MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA


Nepřihlášený uživatel

#75976 Re: Re:

2016-03-14 20:06

#75951: - Re:  

 Šláfenberk má srdce v kalhotech.


Nepřihlášený uživatel

#75977 Re: Re: Capi hnizdo - Toskanska vila - Berlusconi - Babis

2016-03-14 20:08

#75974: - Re: Capi hnizdo - Toskanska vila - Berlusconi - Babis 

 Pro RasPutina by tam musel privezt medvedici. Kdyz on je takovej tvrdas...


Nepřihlášený uživatel

#75978

2016-03-14 20:16

Zákon o referendu

Po dvaceti sedmi letech od pádu vlády jedné strany a nastolení mocenského monopolu pro stranickou oligarchii se začínáme opět bavit o tom, že bychom v České republice zavedli demokracii.

 

Tedy systém, ve kterém vládne lid, a nikoli partajnické elity odtržené od reálného světa normálních lidí. Prvním krokem k tomu je zákon o obecném referendu.

 

Říkám opět, protože náš návrh ústavního zákona na skutečně široké demokratické referendum, mi ve Sněmovně před dvěma lety ostatní strany v čele s vládou zamítli. Navrhoval jsem a stále navrhuji, aby občané mohli hlasovat o jakýchkoliv otázkách, bez omezujícího kvora povinné účasti a k vyvolání referenda by podle našeho návrhu měla stačit petice o 100 tisíci podpisů občanů. A výsledek referenda by měl být zároveň pro vládu i pro Parlament závazný, což ovšem vládní návrh neobsahuje. Tedy podobné podmínky, jako má pro referendum například Švýcarsko, ke kterému bychom se jistě rádi životními standardy přiblížili.

 

Vládní návrh zákona o referendu je ve skutečnosti víceméně jen soupisem důvodů, jak referendum nekonat či zneplatnit. Je ostudné, že právo na skutečnou demokracii je třeba ještě ve 21. století v naší zemi obhajovat. Největším nepřítelem demokracie jsou a budou elity přisáté na dnešní moc a na veřejné prostředky.

 

Vláda v návrhu zákona preventivně zakazuje hlasování právě o těch nejdůležitějších věcech, které lidi trápí. Občan podle názoru naší vlády je sice povinen otevřít kapsu a sypat různými formami vládě peníze, ale o svých penězích, tedy o daních, nesmí nijak rozhodovat.

 

Občané byli vládě dobří, aby odhlasovali v referendu vstup do EU, ale dnes už jim vláda i celý parlament odpírá právo hlasovat o případném vystoupení.

 

A vládní návrh také výslovně zakazuje hlasovat o zrušení mezinárodních smluv.  Když občané mohli hlasovat o podpisu smlouvy, proč nesmí hlasovat o jejím vypovězení? To nemá nejen logiku, ale samozřejmě to naprosto odporuje pojetí demokratického evropského státu, kde i podle ústavy veškerá moc patří občanům - ne stranickým elitám.

 

Vláda zakazuje občanům hlasovat i o lidských právech - bojíte se páni ministři, že by si lidé odhlasovali třeba ústavní právo na nepromlčitelnou spravedlnost?

 

Vládní návrh také vysloveně zakazuje hlasování o odvolání z funkcí.

 

To, čeho se takzvaní "demokratičtí" politici nejvíce děsí, je demokracie. Senátor Dientsbier ve své prostoduchosti svoje námitky shrnul v jediné myšlence, a to nepřekvapivě také prostoduché a upřímné, cituji: „Není přece možné, aby voliči odvolávali politiky, protože dnes některé senátory zvolilo třeba jen deset procent voličů. Získat víc než deset procent pro jejich odvolání by pak bylo náramně jednoduché. A post mnoha senátorů by tak bylo možné velmi lehce ohrozit.“ Konec citátu ministra Dienstbiera.

 

Ano, pane Sobotko, ano pane Dienstbiere, ano, naše vrchnostenská elito: Odvolat vás musí být jednoduché, a to proto, aby i vám zcela jednoduše došlo, že v parlamentu jste jen z vůle voličů a jen do té doby, dokud jim budete naslouchat. To, co je děsivé pro vás, to je naopak radostné pro voliče. V demokracii má a musí mít přednost vůle a radost občana před radostí elitních synků nebo kmotrovských chráněnců. Pracujte pro občany ze všech sil a pak se odvolání bát nemusíte. Schvalujte spravedlivé zákony a nemusíte se bát, že vám je v referendech lidé zruší. To je prostě demokracie.

 

Dámy a pánové, těch výhrad k zákonu je více, ale na druhou stranu jsme vděční, že máme možnost vůbec o nějakém referendu diskutovat.

