MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Evropan

#134501 Re: Re: Re:

2018-07-23 20:47

#134477: - Re: Re:  

Tak Russko už neexistuje? No to se mi bude móóóc dobře spát. Jen se bojím, že se vzbudím, a zase budou v rádiu hlásit něco o tom rusském neofašistovi :(

Evropan

#134502 Re:

2018-07-23 20:52

#134476: -  

Opět blábol z prorusských valentových listů? Vždyť tomu nikdo nevěří. Proč se tak snažíš pro pár šestáků?


Nepřihlášený uživatel

#134503 Re: Re:

2018-07-23 21:18

#134502: Evropan - Re:  

Rozhodně lepší, než ty fašistické rusofobní a další bláboly od Bakaly a podobných gaunerů, co sem cpeš ty.

Navíc je to převzatý a přeložený článek i se zdrojem, ale s tím si nelam svojí tupou škebli, to bys stejně nepochopil, retarde. :-)))

 

 

Nepřihlášený uživatel

#134504 Neomarxistické zrůdy a jejich zločiny je nutno zastavit!

2018-07-23 21:27

Do EU míří exporadce Trumpa, aby se postavil Sorosovi a spojil silné vůdce

 


 

Nepřihlášený uživatel

#134505

2018-07-23 22:10

Fuj, vy prasata, smrdí vám z huby mrdka, buzeranti zasraní z Pražské kavárny!


Nepřihlášený uživatel

#134506 Litevský nacistický dobytek

2018-07-23 22:17

Během rozhodování napsat knihu oslavující bojovníka za svobodu své vlasti, Fotiová zjistila, že její dědeček nejen spolupracoval s nacisty, ale také se osobně podílel na vyhlazování litevských Židů. Zároveň, jak se novinářka dozvěděla, jak litevská vláda aktivně zakrývá zločiny mnoha „bojovníků za nezávislost", kteří ve skutečnosti byli kolaboranti.

Na stránkách Salonu americká novinářka Silvia Fotiová, vnučka litevského bojovníka za nezávislost, sdělila odhalení, které změnilo její život: její dědeček, který byl považován za národního hrdinu, se ukázal být aktivním komplicem nacistů.

Všechno to začalo žádostí Foti umírající matky Fotiové: prosila zakončil vlastní knihu o svém otci - Jonase Noreika, zuřivého bojovníka proti komunistickému režimu, který zemřel v kobkách KGB. „Jako novinářka jsem souhlasila. Neměla jsem tušení, že ponoření do tohoto projektu povede ke krizi identity, objevu o popírání holocaustu a zakrývání na straně litevské vlády,“ připustila autorka.

Od dětství, kdy žila v litevském čtvrti Chicaga, novinářka považovala dědečka za „mučedníka zabitého rukou KGB za svobodu Litvy“ ve věku 37 let. Podle rodinných příběhů vedl protikomunistické povstání a znovu získal zemi od SSSR krátce předtím, než byla obsazena Němci. Během německé okupace se Noreika stal vedoucím kraje na severozápadě země. Jak tvrdí rodinné zdroje, během války bojoval proti nacistům, a byl umístěn v koncentračním táboře, odkud uprchl. Po návratu do Vilniusu, vedl nové protikomunistické povstání, po kterém byl zajat KGB, byl mučen a byl popraven.

Matka Fotiové shromáždila 3.000 stran materiálů pro budoucí knihu: dopisy, protokoly KGB, stovky článků v novinách a časopisech. Nicméně, když reportérka popsala své plány napsat knihu své babičce, ta požádala Sylvii nepsal nic o zemřelém manželovi. Podle autorky článku nejprve této žádosti nepřikládala význam.

V říjnu 2000, po smrti své babičky, Fotiová a její bratr Ray přijeli do Litvy na pohřeb ostatků příbuznými ve vlasti. Podle svých slov byla velmi překvapena poctami vůči nim, coby rodině „generála Větra“ (vojenský pseudonym Noreika) litevskou vládou. Dokonce i předseda Sejmu Litevské republiky Vytautas Landsbergis se objevil na pohřbu.

