Petice proti zrušení Dětského centra PAVUČINKA ŠUMPERK

Nepřihlášený uživatel

2014-05-19 17:28

Do centra jsem chodila se svým synem na cvičení Vojtovou metodou,neumím si ani představit dojíždět jinam.
Když jsem viděla starostlivost zaměstnanců o svěřené děti,užasla jsem.Asi není zcela jednoduché starat se o postižené děti.Proto mě zarazilo,že se má tohle centrum rušit..
Na druhou stranu nevím,proč mě v tomto státě ještě zaráží,že se ruší takováto centra co k něčemu jsou ,jak by jinak mohl stát dotovat to,co není k ničemu.. je to tu pořád dokola,chudým bereme a bohatým dáváme.Někdo by se tu měl velmi rychle zamyslet.

Nepřihlášený uživatel

2014-05-19 21:21

Pročítám zveřejněné názory podporující další činnost Pavučinky v dosavadní organizační struktuře a chci věřit, že tato podpora zachování její činnosti v plném rozsahu najde správného adresáta.
Ptám se, zda ZŘIZOVATEL při svém nepopulárním rozhodnutí, které se dotkne v plné míře především těch, které se nemohou bránit, vycházel z objektivního zmapování skutečné šíře činnosti a výsledků tohoto zařízení.
Zda dobře uvážil, kolik novorozenců, dětí postižených i zaostalých prochází denně rukama odborného personálu, který se specializuje především v této oblasti.Kolik rodin bude v budoucnu nuceno řešit , co a jak se svými dětmi.
Je také s podivem, že se zřizovatel nezabývá financemi, které byly využity (či zneužity?), pro celkovou modernizaci Pavučinky právě k účelům, ke kterým doposud slouží.
Snad bude i vedení města Šumperk bojovat o zachování těchto specifických služeb .
Nebo snad něčí osobní zájmy i v tomto případě zničí něco, co dobře slouží a tolika lidem prospívá?
PaedDr. Eliška Churavá

Nepřihlášený uživatel

2014-05-20 05:46

K tomuto snad není potřeba žádný komentář. Snad jenom tolik, že se lidskost a pochopení pro postižené vytrácí, což je opravdu smutné a pevně věřím, že se najde na radnice někdo, kdo zvrátí rozhodnutí o zrušení Dětského centra PAVUČINA a ba naopak budou tato dětská centra posilována a podporována. Věřte mi, je mi z toho smutno a komentáře našich politiků, že je špatná doba, blbá nálada ve společnosti. Je to pouze jenom o lidech a já věřila, že jsme si na radnici zvolili rozumné zástupce. Zřejmě jsem se mýlila.

Nepřihlášený uživatel

2014-05-20 06:12

Centru Pavučinka vděčíme za péči o naše nedonošené děti, za cenné rady nezkušené mámě, která za každou cenu chtěla kojit - a mimochodem povedlo se, za psychickou podporu i za několik měsíců cvičení Vojtovou metodou. Je smutné, že takováto petice vůbec musí existovat. Snad bude aspoň svůj význam. Držím Pavučince pěsti. Olga Kalinová

Nepřihlášený uživatel

2014-05-20 19:25

Je zapotřebí aby takové zařízení zůstalo já sama jsem ho pořebovala když se mi narodila nedonošená dcerka a tady mi pomohli aby vůbec přežila. Tak s tím prosím něco dělejte ať zařízení zůstane. Děkuji
MARKET

2014-05-20 21:59

TAKY JSEM TAM CHODILA CVIČIT SE SYNEM , MÉMU SYNOVCOVI TAM POMOHLI, DÍKY PAVUČINCE ZAČLA CHODIT HOLČIČKA MÉ KAMARÁDKY. PROČ TO RUŠIT? DÁVAJÍ TAM DĚTEM NADĚJI A VRACEJÍ JE ZPĚT DO NORMÁLNÍHO ŽIVOTA. JE TO SUPER ZAŘÍZENÍ. KDO VYMYSLEL ZRUