Otevřený dopis lékařů vládě, parlamentu a médiím ohledně tzv. koronavirové krize

Otevřený dopis lékařů vládě, parlamentu a médiím ohledně tzv. koronavirové krize / Oznámení / Videoprezentace naší petice pro Parlament / Komentáře

Nepřihlášený uživatel

2021-04-02 18:25

Kdyby čeští občania vzali moc do svých rukou, tak by Babiše připravili o všechny příjmy z roušek a testů. Až budou vyprázděné nemocnice, zmizí důvod pro lockdowny! Nebojte, nemusíte obětovat životy. Naopak, Po ochoření covidem navštívíte praktrického lékaře. Ten vás vyšetří a podá vám léky proti vzniku smrtelných koplikací. Zmírají jen lidi, kteří se léčí špatně. Až mají zničené plíce, nechají se odvézt do nemocnice a tam zmírají na zničené plíce. Hospitalizovaných je dnes přesně 7510 kusů. Praktických lékařů je 4500. Kdyby choří přestali lézt do nemocnic, vešli by se do ambulací obvoďáků. Na jednoho praktického lékaře by připadalo 1,7 nemocných s chřipečkou. Zvládnou i 4 nemocné, když by převzali pacienty od vystrašených doktůrků, co se bojí smrti. Vzhůru do toho!. Osud máte ve svých rukou. Jestli bude svoboda nebo uzávěry a náhubky rozhodujete pouze vy, obyčejní lidé.

Nepřihlášený uživatel

2021-04-02 18:30

Zajímalo by mě, zda se někdo zabývá problémem cenzury ze strany YouTube. Nevím jak např. v USA, ale přinejmenším v České republice by měla být cenzura nepřípustná a petiční právo patří mezi základní politické svobody garantované ústavou. A co by se mělo napsat poslancům?
Witnessed-Covid

#3 Re:

2021-04-02 19:44

#1: -  

Ono to vůbec není tak jednoduché. Nevím, jakou máte osobní zkušenost. Realita je taková, že nejeden praktický lékař pacienta vyhodí z ordinace s tím, že jsou p*deli (už jen při podezření na virózu jménem covid), a dále se o něj praktik nestará kromě toho, že ho pošle na test. O několik dní později člověk stráví hodiny v řadě na testování... přijde SMS, ale tím veškerá péče končí. Žádná osvěta, žádné rady, nic. Alespoň v našem případě. Po několika dnech jsem manželku s výrazně zhoršujícím se stavem konečně přesvědčil, ať zavolá do nemocnice. Pak se začalo jednat. RTG ukázal zápal plic a nasazené ATB zlepšilo její stav neuvěřitelně během pár dní. 

Ale že by někoho pravdivě informovali? Že by mnoho MUDr. mělo zájem tuto situaci skutečně řešit? A dávali do toho pravdivé informace? Je to zcela vyjímečné.

Spíše se to jeví tak, že nás buď vedou sadisti, kteří jsou schopní obětovat tisíce lidských životů pro své kšefty, nebo je to banda nevzdělaných a zcela hloupých diletantů. Těžko se hledá jiné logické vysvětlení, které není znásilněním zdravého rozumu. Covid-19 v žádném případě nepodceňuji, nicméně těžko jej řešit stupidnějším způsobem, než ke kterému se ubral nekompetentní premiér, podporovaný bandou zamindrákovaných a profesně neschopných 'expertů' a 'odborníků'. Video lékařů, kteří se nebojí říkat pravdu jsem shlédnul se zájmem, a těžko na něm hledat závažnější faktické nedostatky. Ovšem bude to stačit?

Omasta

#4 Re: Re: Vyprázdněme nemocnice!

2021-04-02 20:35

#3: Witnessed-Covid - Re:  

Existuje lék na covid o něco lepší než ivermektin a bez předpisu. Lepší v tom, že

1) je určen na respirační onemocnění a už 60 let pomáhá uzdravovat choré s chřipečkou.
2) léčí všechny příznaky najednou: bolesti hlavy, záněty, únavu, průjmy, dušnost a suché sliznice.