Společně s kolegou Noreiko Sylvia a Ray upevnili pamětní desku na průčelí Knihovny Akademie věd Litvy. Podle vzpomínek novinářky, všichni okolo mluvili o dědečkovi jako o národním hrdinovi a pospíchali na ni, aby napsala knihu, která by ho oslavovala.

Jméno „generál Vítr“ je vytesáno na zdi bývalého muzea obětí genocidy, která se nachází v budově, která dříve sloužila jako vězení KGB, a v roce 2018 byla přejmenována na Muzeum okupace a boje za svobodu - uprostřed kritiky zneužití slova „genocida“. Jak autorka uvedla, muzeum bylo založeno v roce 1992, poté, co Litva získala nezávislost na Sovětském svazu, aby „ukázala světu, že litevští nacionalisté trpěli komunismem ne méně, než Židé od nacistů“.
 
 
Poprvé o obvinění z vyvražďování Židů Noreikem Fotiová uslyšela od ředitele gymnázia Šukoniai, kdy bylo rozhodnuto přejmenovat školu na paměť Jonase Noreika.Zároveň autorka vzpomíná, že si ředitel pospíšil, aby ji ujistil, že rozhodnutí zvolit název Noreiko pro gymnázium má „jeho naprostou podporu“ a všechno ostatní „je minulostí“.

Po tomto vyznání začala novinářka vyšetřování. Jeden ze spolupracovníků Noreika v  protikomunistickém hnutí na otázku, zda „generál Vítr“ zabíjel Židy, řekl: „Nacisté ho jmenovali hlavou kraje v roce 1941. Pochyboval, zda by měl souhlasit s tímto postojem, ale rozhodl se, že po dohodě by mohl udělat více pro naši zemi." Takže Fotiová zjistila, že její dědeček dosáhl „vrcholu své kariéry" díky spolupráci s Němci.

Později, v Chicagu, autorka našla brožůru, napsanou Jonasem Noreikem, nazvaná „Zvedni hlavu, Litevče!“, která obsahovala obvinění proti Židům, a žádala, aby se od nich nic nekupovalo. „Moje ruce se třásly. Nechtěla jsem mít dědečka, který byl autorem této brožury," líčila Fotiová své pocity.

Donutit se, aby i nadále zkoumala, mohla novinářka jen o mnoho let později: v roce 2013 se vrátila do Litvy, kde pokračovala v hledání informací o zapojení Noreika do vyhlazování Židů v s odborníkem na holokaust Simonem Dovidavičiusem. „Ukázal jsem mu památná znamení na počest mého dědečka. Ukázal mi jámy, kde byli Židé pohřbeni kvůli tomu, co dělal. Dala jsem mu knihu vytištěnou Muzeem obětí genocidy, kde se tvrdilo, že můj dědeček je hrdina. Dal mi knihy o holocaustu, kde se tvrdilo, že můj dědeček je darebák," popsala Fotiová tuto neobvyklou spolupráci. Dovidavičius předpokládal, že se Noreiko podílel na vyhlazování Židů ještě před příchodem nacisů do Litvy. Jak autorka připomněla, během války bylo v Litvě zlikvidováno 95% židovské populace, která činila 200 tisíc lidí. Toto procento bylo v Evropě nejvyšší. Dnes v Litvě žije asi 3 tisíce Židů.

Během tohoto šetření se objevily nové detaily: ukázalo se, že Noreiko osobně schválil zabití více než deseti tisíc Židů v Litvě. On sám spolu se svou rodinou zabavil dům „náhle uvolněný", který patřil židovské rodině před zahájením holokaustu. Podle příbuzných novinářsky se v té době „mnoho Litevců přestěhovalo do nově uvolněných domů" poté, co„Židé už nebyli".

