/H, zatím co jezdci jako Valoušek nebo Kresta jeli až 180... Takže p.Bartončík podle mě má vinu tak 1% ze 100%... 2. p. Bujáček... Jakožto hlavní pořadatel podle mě nese vinu max tak za to, že tam na to místo určil toho pořadatele, který tam byl... Jinak to bylo perfektně zabezpečené... \podle mě nese vinu 1% 3. pořadatel, co stál na místě nehody - Ten podle mě nese vinu obrovskou, dívky z místa nevykázal, jsou i informace, že to byl jejich kamarád, příbuzný, ba dokonce přítel jedné z těch dívek... Podle mě nese vinu zhruba 60% 4. mrtvé dívky a jejich rodiče- Mají taky velkou část viny, stáli v zakázaném prostoru, cca. metr od trati, což dokazuje i jejich otec který na kamery řekl, že stáli v zakázaném prostoru, coš navíc dokazuje i to, že auto bylo zabořené do plotu, který by také zakázaným prostorem (resp. stál v něm) takže dívky museli být v zakázaném prostoru na 100%... Takže nesou zbytek viny, což je 38%... A teď Haters gonna hate... |
Odpovědi
Radek |
#275 Re: Na čí straně je vina?2012-11-15 20:15:25#270: Kenny - Na čí straně je vina? Souhlasím, jen maličko bych to doplnil. Ač jako velký příznivec motoristického sportu a do nedávna i aktivní účastník, musím po detailním prostudování Google Street View trati před, v místě a za místem nehody, konstatovat, že havárie některého z vozů slabších jezdců se dala v tomto úseku očekávat. Profil trati, vozovky je zde složen z několika aspektů, které mohou vyvolat kritickou situaci nejen při závodní jízdě. Horizont není v přímém úseku, ale je zde mírná levá zatáčka, příčný horizontální sklon vozovky je k pravé krajnici, kde ve výhledu je železný sloup elektrického vedení s transformátorem. Při nesprávném najetí horizontu může dojít automaticky ke snaze o korekci směru jízdy jezdcem, avšak při odlehčení vozidla vyvolaném vlastním horizontem ( takzvaně "horizont full"), může dojít k "přetažení" korekce a vozidlo je po dopadu nasměrováno do levé krajnice, což se zde také stalo. V zápětí je "zamčeno" řízení přednímy koly v příkopě podél levé krajnice a stává se zcela neovladatelným. Takže jakékoliv vývody o vině posádky na tragedii jsou pouze hledáním výmluv a omluv pro zcela nesmyslné chování jak traťového komisaře, tak všech osob, které se za horizontem pohybovaly v zakázaném prostoru. To samé platí i o osobách které se pohybovaly za pevnou překážkou následující zakázaný prostor ! To opět padá na hlavu traťového komisaře, který plnil své povinnosti liknavě a krajně nezodpovědně. Ani on totiž neměl v prostoru co pohledávat a měl se pohybovat po hranici vytýčeného zakázaného prostoru. Pak by k tragedii nikdy nedošlo !!! Jak však můžeme požadovat bezvadné plnění povinností od nadšenců kteří tuto funkci dělají převážně zdarma, nebo za pár korun, když vedení podniků musí větší část peněz rozdávat dotčeným obcím na opravy tankodromů zvaných silnice, děravých po celý rok, avšak náhle je téměř vždy viníkem oněch 50 - 60 sportovních vozů. To že se zde při řepné, či jiné kampani řítí často nepřiměřenou a mnohdy nepovolenou rychlostí bezmozci v kamionech s návěsy plnými řepy, řepkovým semenem či obilí, místním nevadí. |
Trest členům gangu týrající zvířata v Číně
Výzva vládě k zabezpečení urgentní humanitární pomoci Gaze a dosažení dohody o příměří
Petice proti rozhodnutí české ambasády v Abuji o zamítnutí udělení víza pro rodinného příslušníka občana EU
PETICE ZA ZRUŠENÍ POVINNÝCH TELEVIZNÍCH A ROZHLASOVÝCH POPLATKŮ
Výzva vládě Pomoc pro 100+100 dětí z Gazy
Podporujeme Izrael v boji proti teroristům, postoj české vlády je správný
Chcete něco změnit?
Bude-li člověk mlčet, nic se nezmění. Autor této petice se rozhodl něco změnit a jednat. Uděláte to samé? Zahajte sociální hnutí vytvořením petice.
Vytvořte vlastní peticiDalší petice, které by vás mohly zajímat
Petice za pojmenování vltavské náplavky v Praze po Karlu Schwarzenbergovi
447 Vytvořeno: 2024-11-12
Za zachování tramvají na Maninách
782 Vytvořeno: 2024-11-02
Stop the death penalty
253 Vytvořeno: 2024-11-08
Petice proti pokácení jedle a pro zachování jedlové aleje na hřbitově v Lounech
209 Vytvořeno: 2024-11-11
Petice proti zrušení pobočky Úřadu práce v Holicích
524 Vytvořeno: 2024-11-05
Petice za statní občanství bez diskriminace
4053 Vytvořeno: 2024-09-11
Petice za zachování a opravu kulturní památky železničního mostu pod Vyšehradem
24674 Vytvořeno: 2022-12-13
Horní míru pro dravce
1353 Vytvořeno: 2024-10-15
Otevřený dopis za podporu sociálních pedagogů ve školách
519 Vytvořeno: 2024-10-20
Otevřený dopis panu děkanovi a Akademickému senátu Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové
148 Vytvořeno: 2024-11-11
Petice proti zrušení pobočky Úřadu práce ve Skutči
129 Vytvořeno: 2024-11-11
Prohlášení k vysokoškolské stávce za klima 2024
115 Vytvořeno: 2024-11-12
UZNÁNÍ ZAMEZENÉHO STOLCE BENEDIKTA XVI. A SVOLÁNÍ KONKLÁVE
17012 Vytvořeno: 2023-10-23
Petice za pozastavení a odložení terénních úprav spojených s kácením stromů, zejména stoletých dubů v parku Zdenky Landové ve starém Braníku.
91 Vytvořeno: 2024-11-10
Deklarace zastání se srnčí zvěře
2066 Vytvořeno: 2024-08-23
Petice proti rozhodnutí české ambasády v Abuji o zamítnutí udělení víza pro rodinného příslušníka občana EU
134 Vytvořeno: 2024-11-05
Otevřený děkovný dopis Viktoru Orbánovi
2216 Vytvořeno: 2024-10-21
Petice za zrušení Malého státního znaku ČR
80 Vytvořeno: 2023-10-18
PETICE ZA ZRUŠENÍ POVINNÝCH TELEVIZNÍCH A ROZHLASOVÝCH POPLATKŮ
22817 Vytvořeno: 2021-12-22
Homofobie do škol nepatří
30 Vytvořeno: 2024-11-14