Osvědčený lék na respirační onemocnění axerophtol už 60 let znají všichni lékaři, ale tají ho, aby lidi byli víc nemocní. A kupovali drahé ivermektiny a bamlanivimaby.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2021-04-02 20:50

Witnessed-Covid

#6 Re: Re: Re: Vyprázdněme nemocnice!

2021-04-02 21:01

#4: Omasta - Re: Re: Vyprázdněme nemocnice! 

Záleží na tom, co považujete za vítězství nad virem. Myslet, že zmizí z povrchu zemského, je nesmyslné. A proti tomuto bojovat nemá smysl. Pokud jde o to mít lehký či 'bezpříznakový' (kreativum nového věku) průběh, pak to smyslem je. Posilovat imunitu a nenechat se zastrašit lživou a nesnášenlivou mediální propagandou.

Pokud jde o změnu lékaře - nemám tu potřebu. Ještě koncem loňského jara byl docela v pohodě a stavěl se tvrdě proti zveličování všeho, co souvisí s covidem. Pak ale (z důvodu mně neznámého) podlehl také této covid-panice. Problém je jinde. Nevím, kolik procent lékařů kolaboruje, kolik je vystrašených a neumí si správně vyhodnodit dostupná data, a kolik nadále zachovává Hippokratovu přísahu. Nicméně je pravda, co jsem psal. A je pravda, že podobně postupuje řada vystrašených lékařů, co znám.

Neznám žádnou nemoc jménem 'chřipečka'. Toto je novotvar covid-fanatiků mající za cíl dehonestovat zastánce zdravého rozumu v řešení současné pandemie. A my v rodině měli svého času oběť onemocnění typu chřipky, mladý zdravý člověk, do té doby bez problémů, tak bych opravdu to boje pro korona-teroru netahal. Tyto parodie bych raději přenechal zastáncům těch škodlivých lockdownů a další devastace vlastního obyvatelstva. Inteligentní lidé se podobnými kličkami pomáhat opravdu nemusí. Stačí se držet faktů a toho, co je skutečně pravda.

Witnessed-Covid

#7 Re: Re: Re: Vyprázdněme nemocnice!

2021-04-03 07:37

#4: Omasta - Re: Re: Vyprázdněme nemocnice! 

Je opravdu s podivem, že jste Váš příspěvek několikrát změnil, stačil jej rozdělit na dva, následně jeden vymazal. Také povídání o 'vítězství' zmizelo, stejně jako Vaše povídání o tom, co podle Vás na mém příspěvku nebyla pravda... Pak to vypadá, jako bych reagoval na někoho úplně jiného:-(.

Inu, takoví 'hrdinové' jako Vy nám zrovna boji proti korona-teroru moc nepomohou. Spíše naopak. Jenom těmi způsoby a související nevěrohodností, jež jsou zřejmě únikovém ze samotné názorové inkonzistence takových 'bojovníků', nahráváte těm, co nás tu utiskují a tyranizují :-(. 

Příště jste si raději reakci na mne mohl odpustit a psát sám za sebe. Už teď Váš aktuální přispěvek téměř nesouvisí s tím, na co se snažíte reagovat. Já léčbu ivermektinem, ani nic podobného, opravdu neřešil... Popisoval jsem reálnou situaci u našeho praktika, o které evidentně nic nevíte, a přesto jste měl potřebu se k ní za každou cenu vyjadřovat...