 

Naše hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) má samozřejmě připraven vlastní návrh zákona o referendu, v němž by bylo možné hlasovat bez jakýchkoli omezení – přesněji jediná omezení by mohl klást Ústavní soud, který by měl mít pravomoc přezkoumat ústavnost otázky v referendu.

 

Jiný podobný návrh zákona o skutečně demokratickém referendu jste mi ovšem již vloni tady ve Sněmovně zamítli právě hlasy vaší vládní koalice ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL.

 

Abychom však byli konstruktivní, připravili jsme za naše hnutí SPD také pozměňovací návrhy k tomuto vašemu vládnímu návrhu.

 

Navrhneme v prvé řadě odstranit nesmyslné podmínky ve vládním návrhu, které omezují témata a otázky v referendu. Zrušení takových podmínek je logické, jelikož ve volbách poslanců či senátorů občané hlasují o mnohostránkových programových bodech jednotlivých stran bez omezení, takže je logické občanům umožnit hlasovat bez omezení o jednom bodu, což je právě otázka v referendu, a referendum je tak pro rozhodování občanů dokonce mnohem jednodušší než se rozhodovat nad obsáhlým programem jednotlivých politických stran. Hlas občana má přeci stejnou váhu, ať se jedná o volby stranických programů nebo o referendum k jedné otázce. Není tedy jediný důvod otázky omezovat.

 

Dále v pozměňujícím návrhu za naše hnutí SPD navrhneme snížit nereálný astronomický počet podpisů nutný pro vyhlášení referenda z 250 000 na 100 000. I tak je to dvojnásobek oproti velikostně srovnatelnému Švýcarsku, které je alespoň pro mne etalonem skutečné demokracie a prosperity, tedy takovou zemí, kam by naše hnutí SPD rádo nasměrovalo i naší republiku. Na rozdíl od vaší vlády, která dělá přesný opak, což názorně vidíme na předloženém vládním zákoně o referendu.

 

A jako třetí a poslední pozměňující návrh navrhneme zrušit vámi navrhované nesmyslně vysoké kvorum určující minimální účast voličů pro platnost konaného referenda. Vycházíme ze zcela jasné premisy, že ten, kdo nejde k volbám, tak volí taky - nehlasováním říká, že dává mandát rozhodnout těm, kdo k volbám jdou. Ostatně toto pravidlo platí u všech současných voleb v České republice a u žádných voleb v České republice žádné kvorum neexistuje, a přesto volba platí, i kdyby k volbám přišel jen jeden volič. Není tedy jediný logický důvod ukládat kvorum účasti u referenda. Kromě takového důvodu, že vláda ve skutečnosti žádné platné referendum nechce připustit.

 

Samozřejmě je potřeba také uzákonit, aby byl výsledek referenda závazný jak pro vládu, tak i pro parlament, což ve vládním návrhu chybí. Takže je to jen parodie na referendum a na demokracii. Arogance a pokrytectví této vlády je absolutně neuvěřitelné.

 

A navíc tu máme precedens opět v referendu o vstupu do Evropské unie, které u nás proběhlo před deseti lety. Když se podíváme na tehdejší zákon o tomto referendu, tak s překvapením  zjistíme, že ani tady nebylo stanoveno žádné kvorum potřebné pro jeho platnost. Tento fakt jenom dokládá neuvěřitelné pokrytectví vládního návrhu.

 

Samozřejmě jsme rádi za jakýkoliv posun k přímé demokracii, takže zákon o referendu podpořímé i v této okleštěné formě. Konkrétněji a detailněji naše pozměňující návrhy představíme během druhého čtení zákona.

 

Závěrem bych rád poděkoval panu prezidentovi, který zde před námi promluvil, za podporu prosazování přímé demokracie včetně podpory švýcarského modelu, tedy toho, o co se snažím již mnoho let. Děkuji také panu prezidentovi za podporu zákona o přímé volbě starostů a hejtmanu, tedy toho, co jsem tady již vloni navrhl, ovšem i včetně odvolatelnosti, ale vládní koalice mi tento můj zákon zamítla.  

 

Tomio Okamura

 

 


Nepřihlášený uživatel

#75979 Re: Rusky xindl pryc z CR

2016-03-14 20:25

#75978: -  

 Ruskej vole, bez si otravovat na vychod. Tady chceme zit v klidu bez idiotskych vykriku.

CR zustane navzdy v EU a NATO a zadne vase usilovani o referenda na tom nic nezmeni. Vsichni vime proc Zeman tolik o referenda usiluje. Chce nas vyrvat z okruhu civilizovanych statu a hodit na ruske smetiste.

Nikdy tomu tak uz nebude. Na vecne casy bez ruskeho xindlu.