Dalším důležitým objevem pro Fotiovou byla účast litevských úřadů na „zakrytí" zločinů bojovníků za osvobození republiky, kteří kolaborovali s nacisty.Po návratu do Ameriky se novinářka seznámila s Grantem Gočinem, rodákem z Litvy, jehož asi sto příbuzných bylo postiženo holokaustem. Jak ukázalo vyšetřování, Noreiko se osobně podílel na jejich vraždění. Během posledních 20 let se Gočin snaží odhalit četné litevské kolaboranty, které Muzeum obětí genocidy ctí jako hrdiny. Navzdory Gočinovým snahám, podpoře médií a prominentním představitelům litevské společnosti se nikdy nepodařilo odstranit pamětní desku na počest Jonase Noreiky ze zdí knihovny Akademie věd.


„Tváří v tvář obrovskému odporu litevské vlády bude snaha přesvědčit ji, aby uznala svou roli v holokaustu, dlouhá a tvrdá. Duše 200 000 Židů pohřbené v litevské půdě to požadují,“ je přesvědčena novinářka.

Nepřihlášený uživatel

#134507 Ukrajinský nacistický dobytek

2018-07-23 22:18

Ukrajinská kolaborace s nacisty se konala během druhé světové války a je zbytečné to popírat, napsal kanadský list Ottawa Citizen.


Vojáci divize SS „Galicia“ a vůdce Ukrajinské povstalecké armády Roman Josypovyč Šuchevyč bojovali na straně nacistického Německa. Zároveň se v Kanadě objevují památníky, které jsou postaveny na jejich počest.

Ruští uživatelé Twitteru píšou, že v Kanadě existují památníky nacistických kolaboratntů a nikdo s tím nic neděla, uvedl Ottawa Citizen. Ačkoli někteří nazývají tyto zprávy „fejkem“a nazývají  tyto informace „snahou zdiskreditovat kanadskou vládu falešnými obviněními“, je informace v tweetech pravdivá, poznamenal autor článku.

V kanadském městě Oakville je opravdu monument na počest těch, kteří sloužili v divizi SS „Galicia“, a v Edmontonu je vztyčen pomník vůdci Ukrajinské povstalecké armády Romanu Josypovyči Šuchevyči, poukazuje publikace. A tito lidé jsou vlastně nacističtí kolaboranti, zdůrazňuje novinář.
 
Před nástupem do ukrajinské povstalecké armády Šuchevyč velilel ukrajinskému praporu „Nachtigal“. Bojovníci této vojenské jednotky v červnu 1941 napadli Židy ve Lvově, brutálně zabíjeli muže, ženy a děti.
 

V divizi SS „Galicia" sloužili jako „horliví spolupachatelé nacistů", pokračuje Ottawa Citizen. Její bojovníci se podíleli na různých operacích, včetně zničení vesnice Huta Pieniacka v roce 1944. Jednotky SS obklíčily vesnici. Muži, ženy a děti, kteří se uchýlili do vesnického kostela, byli vyvezeni ve skupinách a zabiti. Podle očitých svědků byly děti zabíjeny před svými rodiči. Další upálili zaživa v domech. Celkově bylo zabito okolo 850 lidí.
 
„Tak proč někteří historici stojí za divizi SS Galicia?" klade otázku autor. „Když se Ukrajina stala nezávislou, řada historiků přejmenovala na divizi SS na „národně-osvobozeneckou armádu“ jejímž jediným cílem bylo údajně jen vzdorovat Sovětům," píše ve své knize „Hitlerovi zahraniční kati“ laureát několika literárních ocenění Christopher Hale. „To je zkreslení faktů. Formace „Galicie" a její akce během války ukazují, že v plánech Němců bylo určena k masovým vraždám."
 
Výhrady vůči vojákům divize SS „Galicia" jsou v Polsku, pokračovala publikace. V letošním roce, polský soud vydal zatykač na 98letého Michaela Karkoce, žijícího v USA, který během války byl zástupcem velitele roty v této jednotce. Před převedením do divize SS v roce 1944 řídil zabití 44 civilistů v polské vesnici Chlanev, mezi nimiž byly ženy a děti. Přičemž Karkocův syn prohlašuje, že jeho otec prostě bojoval za svobodu Ukrajiny, a nyní se stal obětí ruské kampaně démonizovat jeho pověst. Poláci s tím nesouhlasí a požadují vydání Karkoce.
 
Ukrajinci považují Šuchevyče a bojovníky z divize SS „Galicia" za hrdiny, vysvětluje publikace. Tvrdí, že tito lidé sloužili nacistům, protože v nich viděli osvoboditele od Rusů. Současně byla jejich konečným cílem nezávislá Ukrajina. To však nedává právo tvrdit, že nejsou nacistickými kolaboranty, poznamenal autor.

V květnu 1944 se šéf SS Heinrich Himmler obrátil na ukrajinské rekruty SS. „Vaše vlast stala ještě krásnější, když se zbavila - musím říci, že z naší iniciativy - těch lidí, kteří tak často zneuctili slavné jméno Galicie, a sice, od Židů," řekl Himmler. „Já vím, že když vám dám rozkaz zničit Poláky, dám vám povolení k tomu, tak to sami opravdu chcete udělat." Ukrajinští rekruti přivítali Himmlerova slova s hlasitými výkřiky souhlasu, uzavřela znechuceně publikace.

SPD

#134508

2018-07-23 22:53

Máme odpovědnost k našim dětem, aby se nebály chodit po ulicích. Proto nesmíme být pasivní. Hnutí SPD programově odmítá koncept multikulturního globálního světa bez hranic. Náš program odporu k imigrační politice EU není extrémismus. Je to obrana základních zájmů národa. Přeji zdraví raněným a soucítím s jejich rodinami. Dnes a denně žijí lidé v Německu ve strachu z útoku islamistů. Za tyto útoky nese odpovědnost EU. Lidé, kteří v ní rozhodují a jejich političtí a mediální poskoci.

 

 
Evropan

#134509 Re:

2018-07-24 04:49

#134508: SPD = Strana Pro Debily  

Lidé se bojí chodit na ulicích, protože tam buď vyřvávají nabušení ožralí holohlavci nebo ožralí fotbaloví fanoušci. V Německu jsem několikrát do roka a to, co tady popisuješ, je blbost. Ale člověk, který sedí do noci u počítače a nevytáhne paty z domu, ten může šířit pouze bludy.

Je taky na čase se zabývat lidmi, kteří těmto blábolům podlehnou, jdou kácet stromy na železnici a píši k nim idiotské vzhazy. Za tím vším stojí lidé kolem Strany pro Debily.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/terorismus 

Evropan

#134510 Re: Re: Re:

2018-07-24 04:57

#134503: - Re: Re:  

Ty tvoje zdroje jsou pofidérní a každý, kdo se trochu zajímá o ekonomii, pozná, že něco není v pořádku. Porovnává se, kolik dostaneme na dotacích z EU s částkou, kolik zisku "odteče" do ciziny. Ale kde se tam píše o tom, kolik zisků plyne zpět do zemí EU a kolik do jiných zemí mimo EU, jako je Švýcarsko, USA, Japonsko nebo Jižní Korea. A také nejsou zahrnuty zisky, které nám plynou z ciziny jako podíl na podnikání v cizině. Vždyť se pořád píše o firmách, co se "chytili" a úspěšně podnikají. Jinak se tomu říká pohyb kapitálu bez hranic. No ale klidně si můžete např. zjistit, která to vláda rozprodala naše banky cizincům. No schválně hádej!

Ale když ti tolik vadí odliv zisků do ciziny, proč podporuješ snahy hradního ožraly o rozvoj spolupráce s Čínou? Vždyť je jsné, že i v tomto případě půjdou zisky zpět do Číny, ale žádné dotace z Číny nepřijdou. Naopak Číňani jsou hodně tvrdí a nekompromisní obchodníci!