Nepřihlášený uživatel

2021-04-03 13:35

Dnes mi přišla výzva k potvrzení mého podpisu, který jsem umístil v prosinci 2020 (!) s vymezujícím a negativním dovětkem na stránku petice.com k petici s názvem Otevřený dopis lékařů ... vládě, kde jsem jasným, způsobem argumentoval, co si o této věci myslím, a podpis jsem připojil PRÁVĚ proto, že se vůči znění i myšlenkám ( neodborným a zvráceným ) autorů této petice vymezuji. Jest zajímavé, že i přes potvrzení původního připojení podpisu v prosinci 2020 někdo považuje za nutné můj dovětek ( jasně se vymezující ve smyslu negace této petice ) tímto způsobem smáznout. Šíbři na platformě ODS a podobných exotů si prostě povedou svou, i když je pacientům na jednotkách JIP - ARO - COVID odděleních těsno a jejich kolegové "padají na hubu". Pánové výboři této petice - můj podpis platí a jsem současně PROTI a předejte podpis i s mým přípisem tak, jak máte. A prosím, dostudujte si komunální hygienu, i téma protiepidemiologická opatření. Nešiřte prosím jako osoby, vydávající se za odborníky, desinformace. Pokud je Váš názor uznáván vědeckými odborníky, máte dostatek prostoru v odborných recenzovaných periodikách. Vám, pánové lékaři ( po atestaci ) opravdu nestačí skutečnost, že zvýšený stav v úmrtnosti o 40% je faktem, stejně jako soubor odborných článků lékařů, vědců i statistiků, mj. např. v Lancetu a podobně ? Pokud lékař zradí svoje pacienty s cílem zaujmout lepší postavení v politické či obchodní či jiné oblasti, je dalek od morálky svojí profese. S jedinou okolností uváděnou ve Vaší argumentaci souhlasím, a to, že je situace závažná neustále. A vždy se tato situace zhoršila, pokud do ní byly zaváděny nesouladné či vzájemně si odporující pokyny, či když se netáhne za jeden provaz. Hlavní je neublížit, ale je také potřeba aktivně činit, paliativní péči si ponechte pro ty, kteří mají velmi vysoký věk či chorobu nevyléčitelnou. Účelové lži též. A míchání faktů, zaměňování příčin a následků jsou unfair. Stejně jako "povinná vakcina" a jiné blafy o lécích. Máte právo na názor, i když je zmatečný, chybný, nesprávný a snad i záměrně matoucí osoby neznalé. O to více je zodpovědnost za takové jednání na Vás. Dle mého je pravdou to, že jedině koordinované úsilí celosvětově, mezinárodně i na státních úrovních včetně aplikace opatření, které jsou běžně v lékařské praxi nejen součástí postupů, ale i obecně uznávány, a také praxí několikanásobně ověřeny a osvědčeny, a také nesmí být občany opomíjeny ( zejména jako výraz politické opozice, nemající zodpovědnost, ale konající jen z důvodu komplikací ), zajistí vypořádání se s touto záležitostí. Pověstné 3R a testování s rychlým očkováním, to je cesta. A prosím všechny čtenáře kteří si prohlédnou zmíněné video, chraňte sebe, druhé a nenechte se nakazit hlupáky, kteří kalkulují a manipulují s fakty. PS: ( Pro ty, kteří se nedívají na Večerníčka : Sex samozřejmě s ochranou, HIV + AIDS preventovat věrností, a pokud žijete trvale ve společné domácnosti, pak ty zmíněné 2 metry nejsou až tak nezbytně nutné, při dodržování 3R směrem ven ). Ale možná, že pánové petiční výboři mají ještě lepší řešení ... ( snad z oboru plastické chirurgie ). :-P
missing

#9 Re: Re:

2021-04-03 14:48

#3: Witnessed-Covid - Re:  

Za "C" je správně. A to "C" je kombinací zmíněného doplněné hloupými opozičními lékaři jiných profesí, kteří, ve snaze se zviditelnit a posunout na politických šprušlích výše na stranické i politické úrovni, podsouvají občanům polopravdy, nepravdy, nevědomosti, lži i falsa, aby působili destabilizačně směrem k vládě, a to v čase, kdy by se mělo zapomenout na to, kolik co přinese hlasů. Ale tohle se nenosí. Proto se nemůžeme vyrovnat s nadělením, které jsme správně identifikovali, včas ošetřili, rozumným způsobem v počátku zvládli, aby, ukolébáni úspěchem a požadavky opozice rozvolnili a lidem ulehčili ( správně ), ale již nebyla vůle včas a dostatečně tvrdě a razantně zavést druhé kolo opatření, zejména kvůli řevu opozice a různým "takyodborníkům", kteří i v nynější době, kdy je stále více dat o tom, že opatření oboru virologie, komunální hygieny a epidemiologogie pomáhají, melou stále tutéž mantru ( třeba pro své pacienty z oborů nesouvisejících, náchylné k převzetí jediné pravdy pana autority ), s dopady dalšího šíření a působení chaosu. Již ve starověké Číně tuto taktiku uchopení moci znali. Je zajímavé, jak v prostoru malé země uprostřed Evropy má tato metoda následovníků, především z řad politických skupin zlodějů, defraudantů, mafií, lobyistů i dalších pomahačů nových a staronových mocipánů. 

