Kokorinska draha 076
Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Kokorinska draha 076
Nepřihlášený uživatel |
#762014-10-09 07:12Lidi by měli používat více hromadnou dopravu a nechat auta v garážích- obzvlášť v CHKO, situace na silnicích Mělnicka je žalostná.... |
Nepřihlášený uživatel |
#772014-10-09 07:43Tato trať je využívána nejen místními obyvateli, ale i turisty a školními výlety. Byly by to nevratná ztráta ! |
Nepřihlášený uživatel |
#782014-10-09 07:48Uvedená trať je i z hlediska životního prostředí šetrnější než situace, kdy bude totéž prostředí z nedostatku jiné možnosti zaplaveno automobilovou dopravou, která s sebou vždycky nese určitou devastaci životního prostředí. |
Nepřihlášený uživatel |
#792014-10-09 07:56Nedovedu si představit, že by tato železniční trať byla zrušena. Jezdila jsem roky z Mělníka za babičkou do Mšena, znám každou zastávku.Dost možná by skončila i Mšenská padesátka.Je to kouzelná trasa, možnost kdekoliv vystoupit a jít do skalních měst.A pro místní je to možnost dojíždění za prací. Nerušit - jsem pro to, tutu trasu dotovat. |
Nepřihlášený uživatel |
#802014-10-09 08:19Jako kluk jsem touto tratí jezdil z dědou který mě ukazoval krásy přírody...bylo by veliká škoda tuto trať zrušit...!!! |
Nepřihlášený uživatel |
#812014-10-09 09:29Naši předkové nám postavili železnice, aby nám sloužily a zpříjemňovaly život. Nesouhlasím, aby nám je ti, kteří slouží pouze Zlatému teleti, rušili! |
Nepřihlášený uživatel |
#822014-10-09 12:00Je zajímavé, že úsek spravovaný jednotkou SŽDC působící na mladoboleslavské straně trati je plně funkční, zatímco na úseku spravovaném z mělnické strany jsou soustavné potíže - přitom je to stejný "provozní obvod" SŽDC. Jako v minulosti ovšem i teď platí, že "když se nechce, je to horší, než když něco nejde" - a všechno je v lidech, kteří působí na konkrétních "pracovních posicích" ... |
Nepřihlášený uživatel |
#832014-10-09 13:09Já jsem určitě pro zachování trati,co už nám zbývá na tom našem vytunelovaném světě. Ať si páprdové na ČD odpustí ty jejich zlaté padáky a uberou si taky na platech. A pak se určitě nějaké korunky pro mašinky najdou. Držim palečky. Tony B. |
Nepřihlášený uživatel |
#842014-10-09 15:47Byla by to škoda zrušit tak krásný kus trati. Ještě bych ho rád alespoň párkrát využil :) |
Nepřihlášený uživatel |
#852014-10-09 17:25SŽDC se má starat o dobrý stav železničních tratí a ne rušit a zakazovat. Pokud své povinnosti neplní, nemá co pohledávat na dopravním trhu a stát by měl vedoucí pracovníky odvolat (bez padáku) a s řádnou pokutou. |
Nepřihlášený uživatel |
#862014-10-09 18:39Byla by veliká škoda, kdyby zanikla železniční trať, která je vedená tak hezkou a romantickou krajinou. |
Nepřihlášený uživatel |
#872014-10-09 19:16Tato trať slouží turistům a rekreantům celý rok. Karel |
Nepřihlášený uživatel |
#882014-10-10 02:43Zničit,zakázat,zavřít,zastavit,zlikvidovat - jak jednoduché ! Ale obnovit,opravit,opatrovat,ochraňovat - to chce odvahu a úctu k tradicím. Miroslav Smutný |
Nepřihlášený uživatel |
#892014-10-10 07:42Tuto dráhu využívám několikrát ročně..jako tramp, který na Kokořínsko jezdí už 45 let |
Nepřihlášený uživatel |
#902014-10-10 13:56Jede vláček motoracek jakou barvu asi má? Sinkanzen. |
Jíra |
#91 Re: k dopisu jednoho z anonymů:2014-10-11 09:47#24: Verča - k dopisu jednoho z anonymů: Milá Verčo. Vy budete asi ještě mladá a hl.... slečna, že? Za komančů se měl špatně pouze ten, kdo jak se říká, močil proti větru a mohl si za to pouze on sám. Zrovna tak jako dnes, když se ozvete proti korupci, nebo vykořisťování zaměstnavatele. Dobře se mít nebudete a šéf Vás bez okolků propustí a důvod si vždy obhájí. A zákonník práce je dnes pouze cár papíru, vhodný k použití leda tak, místo toaletního papíru. Tak, to jen tak bokem. Jinak držím lokálce palce a přeji jí dlouhého trvání. :) |