Nepřihlášený uživatel

#75980

2016-03-14 20:39

Byli jsme před Evropskou unií, budeme i po ní 


Nepřihlášený uživatel

#75981 Re:

2016-03-14 20:44

#75980: -  

 Byli jsme pred Evropskou unii chudaci, byli by jsme i po ni nuzaci. Asi tak. Kdo chce dobrovolne opustit EU jedna jako pitomec ktery bezduvodne da vypoved z dobreho pracovniho pomeru a jde na ulici.


Nepřihlášený uživatel

#75982

2016-03-14 21:01

V listopadu 1989 se "ke korytům prodrali alkoholici z pravdy a lásky".


Nepřihlášený uživatel

#75983 Re:

2016-03-14 21:09

#75982: -  

 v 1989 nahradili komunisti komunisty. Ono to ani jinak neslo, protoze politicka opozice byla zdecimovana a kdo zazil normalizaci, pro toho byla politicka angazovanost naprosto nemyslitelna. Komunisti znicili lidskou bytost a nahradili ji podvodniky, zlodeji a vsemoznymi lumpy. proto to v zemi tak vypada.

Vite proc se dnesni "kapitaliste" chovaji tak nelidsky? Protoze se ridi podle toho jak je komunisti charakterizovali. V jinych statech na zapad zadny komunisti nebyli a proto tam ani kapitalisty nemaji, ale odpovedne podnikatele, kteri maji sice velky majetek, ale take si vazi svych zamestnancu, protoze jsou jejich zakladem uspechu.


Nepřihlášený uživatel

#75984 Re: Re: Capi hnizdo - Toskanska vila - Berlusconi - Babis

2016-03-14 21:11


Nepřihlášený uživatel

#75985 Re:

2016-03-14 21:14

#75982: -  

 Hesla "Pravda a laska ..." jsou hluboce zakorenene v ceske historii.

Ano, prvni novodoby prezident CSR a CR byl politicky vezen a rad si cvaknul. Ale nikdy nebyl namol pri oficialnich prilezitostech jako nynejsi lump.


Nepřihlášený uživatel

#75986 Re:Věci jsou vždy jinak, než jak je vykládáte vy komunisté....

2016-03-14 21:25

#75982: -  

.....na druhou stranu je zřejmé, že ve státě, kde bylo 1 200 000 registrovaných komunistů z 10 mil. celkového počtu obyvatel, musí logicky nastat stav, že se ve státní správě, u policie, armádě, školství atd. budou stále a stále objevovat komunisté. 

Je to smutná realita této země a proto také země, školství, policie, armáda, administrativa vypadá 26 let po revoluci jako rejdiště amorálních, nekulturních a hloupých komunistů. Při skeptickém pohledu na ČR tomu tak je a ČR je tak jistě i mnohými v zahraničí vnímána a to oprávněně. 

Komunisté 40 let ovládal vše, od školství počínaje, přes represi - policii armádu až po administrativu státu. Existovala slušná menšina, který se komunistů straněla, což logicky mělo za následek, že těžko takoví lidé mohli získat zkušenosti např. s tvorbou zákonů, administrativou státu atd. 

Přestože na Hradě sedí odporný komunista a nácek Miloš Zeman, přestože je ministrem financí naprosto odporné StBácké hovado, přestože se bývalý prezident prezentuje jako nácek a ruský troll nepropadám skepsi, je to situace naprosto očekávatelná, nejen proto, že Kreml ovládá banda KGBáků a rusácká ambasáda v ČR má násobný počet lidí, co kdekoliv jinde ve světe to včetně Velké Británie a USA. 

Věci se hodně mění a naštěstí jen 17 % naprostých idiotů si myslí, že lži Miloše Zemana jsou pravda. To je velmi pozitivní zpráva. 


Nepřihlášený uživatel

#75987 Re: Re: Re: Capi hnizdo - Toskanska vila - Berlusconi - Babis

2016-03-14 21:27

#75984: - Re: Re: Capi hnizdo - Toskanska vila - Berlusconi - Babis 

 S komunistickou pakáží jsem se nestákal nai před revolucí, proč bych o to měl stát nyní. Babiš je idiot a pri osobním jednání je to ještě násobně horší, než když to člověk sleduje v televizi, to vám mohu s klidným svědomím sdělit. Tedy nemám ani tu nejmenší touhu se s takovou kreaturou jakkoliv potkávat. 


Nepřihlášený uživatel

#75988 Re: Re:Věci jsou vždy jinak, než jak je vykládáte vy komunisté....

2016-03-14 21:28

#75986: - Re:Věci jsou vždy jinak, než jak je vykládáte vy komunisté.... 

 Mate pravdu. Nemecko se vyporadalo s nacisty, Cesko se s komunisty nijak nevyporadalo a dodnes nam skodi.


Nepřihlášený uživatel

#75989 Re: Re: Naštěstí je schopno jen 17 % dospělé populace označit Zemanovy lži....