Panu Hnízdilovi i dalším odborníkům v sociologii, psychologii, etice, psychiatrii i jiných "mozkošrabných disciplinách" lze doporučit jedno : povídat si můžete, ale nedávejte ty plky na web a neděste lidi. Ve videu je tolik nepravd, fals a lží, že se dá dovodit i záměr. 

Witnessed-Covid

#10 Re: Re: Re:

2021-04-03 15:37

#9: missing - Re: Re:  

Netuším, na co vlastně z mého příspěvku reagujete. Nicméně: Vaše komentáře působí spíše jako generátor náhodných dehonestujících tezí, jež se velmi těžko čtou... Kromě toho, že jste podepsal něco, s čím nesouhlasíte, v nich byla nějaká další srozumitelná myšlenka jen těžko zachytitelná, natožpak něco smysluplného, či cokoliv co by se dalo nazvat argumentem. (reaguji i na komentář s pořadovým číslem #8, který nese tytéž znaky). Jestli jste tímto chtěl podpořit vládní postoje, tak se Vám to opravdu "povedlo" :-).

Nepřihlášený uživatel

2021-04-03 19:37

Petice znamená alespoň nějaký odpor vůči lidem,kteří obrátili ostatním život na ruby! Nejen petici, ale i podnět k trestnímu stíhání.
missing

#12 Re: Re: Re: Re:

2021-04-04 11:23

#10: Witnessed-Covid - Re: Re: Re:  

Nepodporuji postoje ani vládní, ani postoje odpíračů, ani postoje svědků kovidových, reagoval jsem tak, jak jsem uznal za vhodné : podporuji vedení společnosti v tomto státu tak, aby tato záležitost nákazy a epidemie ( pandemie, chcete-li ) byla nejrychlejším způsobem za minimálních obětí vyřešena, přičemž neobstojí názory ( viz video ) těch, kteří si nevidí na svůj vlastní nos. 

Pro usnadnění zamyšlení nad textem mého příspěvku se jej pokuste ještě jednou přečíst a vezměte v úvahu vše shora napsané. Nemám zapotřebí vysvětlovat někomu to, co mají zmínění "odborníci" v petičním výboru s průkazkou ODS znát již z dob, kdy studovali medicínský obor. Je to látka prvního ročníku, ještě před oprávněním vůbec vstoupit do pitevny. Pokud studovali za klíčky od automobilu či víno s tlačenkou, chápu jejich mezery ve vzdělání. Měli by si jej ale poté aktivně doplnit. I v zájmu svých pacientů a ostatních občanů.  

Witnessed-Covid

#13 Re: Re: Re: Re: Re:

2021-04-04 12:59

#12: missing - Re: Re: Re: Re:  

A poněkud konkrétnější byste být nemohl? Pokud jde o ta studia, víte, nevěřím, že takové nesmysly, co tu předvádí MUDr. Blatný, by se kdy na školách vyučovaly. 

Mimochodem, právě kvůli dodržování těch jeho nesmyslů došlo k tomu, co jsem popisoval v úvodu příspěvku #3. Dále, třeba představa, že řidič sám v autě s respirátorem na obličeji ochrání něčí životy, nebo, že je dobré pozavírat malé obchody, ale se lidé hromadili v těch velkých a obvykle vzdálenějších (navíc chceme omezit trafik, viďte?), nebo, že půjdu-li po ulici zcela sám po 23. hodině, nějak významně přispěji k šíření koronaviru - je, nezlobte se na mne, s prominutím totální ubohost, které racionálně založený člověk opravdu nikdy nemůže uvěřit. Lékařskou fakultu jsem nestudoval, ale rozhodně nevěřím, že by si tam cokoliv z těch hloupostí, co nám tu vládní odborníci předkládají, vyučovalo. To mi snad tvrdit nechcete. Nebo ano?

A když pozoruji, jak argumentují a vysvětlují lékaři i další odborníci, z jedné nebo druhé skupiny názorového spektra, tak mám-li se postavit na stranu jedněch, jejichž argumenty jsou logicky podstatně správnější, pak je to jednoznačně na stranu těch, co s vládním postupem nesouhlasí.

missing

#14 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2021-04-04 13:59

#13: Witnessed-Covid - Re: Re: Re: Re: Re:  

Nezlobte se, ale zde nehodnotím umění či neumění ministra, ani předsedy vlády, ale obsah a argumentaci petičního výboru i jejich argumenty, včetně videa, které je zde na shlédnutí. Pokud jste jej viděl, a souhlasíte, dost pochybuji, že máte stejný metr. Toť vše. 

Neříkám, že nelze řídit opatření lépe, ale současně tvrdím, a jsem o tom přesvědčen, že klaka politická nemá co do hygienických opatření co mluvit. A jen pro vás zde dávám link na vyjádření zmíněného ministra, kde jsou rizika zmíněna, a to s plnou vážností : Jestli se lidi utrhnou ze řetězu, máme veliký průser, řekl Blatný - Novinky.cz

Jako podpůrně ještě jiný článek o tom, jaké jsou čísla v EU : Evropu dusí rekordní počty nakažených - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

Záměrně neuvádím odborné zdroje, tam jsou čísla a mnohem přesnější. važte také, že zvýšení běžné úmrtnosti na úroveň 140% v obdobích covidu není náhoda. A tito pánové pro nás mají řešení - nedělat nic, a nechat hlupáíky, ať se nakazí. Mnozí z nich v praxi nosí respirátory FFP3 zakryté ústenkami. Jiní, hazardéři, podněcují nenosit roušky, svolávají demontrace, vnášejí chaos a pak za nimi jezdí lékaři a personál z VN. A mj. i o toto pokrytectví mi jde. 

Doufám, že je vysvětleno, Váš názor jsem nenapadal, zmínil jsem jen kombinaci a přidal důvody navíc. Vláda je zodpovedný orgán, a ona opoziční klaka je vedena snahou vládě komplikovat situaci, když se svými názory neuspěla v odborném a vědeckém auditoriu. Vytloukat politický kapitál a živit se na neštěstí druhých je, řečeno mluvou pražského Starého Města, chucpe. Je nutné si uvědomit, že rozvrat systému CO, postupů, hygieny, atd., včetně osekání potřebných složek i dalších souvisejících sil má na svědomí právě tato politická privatizační reprezentace a bylo založeno po roce 1991. Nyní stát horkotěžko dohání to, co není po celou dobu nastaveno. A souhlasím, že stát mnohdy neumí ochránit nejen občany, ale ani své vlastní zájmy, někdy i přes to, že na ně byl prokazatelně upozorněn. 

Tímto mám za vyřízené, přeji zdraví.  

Witnessed-Covid

#15 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2021-04-04 14:19

#14: missing - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Taky Vám přeji zdraví. Vidím, že nějaké, dost možná hodně zajímavé, diskutování s Vámi by bylo na velmi dlouho, a k tomu psaná forma není nejvhodnější. Celkem by mne zajímalo, jak byste na různé věci reagoval, jak argumentoval, ale na to zde prostor není. Škoda. Takže to také považuji za vyřízené :-).

A taky Vám kromě zdraví přeji taky hezké velikonoce (sám je tedy prosedím 'zodpovědně' doma :-), vyjma malého nákupu dnes, kde kromě mne a prodavače nikdo nebyl. Ale nijak si tím nestěžuji, volný čas rozhodně využiji užitečně a jsem za něj rád :-) )

galén

#16 Covid- 19 - Kdo totálně; selhal?

2021-04-04 15:32

O covidu se vůbec nediskutuje jako o nemoci, která má (s výjimkou finální cytokinové bouře) chřipkový průběh a lze ji v především počáteční fázi vysoce úspěšně léčit. Prof. J. Pirk (72), který jako jeden z prvních v ČR onemocněl dokonce „vražedným“ italským koronavirem svůj středně těžký covid vyležel za 10 dní; a to v době. kdy se o nemoci a její léčbě ještě nic nevědělo. A protože chybí osvěta, mnozí vyděšení lidé, místo aby první chřipkové příznaky vyleželi, běhají po testech, korona chřipku přechodí a psychicky zdeptáni skončí na kyslíku.  

80. letý exprezident V. Klaus svou poslední on-line přednášku prokašlal a šel na vyšetření do Vojenské nemocnice. Tam mu zjistili covid a chtěli ho hospitalizovat. Klaus odmítl, doma se léčil isoprinosinem a za pár dní byl fit.

O léčivých účincích isoprinosinu se ví asi od června.  Je to 50 let používaný antivirotický lék a praktičtí lékaři jeho kontraindikace, popř. vedlejší účinky znají. Žádnému ministrovi zdravotnictví, zvláště v době nouzového stavu, nic nebránilo ten lék povolit praktickým lékařům jako indikaci na covid dle jejich úvahy a souhlasu pacienta! ZACHRÁNILI BY TÍM ZŘEJMĚ TISÍCE ZBYTEČNĚ PROMARNĚNÝCH ŽIVOTŮ; NEHLEDĚ NA VOLNÉ NEMOCNICE A ZBYTEČNÉ VÝDAJE ZA HOSPITALIZACI; Navíc se přidal ještě léčivý a stejně aplikačně  ověřený ivermektin případně axerophtol…

Nechtěl bych mít svědomí zejména pana Blatného, který jako lékař tyto věci musí vědět; a navíc, co když se pozůstalí takto zbytečně zemřelých nemocných rozhořčí a nenechají to jen tak; a jejich právníci to označí za neposkytnutí účinné pomoci. Bohužel zcela selhávají Ministerstvo zdravotnictví, média i politici… Zachránili by tím zřejmě tisíce zbytečně promarněných životů; nehledě na volné nemocnice a zbytečné výdaje za hospitalizaci;

https://stoces.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=760012

missing

#17 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2021-04-05 10:06

#13: Witnessed-Covid - Re: Re: Re: Re: Re:  

A doplním jen jeden argument k Vámi uváděnému případu řidiče vozidla : V záležitosti osoby ve vozidle, pokud toto vozidlo používá výlučně sama, nevětrá oknem a má v perfektním stavu pylový,  pracový filtr a filtr klimatizace a není pozitivní, lze hovořit o tom, že postačí pravidelný úklid vozidlového prostoru. Na plastech se drží vir až 3 dny, na poresních površích 3 - 10 hodin. Otázka je, co vnikne při jízdě do prostoru vozidla přes většinu filtrů, provozovaných ala český způsob. Jsou také vozidla, která filtry nemají, a tam je situace podobná, jako když ve vlaku na trati v minulosti, kdy nebyly WC se sběrem odpadu, někdo otevřel okno. 

Takže mít roušku či respirátor i jako osoba sama ve vozidle jistě není hloupost, pouze běžná opatrnost. Ostatně, kdyby to nebylo rizikové, sundávali by si řidiči sanitek respirátory. Ale je jisté, že právě manipulace s respirátorem, či znečištění prostoru, proběhne nezávisle, a pak je i takové opatření velmi vhodné. A řidiči sanitek správně činí, že si je ponechávají při pacientech, přepravě i pohybu venku. 