Nepřihlášený uživatel

#134511

2018-07-24 05:26

Analytička: Lůza, to jsou ti, co řvali před sněmovnou. Lidi chtějí Babiše. Alfa samce, vy trpaslíci. Líbí se jim, že byl špion



 


Nepřihlášený uživatel

#134512

2018-07-24 05:28

Voráček: Prezident a premiér se lidem smějou do ksichtu, přijde mi to absolutně absurdní

Smrt Pražské kavárně!
Nepřihlášený uživatel

#134513 Dobře mu tak, zmrdovi!

2018-07-24 05:29

Havloidní multikulti vlastizrádce Jan Hrušinský přišel kvůli svým protičeským kavárenským fašistickým nenávistným kecům o sponzora a jeho zkurvené divadlo nejspíše zkrachuje. :-))))

 

Je to pěkný příklad komunistického kolaboranta z pražské kavárny, který za normalizace natočil tuny bolševických filmů, pak převlékl kabát a dnes je velký antikomunista a rusofob.


Nepřihlášený uživatel

#134514

2018-07-24 05:38

Je nutné si uvědomit, že čím víc lidí z Afriky a Blízkého východu v Evropě bude, tím víc to tady bude vypadat jako v Africe a na Blízkém východě. Ten chaos, bída a násilí tam nejsou náhodou, jsou způsobeny mentalitou tamních obyvatel, kterou si tito ovšem pak přinášejí s sebou do Evropy. Je proto s podivem, že někdo de facto chce, abychom se měli hůře, opravdu zajímavá strategie.

 

Nepřihlášený uživatel

#134515 Re: Že se "analytičce" z Putinových listů líbí, že je Babiš trestně stíhaný křivopřísezník na zdraví

2018-07-24 05:49

#134511: -  

....svých dětí, slovenský nomenklaturní komunista a StBák, to je naprosto pochopitelné. Je to její úkol, za který je placena. 


Nepřihlášený uživatel

#134516 Re: Co pořád řešíš?

2018-07-24 05:50

#134514: -  

Tedy jednoznačně se potvrdilo, že paní Merkelová migrační krizi nevyvolala, ale jako jediná v Evropě

2018-07-23 19:47

 

Vnitro vydalo zprávu o migraci: o ochranu požádalo za půl roku 774 cizinců

23. července 2018  20:10
Ministerstvo vnitra začalo nově vydávat pro veřejnost čtvrtletní zprávy o migraci. První z nich, která vyšla v pondělí, nabízí údaje o počtu nelegálních imigrantů nebo počtu žádostí o mezinárodní ochranu. Uvádí také, kolik cizinců přišlo do Česka za prací. Celkově hodnotí zpráva situaci v tuzemsku jako stabilní.

......přesně věděla, že se Evropa tak jako tak musí o běžence postarat, žádná jiná možnost neexistovala a to také udělala ve spolupráci se svými spoluobčany prakticky za celou Evropu.  Potvrzuje se také z čísel a souvislostí extrému křivky migrace, že je možné, že migrační vlna byla vyprovokována s velkou pravděpodobností Ruskem, neboť stačilo velmi málo, aby se migrační vlna uklidnila - osvěta ve "zdrojových" státech migrace. 

Tedy servery ruské propagandy vyvolávající nenávist, vytvářející spiklenecké teorie a podporující migraci lhaním velmi rychle ztratily vliv, když se prokázalo, že publikují naprosté nesmysly. 

Pokud v ČR chybí pracovníci, měla by být tato místa primárně nabídnuta v rámci EU a až následně by měla být nabízena např. Srbům nebo Ukrajincům. V případě Ukrajinců je bohužel potřeba velká obezřetnost, neboť skoro polovina Ukrajinců se hlásí k ruské národnosti a tedy hrozí nebezpečí, kterému jsme nyní svědky na Slovensku, kde ruská pakáž zřídila výcvikové středisko teroristů. 

Putinovi noční vlci si zřídili na Slovensku základnu. S tanky a obrněnými vozy

Mají maskáče i samopaly. Slovenský ministr obrany chce prověřit polovojenskou organizaci

Slovenský ministr obrany Peter Gajdoš (Slovenská národní strana) ve středu podal na generální prokuraturu podnět k prozkoumání zákonnosti polovojenské organizace Slovenští branci. Ministr žádá, aby prokuratura prověřila, zda tato organizace neohrožuje Slovenskou republiku.


Nepřihlášený uživatel

#134517 Re: Re: Re: Jestli tu někdo chtěl cosi "vyšlechtit" tak to bezpochyby byli ruští komunisté....

2018-07-24 05:54

#134499: - Re: Re: J 

......společně s těmi českými, neboť bezprostředně po únoru 1948 došlo:

- k zavedení povinné ruštiny a zničení výuky ostatních cizích jazyků včetně latiny

- k zničení žido-křesťanské kultury v Československu, uvězněním, vražděním, týráním kněží, řeholníků i věřících - toto probíhalo po celou dobu totality.

- zničení celého školství vyhnáním z něj lidí mravných, kulturních a vzdělaných a nahrazením těchto lidí odpornými komunisty

Následně došlo k okupaci země v roce 1968 a zničení všech zárodků kultury, svobody, které se tu v předchozích letech objevily.  

Nikdo tě v EU nenutí býti "vykořeněn", naopak EU ti poskytne zdroje na jakékoliv udržení unikátního kulturního dědictví, které budeš schopen a ochoten spravovat a je lhostejno, jestli se bude jednat o unikátní vinařství, unikátní potraviny, unikátní lidovou tvorbu, hudbu, divadlo, jazykové nářečí atd. atd. 

Obávám se tedy, že tvá představa o EU je vskutku absurdní založená na naprosté neznalosti EU. 


Nepřihlášený uživatel

#134518 Pan Kalousek udělal správné rozhodnutí ve správný čas.....

2018-07-24 05:57

 

 

Ožrala a zloděj zlodějská? Kalousek poslal na Babiše právníka

Předseda poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek přes právníka vyzval Andreje Babiše k omluvě. Tu žádá za Babišova slova o „zloději zlodějském a ožralovi“, která pronesl během emotivního projevu na mimořádné schůzi Sněmovny, při níž Babišova vláda žádala o důvěru. Babiš ho navíc obvinil, že „přes padáky” zabil lidi.

 

Nepřihlášený uživatel

#134519 Re:

2018-07-24 06:03

#134508: SPD -  

Hned se vyjasnily neonacistické projevy Staníka dnes již obviněného z trestných činů a obecně členů  a poslanců SPD, včetně produkce spikleneckých teorií, vyvolávání nenávisti vůči demokracii atd......


Nepřihlášený uživatel

#134520 Re: Že tě pořád baví se rochnit v žumpě Parlameních listů, RT, našich celebrit atd....

2018-07-24 06:07

#134476: -  

Když je to na "mých celbritách" a Putlerových listech, tak to bude "zaručeně pravda" a "ekonom" bude "světoznámý" jak ruský trotl Miloš Zeman :-). 

Jsi si jist, že ten blábol z mých celebrit opravdu napsal? 

"V knize Kapitál v 21. století autor analyzuje distribuci bohatství v Evropě a USAza posledních 250 let. Základní Pikettyho tezí je, že když je v dlouhodobém horizontu míra návratnosti kapitálu vyšší než tempo hospodářského růstu, je výsledkem koncentrace bohatství a nerovnoměrné rozdělení bohatství, což způsobuje sociální a hospodářskou nestabilitu. Jako řešení navrhuje přerozdělování prostřednictvím globální progresivní daně z majetku. Pokud řešení nepřijde, předvídá návrat tzv. „patrimoniálního kapitalismu“, kde je bohatství důležitější než aktivita, což nutně povede k degeneraci. Kniha se stala světovým bestsellerem, dva roky od prvního vydání se jí prodalo přes 1,5 milionu výtisků."


