Svoboda tuningu
Nepřihlášený uživatel |
#12015-01-23 12:26Jsem zastánce tuningu/úprav v pravém slova smyslu. Tj úpravy motoru brzd podvozku případně aerodynamiky pokud je daná část funkční. Proti úpravě vzhledu nic nemám poku není na ukor bezpečnosti, funkčnosti nebo silného nevkusu (tuzing) - v tomto případě se však již jedná o styling , nikoliv tuning. |
Nepřihlášený uživatel |
#3 Bezpečnost2015-01-23 12:52Dneska si člověk nemůže legálně do auta namontovat ani 4 bodové bezp. pásy....Přitom je to bezpečnostní prvek...stejně jako ochranné rámy apod... |
Nepřihlášený uživatel |
#5 jsem pro2015-01-23 14:09snad to jsou naše auta, my si je zaplatili tak proč by sme si je nemohli udělat jak se nam líbí, když už člověk nesmi mít ani tuning vyfuk na autě tak to už je moc. Doufám že to vyjde a že se zase zákony trošku zmírní.. |
Jan Jurajda |
#6 myšlenka2015-01-23 14:20Pokud se nazbírá dost hlasu k tomu aby se tato záležitost začala řešit na patřičných místech chtěl bych aby se schválil invididuální přístup k upravovaným autům. Moje myšlenka je, že pokud by chtěl někdo upravit auto tak pořádně se vším všudy. Než bude auto hotovo dle představ vlastníka nebude moct jezdit po silnicích, ale jak se dodělá pojede na technickou kde se vše zkontroluje a pokud bude na autě vše v pořádku uchyceno nikde nebude nic přečnívat vyset atd. auto dostane osvědčení o úpravách a je klid a auto které bude upravené a nebude mít toto osvědčení nebude moct jezdit... |
Nepřihlášený uživatel |
#7 Re: myšlenka2015-01-23 14:22přesně s tím bych taky souhlasil ;) chapu a myslím že všichni že nemuže na silnici být něco co drží na skpaskach, nebo izolepou atd ;) |
Nepřihlášený uživatel |
#92015-01-23 14:32Dobrý den přátelé stačí když společnost Dekra nad náma bude držet ochrannou ruku, takovým způsobem jako je to přepisování rozměrů alu kol do techničáku ( například... nějaký ten frajer na technické jse podívá do počítače a zjistí že už je něco podobného na silnici, třeba v Holansku nebo v Německu to je egal gde a vzápětí udělí technickou bez problému přesně po vzoru jak jsem psal s alu. Protože je jasné že to už funguje a má to tecnickou) Protože Dekra je společnost Evropských Technických kontrol |
Nepřihlášený uživatel |
#112015-01-23 14:44Sama podporuji a líbí se mi tuning/tuzing ... Myslím si že je naprostý nesmysl, lid který tímto stylem žije a baví je to ňák omezovat ... Není to o tom jak auto vypadá ale hl. o tom kdo sedí za volantem a co má v hlavě .. tohle by jsi měli hl.odpůrci uvědomyt !!! |
Nepřihlášený uživatel |
#12 Re:2015-01-23 14:44Chapu te a vim jak to myslis ale styling je odvetvi tuningu... tuning jako takovy se deli na dve zakladni odvetvy... performens (motor, brzdy, podvozek atd...) a styling (aerodinamika vzhled apod...) jedno neodmyslitelne patri k druhemu... samozrejme v ramci mezi!! |
Nepřihlášený uživatel |
#13 Re: Já2015-01-23 14:45presne tak!!! problem neni v aute ale mezi volantem a sedackou |
Karel |