Souhlasím, že po uvážení rizik lze použít i odlišné postupy, jsou-li rizika prokazatelně minimalizována nebo nejsou přítomna ( viz např. chůze po pusté ulici ), ale stačí, uvážíme-li, že se půl hodiny před tím mohlo na ulici nacházet několik nakažených a současně prostor znečistili ( právě např. kapénkami, pliváním, atd. ). Průchod např. kolem nádob na odpad, kde jsou na sídlišti odpady z domácností, a jistě infekční i jinak, s náloží covid, není bez respirátoru nijak bezpečný. 

Jinak samozřejmě, jsem si vědom ( a myslím že každý řidič ), že respirátor, maska, rouška mění mírně podmínky pohodlí řidiče i pohledu a je nutné dbát zvýšené opatrnosti. Řízení v OM-10 také není pohodlné. 

Ostatní povzdechy viz kumulování v obchodech, ano, ale je nutné si uvědomit, že páteční velikonoční svátek i pondělní "šlahačka" není státním opatřením přikázaný svátek, ale církevní, dejme tomu lidovecký a tradicionalostický pojem. Zde předpokládám, že bylo cílem zamezit srocování lidí ve velkých nákupních centrech a uzavření bylo ochranou opatření a snížení počtu osob v ulicích. Postačuje se podívat, jak vypadá přístup občanů na náplavkách v Praze ( také na videích ), a lze předpokládat, jaký to bude mít za cca 7 dní dopad do čísel. Souhlasím, že je líp rozložit provoz lidí v obchodech do dlouhé doby, ale známe českou mentalitu ... 

V mojí předcházející odpovědi poslední jsem tyto body přeskočil, takže doplňujíce uvádím jen proto, aby byl jasný názor. Ti pánové a dámy z videa jsou patrně testováni, když neměli rušky ani respirátory, a zřejmě je jim jedno, že v místnosti po nich až 10 dnů může být virová nálož. Já preferuji odpovědné, rozumné chování, a a takové nemohu označit ani chování zúčastněných, ani ono video, uváděné jako debatu odborníků. Pokud by se týkalo řešení jiných částí zdravotní problematiky, snad by byli zmínění kompetentnější. 

Tolik na vysvětlenou.

Takže ještě jednou přání zdraví. 

Witnessed-Covid

#18 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2021-04-05 13:07

#17: missing - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Upřímně - srovnávání práce zdravotníků, kdy mají a vždy za určitých okolností měli roušku (třeba při operaci - kdy je třeba v relativně krátkém čase maximálně omezit riziko přenosu jakékoliv infekce), s tím jak fungují lidé v běžném životě, je velmi nekorektní. Běžný lékař také při setkání s běžným člověkem (často i nemocným v ordinaci) se obvykle nechránil žádným respirátorem. To je dogma až posledního roku. A stejně to trvalé a povinné nošení respirátorů nefunguje - viz můj příspěvek #3. Tam nám ten respirátor naopak v kombinaci s dalším nesmyslným nařízením právě tu nálož viru tak posílil, že opravdu nezbylo nic jiného než návštěva nemocnice :-(.

Základem ochrany zdravého člověka je posilování imunity, s čímž souvisí nejen strava, ale i sport, či setkávání s dalšími zdravými (moderně bezpříznakovými) lidmi. A tím, co navrhujete, byste do tří let zničil imunitní reakce většiny obyvatelstva. Opravdu řešit, jestli v autě po několika hodinách nebo dnech může zůstat nějaký virus, nebo zda dovnitř profoukne zvenku nedokonalým filtrem, to už je hodně za hranou zdravého a praktického uvažování. Mnohem více mám strach z těch řidičů, co si nejrůznější hadr nebo respirátor na obličej skutečně nasadí, a ohrožují tak na zdraví nejen sebe, ale i případné nešťastníky, co by se jim připletli do cesty. Já tak jel pouze jednou a řízení to opravdu velmi stěžuje. Jel jsem o poznání opatrněji a pomaleji, a byla to jen krátká cesta. Ale nařídit toto paušálně pro všechny a vždy (i na dlouhé trasy) je opravdu hazard s lidskými životy a naprostá nezodpovědnost!

