Respektujte výsledky voleb!!!

Quoted post

Majka

#487 Zuzka má pravdu!

2013-02-05 17:49

Do Soči se jezdilo běžně,můj tatínek byl služebně i v Anglii,a žili jsme normální klidný život.Nikdo nikdy v KSČ nebyl, není pravda že mohli za hranice jenom komunisti. Můžete mě stokrát obvinit ze lži, ale já vím co jsem zažila a pravda zůstane pravdou. A dnes pokud chcete kvalitní výrobek a ne šmejd který můžete za tři roky vyhodit,tak taky si taky musíte za kvalitu připlatit.Ano bylo tenkrát zboží mnohem méně, to je taky pravda. Ale když už si člověk sehnal co chtěl.tak to vydrželo i desítky let. Ještě teď mám vysavač Eta po rodičích z osmdesátých let a funguje bez jediné opravy.Takže kritizujme klidně co bylo na minulé době špatné,ale když budeme překrucovat realitu a lhát dětem nesmysly o tom žekomunisti neuměli vyrobit ani papírna záchod, tak budeme stejní jako oni.

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#490 Re: Zuzka má pravdu!

2013-02-05 18:43:16

#487: Majka - Zuzka má pravdu!

Soudružka Zuzana lže, jako když Rudé Právo tiskne. A vy taktéž. Jasně, můj fotr byl vícekrát na západě, aniž by byl ve straně. Ovšem musel tady nechat, třeba zbytek celé rodiny. Víte, to proto, aby měl důvod k návratu. A jel tam nikoliv proto, že se mu tam zachtělo dělat, ale proto, že něco uměl a komunistickému aparátu docházely devizy. Takže asi tak. No a potom dostal nějaké papírky, místo šilinků (říkalo se jim bony), za které jsme si tu kvalitu zaběhli koupit do Tuzexu. Jo a lux ETA, ten byl možná právě tou výjimkou, potvrzující pravidlo... Jinak i ty blbý játra měli v Polotovarech pod putem a tudíž né pro každého. Hajzlpapír není nutné komentovat, ten lesklý balíčkový, jistě znáte sama. O fízlování sousedky ani nemluvě a po ostnatých drátech je dodnes viditelná brázda od Aše až po Bratislavu... Takže je opravdu dobré říkat dětem, jak to doopravdy bylo.

Eichler

#491 Re: Zuzka má pravdu!

2013-02-05 19:00:55

...můj tatínek byl služebně i v Anglii...

Nezapomeňte ovšem též dodat, že před odjezdem musel chodit na poučení na VB kde se musel zavázat k podávání informací a na straně druhé k mlčenlivosti. Po příjezdu se musel opět dostavit na VB aspoň formálně nějaké uspokojivé informace sdělit. Jinak by měl tzv. po ptákách a hlavně po výjezdech. Od nás se jezdilo do Rakouska a Švédska  Vím jak se domlouvali co budou vypovídat, aby to bylo shodné.

Funkční vysavač ETA z r. 1965 máme též :-) Ale i po dědečkovi lednici Frigera z r.1928, výrobek U.S.A. dodnes funkční !

A že si za kvalitu musíte připlatit považuji jaksi za přirozené. Ale máte MOŽNOST VOLBY která tehdy nebyla. "Ber co je a třeba i s nějakým poškozením a buď rád, že máš aspoň něco." Dnes už neplatí. Tehdy stál vysavač cca 1 000Kč což odpovídá dnešním 10 000Kč a nepovídejte mi, že za ty peníze nekoupíte vysavač přijatelné kvality. Pravda tehdy jste vysavač za stovku a s dvouletou zárukou nekoupila.

Nepřihlášený uživatel

#493 Re: Zuzka má pravdu!

2013-02-05 19:27:51

Asi jste žila v jiné době nebo Vám tatínek vozil toaleťák z Anglie. I moje dnes již dospělé děti pamatují ten exkluzivní lesklý a klouzavý toaleťák. Dodnes na něj s nostalgií vzpomínáme. A když nebyl ani ten, což zas nebyla taková vyjímka, nastoupilo oblíbené Rudé právo. A to už Vám tatínek nevyprávěl, že když se vrátil ze služební cesty z Anglie, musel okamžitě nastoupit k výslechu /nevím, jak tomu říkali jinde, ale u nás v podniku se to jmenovalo útvar obrany a vedl ho byť absolutně hloupý, zlý a nebezpečný, ale velký soudruh a milicionář/. Taktéž po každé zahraniční návštěvě se muselo napsat hlášení o čem se jednalo, jestli se nemluvilo o emigrantech a pod. Jo, to byly časy!!