#142015-01-23 14:53No, co k tomu říct ... Někteří vynikají ve sportu, někteří jsou chytří, ale bohužel většina nevyjiná v ničem. Samozřejmě se jako řešení nabízí nabastlit na autu kus laminátu s blesky nebo nabudit motor. Pochopte ale, že vaše svoboda končí tam, kde mě a ostatní ohrožujete na životě. Proto s peticí zásadně nesouhlasím a jsem rád, že tu máme pravidla typu STK či měření emisí. |
Jan Jurajda |
#15 Re:2015-01-23 14:58Jak už jsem řekl problém neni v autě, ale mezi volantem a sedadlem pokud bude někdo jezdit jako dobytek je jedno jestli má na nárazníku blesky nebo ne.... tato petice slouží pouze jako podmět k řešení situace. Pokud se podaří začít neco řešit určitě se určí jistá kriteria podle kterých se upravená auta budou soudit jestli smí nebo nesmí na silnici!!! Tímto sítem se pak oddělí bastl od opravdu dobře upravených aut... momentalní situace házi všechna upravená auta do jednoho pytle a to je špatně!!! |
Nepřihlášený uživatel |
#162015-01-23 15:31tuning podporuju,je to vylepšení seriovýho auta,brzdy originalni jsou slabé,tak se tam daji silnější,a jaky je rozdil ve vyfuku sportovním,a sportovnim autam ze sportovním výfukem a motorky to same,pokud to nebude řvát jako když tam výfuk není:-/ tak at si to lidi na auta daji:-) |
jsem ten co možna jede ted za tebou :-D |
#17 Re:2015-01-23 15:43takoví tu jsou,tady je rozdil v tom že jsou lidi co se auty zaobíra a upravuji to z rozumem a taky se na silnici rozumně chovaji, ale ty co to nechapou to akorad kazí a pak tu jsou ty jako ste vy co všechny hodi do jednoho pytle.jsou tuneři ktery zvladnou jakoukoli situaci na silnici a auta maji v perfekt stavu,a pak podle toho co pišete si myslim že ste řidič a nejen vy! co maji auto a vědí akorad kam dolít benzin,nebo naftu a jet z bodu A do bodu B a jakakoliv situace je překvapí ted přemýšlejte o tom co ste napsal |
Luboš Žaloudek Nepřihlášený uživatel |
#182015-01-23 15:56myslím si že tato petice má smysl a doufám že se problematikou upravených aut konečně začne někdo zabývat ovšem jak už tu je hodně diskutováno tak schválení úprav bych podmínil kontrolou stavu úpravy a rozsáhlosti úprav na stk (přecijen víme co někteří jsou schopni sbastlit na svých vozech a vydávat to za tuning) a to klidně i za předpokladu vyššího poplatku protože co si budeme namlouvat ale ten kdo auto opravdu postaví tak při tom kolik ho to stojí financí a času nějaká ta tisícovka už nehraje roli a lakomý blbce co na autě troškaří by to aspoň odradilo každopádně přeji hodně štěstí autorům jistě je to bude stát hodně úsilí toto téma řešit a však pokud uspějí tak budou inspirací ostatním a my všichni kteří jsme si dali spoustu hodin s našimi motorovími miláčky jim budem vděčni že když je vytáhnem párkrát v létě z garáží se nebudeme muset strachovat o osvědčení o registraci |
majkl |
#20 tuning2015-01-23 17:23jj ja jsem pokutovanej za mračení,narazníky a výfuk,dokonce i za vzperu u motoru a sport.volant přitom na autě mam do šroubku vše nové auto je rok výroby 91. ale i na technický koukaj jak muže takhle starý auto vypadat takhle jak vypada..no jen policistum to vadí no..tak snad to vyjde :-) |
lukinlukas |