Zřejmě patříte k těm, co věří, že se virus dá vyhubit tím, že lidem zakážete se stýkat. Pak se nedivím ani způsobu, jak kritizujete video. Já jsem naopak přesvědčený, že adaptovat svůj imunitní systém po velmi malých dávkách je rozhodně lepší. A v žádném případě u zdravých lidí nesouhlasím s tak úzkostným zakrýváním obličeje. Nikdy jsme tak nežili. A není to vůbec dobré. Krátkodobě to něco omezí a třeba i pomůže (to jsem sám pociťoval loni na jaře). Ale dlouhodobě můžete výsledky rozdílů pozorovat tam, kde roušky plošně nařízené byly, a kde ne. Předpokládám, že tušíte, že do jisté míry narážím i na Švédsko, které po relativně krutém počátku epidemie, dosahuje podstatně lepších výsledků než třeba my, se všemi těmi zákazy a uzávěrami.

Víte, sám za zodpovědné chování považuji něco zcela jiného. Byl jsem takový vždy, nikdy mi maniaci nenařizovali, jak se mám starat o zdraví své i zdraví jiných. Přirozeně ohleduplní lidé se tak chovali vždy. To, co se děje dneska, je póza, kde se hledí hlavně na to, co je navenek vizuálně pozorovatelné, a co bylo lidem systematicky vštěpováno poslední rok do hlavy. A tak nám tu kvetou nesnášenliví udavači, nebo vidíme naprosto brutální zásahy policie na lidi, které jsou dané situaci zcela neúměrné. Vidíme rozdělenou společnost, kdy bezohlední a sebestřední lidé obviňují druhé ze sobectví, jenom proto, že považují za správné a normální žít tak, jak se žilo tisíce let. A tak by se dalo dlouho pokračovat. Švédové takové hlouposti neřeší, a úmrtnost už tam dávno mají na normálu či lehce pod ním - beru úmrtnost jako celek, ne statistiky typu, že někdo zemře při autonehodě, ale započte se jako oběť s covidem...

Janinka

2021-04-06 05:15

Děkuji vám za čas a energii. 

Nepřihlášený uživatel

#20 Re: #2 - cenzura

2021-04-06 11:01

#2: -  

Je zde jiz zalozena petice proti cenzuram na internetu a sbiraji podklady ohledne odstranenych informaci, videi nebo zablokovanych profilu...

Nepřihlášený uživatel

2021-05-17 19:58

Děkuji za snahu pomoci. Bůh Vám žehnej 🙏

Nepřihlášený uživatel

2021-09-30 07:02

Je skvělé vědět, že jsou tu pořád ještě lidé, kteří umí zapojit mozek a přemýšlet. Pane doktore Hnízdile a spol. DĚKUJEME!!!

Nepřihlášený uživatel

2021-10-04 15:02

Je nejvisi cas, ted pred volbama zautocit na covid fasistou!Jsou to sluhove ilimunatu!Podvodici:chripka, angina, rima vse bylo, prejmenovano na Covid 19!Podvod 21.stoleti! Zadna pademie! Vse, jenom za jedinym ucelem, falesne testy, by opichali chemicko /biologickim svinstvem co nejvice lidi na planete! Sami se "zapomneli" opichat!
Nikdo

#24 Jsem donucena

2021-11-30 23:08

Bohužel jsem v nestálém tlaku, už to nezvládám, buď se naočkuji nebo budu zřejmě brzy propuštěna, přitom jsem covidem prošla, chodím si měřit protilátky, testuji se, hospitalizovaná jsem nebyla. Jsem školená vydržet abnormální zátěž, asi Vám dojde, kde pracuji, ale toto se již nedá vydržet.....Jsem pro ně jen číslo, které lze nahradit, prostě nikdo.

Nepřihlášený uživatel

2021-12-01 08:26

Dobrý den, odkaz na vimeo s videem prezentace petice nefunguje. Je potřeba se přihlásit, nebo tam skutečně není?

Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...