Nepřihlášený uživatel

#134521 Re: Veškrna Dientsbier Švarcdement Žantovský Fíkus

2018-07-24 06:08

#134480: Ústav pro vyšetřování zločinů Havlismu-debilismu - Veškrna Dientsbier Švarcdement Žantovský Fíkus 

Ty máš v oblibě zloděje stovek miliard Miloše Zemana? Ty máš v oblibě trestně stíhaného StBáka Babiše, co za čtyři roky v pozici ministra zdvojnásobil svůj osobní majetek na 80 mld. a následně jej vyvedl do euro-zóny na Slovensko do "svěřeneckého fondu"? 

Co sis na Zemanovi oblíbil, jeho oplzlost, nevzdělanost, nekulturnost, lhaní, nebo snad jeho zlodějiny, propuštění nájemného vraha odsouzeného všemi instancemi soudními v ČR včetně soudu Ústavního? 

Na StBákovi Babišovi sis oblíbil jeho křivopřísežnictví na zdraví jeho dětí a vnoučat? Jeho lhaní, jeho nomenklaturní komunistickou minulost, jeho zlodějiny? 

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

USNESENÍ
VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY
ze dne 28. července 1999 č. 819

ke způsobu privatizace 46,29 % akcií akciové společnosti
Mostecká uhelná společnost


Vazba na záznam z jednání vlády: 

V l á d a

I. b e r e n a v ě d o m í informaci o současném stavu privatizace majetkové účasti státu na podnikání akciové společnosti Mostecká uhelná společnost obsaženou v části II předloženého materiálu;

II. s c h v a l u j e

- privatizaci 46,29 % akcií, tj. 4 089 763 ks akcií akciové společnosti Mostecká uhelná společnost o nominální hodnotě 1 000 Kč/1 akcie metodou přímého prodeje předem určenému vlastníku

Nabyvatel: firma INVESTENERGY SA
Boulevard de Pérolles 55
1705 Fribourg
Švýcarsko

Dohodnutá kupní cena za 46,29 % akcií činí 650 000 tis. Kč.

Podmínkou uzavření kupní smlouvy bude složení celé finanční částky ve výši kupní ceny schváleným nabyvatelem na účet Fondu národního majetku České republiky;


III. u k l á d á místopředsedovi vlády a ministru financí a předsedovi prezidia Fondu národního majetku České republiky zajistit realizaci rozhodnutí podle bodu II tohoto usnesení.


Provede:

místopředseda vlády a
ministr financí Předseda vlády

Ing. Miloš Z e m a n

v z. PhDr. Vladimír Š p i d l a , v. r.

1. místopředseda vlády


Nepřihlášený uživatel

#134522 StBák Babiš "šetří kde může"?

2018-07-24 06:09

 

 

„Nejsem spokojen, jak ministři ve svých úřadech hospodařili, a chci, aby to změnili. Já sám jsem známý tím, že šetřím, kde mohu. Mám už takovou DNA,“ komentoval pro Právo výsledky svého průzkumu Babiš

Proč se tedy zlodějina za 5 mld. ročně, tedy okradání státu pomocí korunových dluhopisů vydaných a nakoupených osobami spojenými jako je Babiš a karusel Agrofert dodnes neřeší, přestože poslanci celou tuto zlodějinu osob spojených dle zákona o dani z příjmu vemli přesně popsali ve Sněmovně? 

5 mld. okrádání státu na daních připadá Burešovi jako málo? 

Proto se ano StB chystá vydat 150 mil. na komunální kampaň, protože StBák "šetří kde může". Vždyť to přece StB má vyhrané, preference jsou na 30 procentech tak proč dělat vůbec nějakou kampaň? 