Nepřihlášený uživatel |
#922014-10-11 10:31Dobrý den. Tady se zdá, že občanská společnost ještě žije. Dobrá diskuse, potřebné názory. Sám tématu příliš nerozumím, nejsem odborníkem, avšak myslím si, že díla s tradicí a bezesporu i atmosférou, nesmí zahubit pohled rentability. To bychom toho pro samé prachy v republice už mnoho neudrželi. Pavel Kverek |
Nepřihlášený uživatel |
#932014-10-11 11:02V Mělníku jsem se narodila a žila 22 let,tu traťˇ znám. |
Jefferson Nepřihlášený uživatel |
#94 Melnik Mseno2014-10-11 11:52Vse co nasi predstavitele v cele s Havlem a Klausem |
Láďa |
#95 trať 0762014-10-11 15:57Pomalu , ale jistě se lidé vracejí k poznávání přírody . Léta chodím turistiku a jezdím tedy o víkendech či dovolené vlakem , několik let zpět vlaky jezdily poloprázdné , i ta naše "Mšenka" během let se zpět do vlaků vracejí cestující , rok od roku jich pomalu přibývá , i ta naše lokálka nezustala pozadu , cestujících na trati přes Mšeno také ponalu ale jistě roste . V naší republice jsme mněli (snad ještě i máme) nejhusčí železniční síť na světě , tak proč bychom si to mněli nějakým způsobem kazit . Několik tratí je již však nenávratně zrušených viz. Březno - Zubrnice - Úštěk (trať z filmu Páni kluci), po revoluci se bojovalo o několik tratí , které ale bohužel svůj boj prohrály . Asi tak před patnácti lety byl bum na zavírání dalších tratí viz. Tanvald - Harrachov , Praha Bráník - Čerčany nebo Dobříš (Posázavské tratě) , které naštěsí přežily a dnes jsou velmi frakventované , nejistý osud mněla nedaleká trať z Vraňan do Lužce nad Vltavou , která taktéž naštěstí přežila . Nevím proč bychom mněli dopustit aby nám někdo vzal něco co sem do našeho okolí neodmyslitelně patří , sice bydlím v okrajové části Mělníka na Blatech a tak musím překonávat hned několik přejezdů a ten na "Mšence" mně štve nejvíce , protože je ovládám ručně ze stavědla a dost dlouho ho nechávájí blikat nebo ho zapomenou vypnou a tak se čeká i dvacet minut , ale nenapadlo by mně ani některé obyvatela Blat , které také podepsaly petici , abychom tu "Mšenku " nechtěli . Jsem přesvědčený že vše dobře dopadna a o letní prázdniny v roce 2015 se tu opět svězeme motoráčkem , třeba i tím spěšným od Prahy , který mám již dva roky jezdí přímo bez přestupu z Prahy Vršovic/Prahy hlavního nádraží................. . |
Nepřihlášený uživatel |
#972014-10-11 17:42Naprosto oprávněný požadavek v této záležitosti. Už vzhledem ke způsobu hospodaření ČD, které,bylo již tolikkrát kritizováno. Na zlaté "padáky" ředitelů ČD jsou peníze ale pro společnou véc nejsou ?? |
Nepřihlášený uživatel |
#982014-10-12 07:48jezdím po téhle trati do Mšena cca 40 let a ta krajina je pěkná.Neumím si představit,že se budu lopotit po asfaltový silnici...Už jednou se o to pokoušeli nějací nazdárci,tuto trať zrušit.Holt platí to nejenom u této dráhy:CO JE DOBRÉ,SE MUSÍ ZRUŠIT! Bráška |
Nepřihlášený uživatel |