2016-03-14 21:30

#75951: - Re:  

 

 ....za pravdu. Je to stále ještě poměrně hodně, ale sám Zeman tvrdíval, že polovina populace jsou dementi. Z oněch 17 % je zřejmé, že i v této věci se velmi plete, neboť ostatní občané o Miloši Zemanovi velmi pochybují a to i přesto, že poměrně velké procento lidí odpovídá, že mu "spíše důvěřuje". Naštěstí je ve společnosti dalších 13 % občanů, kteří jeho lži neváhají nazvat lhaním a jasně říkají, že lháři nedůvěřují vůbec. 

Tedy srdce národa ten žok komunistických exkrementů naštěstí opravdu nemá. 


Nepřihlášený uživatel

#75990 Existuje snad někdo, kdo pochybuje, že je Miloš Zeman ruský troll?

2016-03-14 21:33

Existuje snad někdo, kdo pochybuje o tom, že Miloše Zeman pracuje pro ruské zpravodajské služby a tudíž je velezrádce? 


Nepřihlášený uživatel

#75991 Re: Re: Re: Naštěstí je schopno jen 17 % dospělé populace označit Zemanovy lži....

2016-03-14 21:41

#75989: - Re: Re: Naštěstí je schopno jen 17 % dospělé populace označit Zemanovy lži.... 

 V kazde spolecnosti se najde skupina obyvatel, ktere maji pomatene mozkove procesy. V CR to je zrejme 17% skalopevnych hlupaku a priznivcu M.Z.

V muslimskem svete zije nekolik stovek milionu muslimu a IS/ISIL/Islamsky Stat ma pouze 30.000 pomatencu. Domnivam se, ze muslimove na tom budou zrejme lepe nez nas maly narod.


Nepřihlášený uživatel

#75992 Re: Re:

2016-03-14 21:42

#75849: - Re:  

 

V Polsku prezidenta Zemana obdivují. ČT si pozvala tamního novináře a moderátorka se nestačila divit


Nepřihlášený uživatel

#75993 Re: Re: Re:Věci jsou vždy jinak, než jak je vykládáte vy komunisté....

2016-03-14 21:43

#75988: - Re: Re:Věci jsou vždy jinak, než jak je vykládáte vy komunisté.... 

 A jak se s nimi vypořádalo, hňupe? Pár jich bylo odsouzeno v Norimberku a to je všechno.


Nepřihlášený uživatel

#75994 Re: Existuje snad někdo, kdo pochybuje, že je Miloš Zeman ruský troll?

2016-03-14 21:45

#75990: - Existuje snad někdo, kdo pochybuje, že je Miloš Zeman ruský troll?  

 otazka je, zda je Ovcacek jeho nadrizeny dustojnik FSB, nebo jeho putzflek.


Nepřihlášený uživatel

#75995 Re: Re:

2016-03-14 22:21

#75981: - Re:  

 PŘESNĚ TAK


Nepřihlášený uživatel

#75996

2016-03-14 22:52

 Oblíbená fáze. Z Ortelu, s jehož názory se ztotožňuje většina obyvatelstva, udělat partu nácků, aby se bylo čím zaštiťovat. Milí soudruzi, jděte už s tím někam. Tohle už vám fakt nikdo žrát nebude. Když dojdou argumenty a sluníčkářská loď se potápí, chytají se tonoucí i stébla. Že se za sebe nestydíte!


Nepřihlášený uživatel

#75997 Re: Re: Re: Re:Věci jsou vždy jinak, než jak je vykládáte vy komunisté....

2016-03-14 22:55

#75993: - Re: Re: Re:Věci jsou vždy jinak, než jak je vykládáte vy komunisté.... 

 Naciste byli odstraneni z verejnych funkci a nemohli statni spravu infiltrovat


Nepřihlášený uživatel

#75998

2016-03-14 22:56

satanista Halík Halík v roce 1972 píše svou v podstatě jedinou samostatnou „odbornou práci“, a to „Křesťanství jako utopie“. SATANE ODSTUP !!!


Nepřihlášený uživatel

#75999 Re: Re: Re: Re: Re:Věci jsou vždy jinak, než jak je vykládáte vy komunisté....

2016-03-14 22:57

#75997: - Re: Re: Re: Re:Věci jsou vždy jinak, než jak je vykládáte vy komunisté.... 

I ty komiku, nacisti byli v SRN ve všech veřejných funkcích a navzájem se nepodrazili.

SPO

#76000 Stojíme za panem prezidentem Zemanem:

2016-03-14 22:57

TATO ZEMĚ JE NAŠE!

Nikoliv nějakých retardovaných sluníčkářů, havlistů, kavárenských povalečů, válečných štváčů a podobných individuí! Díkybohu, že na Hradě nemáme toho rakouskýho debila!