Vždyť je to idiot. 


Nepřihlášený uživatel

#134523 Znalosti StBáka Babiše o ministerstvech začínají a končí u čerpání evropských fondů.....

2018-07-24 06:11

 

 

S Maláčovou mluvili například o čerpání evropských fondů, důchodech a důchodové reformě, sociálním bydlení či zálohovaném výživném.

.....to je opravdu pekelné. Babiš už jen blábolí, blábolí, lže, krade, blábolí a blábolí....


Nepřihlášený uživatel

#134524 Privatizace MUS Milošem Zemanem vypadala i tehdy naprosto hrůzostrašně....

2018-07-24 06:13

 

 

Privatizace OKD vypadá z dnešního pohledu hrůzostrašně, řekl Pecina po slyšení před komisí

Poslanci ze sněmovní vyšetřovací komise k OKD začali vyslýchat svědky. Jako první v pondělí na Malostranské náměstí v Praze dorazil někdejší náměstek ministerstvu průmyslu a pozdější ministr vnitra Martin Pecina. Novinářům řekl, že privatizace OKD vypadá z dnešního pohledu hrůzostrašně. V úterý měl před poslanci vypovídat expremiér Bohuslav Sobotka, ale omluvil se.

.....jak dokládá prázdninové rozhodnutí vlády vyměnit 46 % MUS za 650 mil. a přidat k tomu 14 mld. hotovost, což jsme tehdy ještě ani netušili, s tím se Miloš Zeman vůbec nepochlubil. 

A není pochyb, že je na zvážení, jestli to byla více idiocie nebo zlodějina či je to nějaká podivná kombinace obojího. 

Mimochodem MUS dosud nezkrachovala, neboť jsou jí nepřetržitě prolamovány těžební limity, přestože už to není MUS, ale Czech Coal. 

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

USNESENÍ
VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY
ze dne 28. července 1999 č. 819

ke způsobu privatizace 46,29 % akcií akciové společnosti
Mostecká uhelná společnost


Vazba na záznam z jednání vlády: 

V l á d a

I. b e r e n a v ě d o m í informaci o současném stavu privatizace majetkové účasti státu na podnikání akciové společnosti Mostecká uhelná společnost obsaženou v části II předloženého materiálu;

II. s c h v a l u j e

- privatizaci 46,29 % akcií, tj. 4 089 763 ks akcií akciové společnosti Mostecká uhelná společnost o nominální hodnotě 1 000 Kč/1 akcie metodou přímého prodeje předem určenému vlastníku

Nabyvatel: firma INVESTENERGY SA
Boulevard de Pérolles 55
1705 Fribourg
Švýcarsko

Dohodnutá kupní cena za 46,29 % akcií činí 650 000 tis. Kč.

Podmínkou uzavření kupní smlouvy bude složení celé finanční částky ve výši kupní ceny schváleným nabyvatelem na účet Fondu národního majetku České republiky;


III. u k l á d á místopředsedovi vlády a ministru financí a předsedovi prezidia Fondu národního majetku České republiky zajistit realizaci rozhodnutí podle bodu II tohoto usnesení.


Provede:

místopředseda vlády a
ministr financí Předseda vlády

Ing. Miloš Z e m a n

v z. PhDr. Vladimír Š p i d l a , v. r.

1. místopředseda vlády


Nepřihlášený uživatel

#134525 Re: Re: A co jako?

2018-07-24 06:17

#134516: - Re: Co pořád řešíš?  

Už ti začala směna, Sorosův hulibrku? Dnes bude pěkný den, tak si ho tu užij, magore. :-)

Tvé bláboly nemají jako obvykle hlavu ani patu. Čím se potvrdilo, že migrační krizi nevyvolala Merkelová? :-) Ten zbytek se nedá ani číst, retarde, to je opět snůška nesouvisejících blábolů.  :-))))