Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#3767

2013-01-31 15:19

Je správné strašit komunistama.
Ano byla to neskutečná hrůza! Každej musel do práce a to si ještě mohl vybírat, zda přijme práci, kde se upíše třeba na 10 let a oni mu dají podnikový byt nebo nenávratnou půjčku na stavbu rodinného domku. Například jistota, že pokud budu makat a neudělám průser, budu mít práci třeba až ...do penze, lidi neskutečně deptala.
Neskutečné násilí bylo pácháno na nemocných. Místo, aby byl vybírán regulační poplatek u lékaře a poté v lékárně včetně tučného doplatku jako v každé demokratické společnosti za léky, odbyli pacienta tím, že za jeden recept musel zaplatit jen jednu korunu.
A co teprve vnucování sociálních jistot, že po odpracování 40 let má člověk právo na penzi. Ženský si vybrečely oči do krvava, když odcházely do důchodu po porození dvou dět...í již v 55. letech. Kolik lidí tenkrát snilo o tom, aby mohli dělat o 10 - 15 let déle.
Po operacích se dělo lidem také bezpráví. Zpravidla 6 týdnů se člověk zotavoval v nemocnici a poté doma. Vůbec mu nebylo dopřáno sladkého pocitu hrůzy, zda ho po návratu do práce hned nepropustí. A co teprve když Vás do půl roku po operaci poslali do lázní. A ti komunističní tyrani nám nedali žádnou možnost finanční spoluúčasti. Ne přátelé, nedali nám možnost zaplatit si ani třetinu.
Bylo to opravdu děsivé a devastující období našich dějin. Z lidí a hlavně dětí se stala bezcitná zvěř. Za komunistů mladší vstávali v autobuse, aby pustili sednout ty starší. Dnešní mladí již znají svá práva v demokratické společnosti a pěkně zůstanou sedět.
Již nikdy nechci zažít sociální jistoty ani morální zhoubu, která tenkrát panovala.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#3768 Re:

2013-01-31 15:27:20

#3767: -  

 Hezký pokus, soudruhu:-))) ... je evidentní, že jsme každý žili v jiné zemi, nebo vyznáváme jiné hodnoty...

A ano, je strávné strašit komunistama.

Nebylo by to nutné, pokud by pouze to, co píšete byla pravda. Ale ono se k tomu popravovalo, zavíralo, kradl se soukromý majetek, kolem hranic se natáhl ostnatý drát,...ale někteří měli i trabanta či dokonce žigulíka, někteří i toaletní papír a vložky...někteří někdy i banány. Rekreovali se na až na exotickém "Mácháči"...a všichni měli skoro stejnou mzdu. Chirurg jako výkopový dělník...i když, ten asi víc, protože byl ve straně...

Jo a taky se tu uplácelo, protože bez toho nebylo vůbec nic... 


Nepřihlášený uživatel

#3769 Re:

2013-01-31 15:30:09

#3767: -

Správně... A pak to šlo všechno doprdele. Naštěstí, protože vámi popsané perpetum mobile je samozřejmě dlouhodobě neudržitelné. Mrkněte se, jak v tom pokračují třeba na Kubě nebo v KLDR. Tam mají panečku blahobyt...