Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

2012-12-17 11:58

Podepsal jsem petici proto, že s komunisty a jejich vládou mám osobní zkušenost. Teď se tváří jako ochránci slabých a potřebných. To už tady bylo ve 40. letech.
Pak se dostali k moci a vzali lidem naději a svobodu. Takovou zatuchlou beznaděj znovu nechci. Komunistické ohlupování také nechci.
Když už je Socdem tak nedočkavá a mocichtivá, že jí jsou komunisté dost dobří, ať je alespoň natolik ohleduplná k lidem a komunisty použije na jiných postech.
Je to symbolické, ale to neznamená, že to není důležité.
F. Šimek

Odpovědi

ari

#2318 Re:

2012-12-17 12:32:56

#2316: - Petici jsem nepodepsal, protože mám s komunisty osobní zkušenost. Ano, zakázali mi (kvůli příbuzným v zahraničí) vykonávat profesi, kterou jsem vystudoval. Moji sourozenci nesměli studovat vůbec, moji rodiče nesměli ani na dovolenou do Bulharska.

Ale přesto byl jejich režim ve srovnání s nynějším neskonale slušnější, kultivovanější, kulturnější a dokonce i demokratičtější. V roce 1989 jsem si to nemyslel. Jsem učitel a svým studentům se každý rok omlouvám za to, že jsem 17.11.1989 byl jako student na Národní třídě, že jsem i dalšími aktivitami přispíval k pádu režimu. Budoucím generacím jsme tak připravili nedůstojný život v bídě a ponižování, život ve strachu, v němž peníze mají vždy přednost před morálkou. Připravili jsme jim svět, ve kterém zase lidé umírají zimou a hladem.

Stydím se za rok 1989. A omlouvám se. Byli jsme maldí a pitomí. Skoro stejně jako dnešní studenti z Třeboně.