#99 rušení tratí2014-10-12 09:11Dobrý den, jsem člověk který se po naší krásné zemi pohybuje převážně po železnici, před časem jsem si spočítal že jsem za svůj aktivní věk procestoval vlakem 5 let čistého času. Byl to krásný čas a byla by velká škoda kdyby to muselo zkončit. S každou zrušenou tratí se zvyšuje počet aut na našich silnicích jež jsou v dezolátním stavu a s tím i úměrně roste počet dopravních nehod a jejich obětí. S každou zrušenou tratí tisícům lidí z postiženého regionu přibydou ke každodenním starostem další nechtěné, jak se dostat tam či onam, jak dopravit děti do škol, babičku, dědu k lékaři apod. Jaké to má následky? Vylidňování vesnic, blbou náladu a vzývání starých "lepších" časů. Chápu že ekonomičtí diktátoři se snaží o co nejefektivnější fungování ČD a.s. avšak někdy se vyplatí něco málo prodělávat na nelukrativní trati a mít spokojené cestující byť jsou to tři důchodci a deset školáků denně tam a zpět a o víkendu plný vlak turistů a trampů. Určitě lze najít přijatelný kompromis pro obě strany, jen je potřeba chtít ho najít. Jsem proti zrušení této a jakékoliv jiné další trati. A na závěr bych rád podotkl fakt který asi mnoho lidí neví, po této trati se lze dopravit z Mělníka až do Staré Paky, v podstatě to není jen nějaká lokálka ale spojnice hned několika turisticky významných lokalit. Přeji všem zůčastněným čistou mysl při správné volbě. |
Nepřihlášený uživatel |
#1002014-10-12 10:09Tato trať je krásným případem pěkné české lokálky. Je velká škoda jak dopadla. |
|
Trest členům gangu týrající zvířata v Číně
PROTI AKADEMICKÉMU ANTISEMITISMU
Výzva vládě k zabezpečení urgentní humanitární pomoci Gaze a dosažení dohody o příměří
Petice za statní občanství bez diskriminace
Petice proti rozhodnutí české ambasády v Abuji o zamítnutí udělení víza pro rodinného příslušníka občana EU
PETICE ZA ZRUŠENÍ POVINNÝCH TELEVIZNÍCH A ROZHLASOVÝCH POPLATKŮ
Opravte Pragerovy kostky! Petice za zachování a rekonstrukci budovy „kostek” u Emauz
Výzva vládě Pomoc pro 100+100 dětí z Gazy
Podporujeme Izrael v boji proti teroristům, postoj české vlády je správný
Chcete něco změnit?
Bude-li člověk mlčet, nic se nezmění. Autor této petice se rozhodl něco změnit a jednat. Uděláte to samé? Zahajte sociální hnutí vytvořením petice.
Vytvořte vlastní peticiDalší petice, které by vás mohly zajímat
Petice za ukončení používání a prodeje zábavní pyrotechniky, petard, ohňostrojů i tzv. lampionů štěstí
47683 Vytvořeno: 2022-12-27
Opravte Pragerovy kostky! Petice za zachování a rekonstrukci budovy „kostek” u Emauz
2728 Vytvořeno: 2024-12-16
Voda pro zubry a divoké koně
19061 Vytvořeno: 2023-06-06
PROTI AKADEMICKÉMU ANTISEMITISMU
1110 Vytvořeno: 2024-12-12
Otevření pizzerie a restaurant
187 Vytvořeno: 2025-01-01
Petice za zákaz prodeje a používání zábavní pyrotechniky na území města Studénky
151 Vytvořeno: 2024-12-31
Žádost o úpravu rozvrhu (zkrácení přestávek) na Gymnáziu Roudnice nad Labem, Havlíčkova 175, příspěvková organizace
98 Vytvořeno: 2024-12-29
Za ochranu práv a psychického zdraví českých dětí
2136 Vytvořeno: 2024-07-23
UZNÁNÍ ZAMEZENÉHO STOLCE BENEDIKTA XVI. A SVOLÁNÍ KONKLÁVE
17864 Vytvořeno: 2023-10-23
Moravská vlajka na Brněnské radnici
68 Vytvořeno: 2025-01-03
Úprava vyhlášky města Mníšek pod Brdy -Zákaz odpalu zábavní pyrotechniky a ohňostrojů i v období od 30.12.-2.1 v intravilánu města Mníšek pod Brdy
62 Vytvořeno: 2024-12-31
Zachraňme Jelení louky!
1321 Vytvořeno: 2024-11-26
Výzva k pojmenování železničního terminálu VRT Praha-východ po Janu Kubišovi
858 Vytvořeno: 2024-09-23
PETICE ZA ZACHOVÁNÍ ČESKÉ KORUNY
10843 Vytvořeno: 2021-06-01
Petice proti zjednosměrnění provozu v centru Loun
210 Vytvořeno: 2024-11-29
PETICE ZA ZRUŠENÍ POVINNÝCH TELEVIZNÍCH A ROZHLASOVÝCH POPLATKŮ
23074 Vytvořeno: 2021-12-22
Petice proti zákazu ohňostrojů a používání zábavní pyrotechniky
723 Vytvořeno: 2020-05-23
Petice za statní občanství bez diskriminace
4465 Vytvořeno: 2024-09-11
Petice za zákaz používání veškeré pyrotechniky ve městě Luby ( s výjimkou Silvestra)
108 Vytvořeno: 2024-12-27
Břehy bez omezení!
1594 Vytvořeno: 2024-01-24