#21 tuning is my life2015-01-23 17:28Rozhodně souhlasím, ať si kazdý namontuje do auta co chce!! Velký narazníky, pořádně vyladěný výfuk, obří křídlo, sport. sedacky a spostu dalších věcí do interiéru a exteriéru. A vůbec by nebylo špatný schválení neonu pod autem. Příjde mi pí.ovina slyšet, oslňuje to protijedoucí řidiče !! Tuning is life, life is tuning !! :)) |
Jan Jurajda |
#22 Podpora2015-01-23 17:28Podpořte náš záměr a sdílejte odkaz na socialních sítích. Děkuji všem!!! |
Jan Jurajda |
#23 Re: tuning is my life2015-01-23 17:30#21: lukinlukas - tuning is my life Nic se nesmí přehánět neony sice neoslňují, ale rozptylují.... jak sem řekl chtěl bych aby se stanovyli jistá kritéria pro upravená auta a né že si každý namontuje co chce... |
|
Trest členům gangu týrající zvířata v Číně
PROTI AKADEMICKÉMU ANTISEMITISMU
Výzva vládě k zabezpečení urgentní humanitární pomoci Gaze a dosažení dohody o příměří
Za změnu „ZÁKONŮ PRO KOČKU“
Petice proti rozhodnutí české ambasády v Abuji o zamítnutí udělení víza pro rodinného příslušníka občana EU
Opravte Pragerovy kostky! Petice za zachování a rekonstrukci budovy „kostek” u Emauz
Výzva vládě Pomoc pro 100+100 dětí z Gazy
Podporujeme Izrael v boji proti teroristům, postoj české vlády je správný
Petice za prošetření případu Libora BENÍČKA (kauza týrání zvířat v oboře Březka)
Chcete něco změnit?
Bude-li člověk mlčet, nic se nezmění. Autor této petice se rozhodl něco změnit a jednat. Uděláte to samé? Zahajte sociální hnutí vytvořením petice.
Vytvořte vlastní peticiDalší petice, které by vás mohly zajímat
Exemplární trest pro střelce koček z obory Březka
13175 Vytvořeno: 2024-08-09
Za vyřešení drogové situace na Praze 5
677 Vytvořeno: 2025-01-16
Břehy bez omezení!
1752 Vytvořeno: 2024-01-24
Petice za prošetření případu Libora BENÍČKA (kauza týrání zvířat v oboře Březka)
2461 Vytvořeno: 2025-01-20
Podpora pro spolek Triangl
247 Vytvořeno: 2025-01-23
Petice za odvolání ředitelky Krajské veterinární správy Karlovarského kraje paní MVDr. Márie Slepičkové
1859 Vytvořeno: 2025-01-22
Petice za přepracování návrhu na rekonstrukci Hlavního nádraží v Praze
10144 Vytvořeno: 2023-11-28
Za ochranu práv a psychického zdraví českých dětí
3076 Vytvořeno: 2024-07-23
Podpora udělení Ceny města Olomouce Ing. Vilému Švecovi in memoriam, za společenský přínos městu.
143 Vytvořeno: 2025-01-26
UZNÁNÍ ZAMEZENÉHO STOLCE BENEDIKTA XVI. A SVOLÁNÍ KONKLÁVE
18144 Vytvořeno: 2023-10-23
Propusťme politické vězně a zastavme kriminalizaci rostlin a hub
147 Vytvořeno: 2025-01-13
Petice za ukončení používání a prodeje zábavní pyrotechniky, petard, ohňostrojů i tzv. lampionů štěstí
49560 Vytvořeno: 2022-12-27
Petice proti zjednosměrnění provozu v centru Loun
257 Vytvořeno: 2024-11-29
Otevřený dopis za podporu sociálních pedagogů ve školách
1808 Vytvořeno: 2024-10-20
Žádáme zrušení nákupu letounů F-35
909 Vytvořeno: 2024-03-07
Za změnu „ZÁKONŮ PRO KOČKU“
15742 Vytvořeno: 2023-10-30
PROTI AKADEMICKÉMU ANTISEMITISMU
1453 Vytvořeno: 2024-12-12
Otevřený dopis Radě města Železný Brod ve věci KC Kina
282 Vytvořeno: 2025-01-15
Opravte Pragerovy kostky! Petice za zachování a rekonstrukci budovy „kostek” u Emauz
3840 Vytvořeno: 2024-12-16
Podpora Simonu Omaníkovi, slovenskému studentovi
2245 Vytvořeno: 2025-01-17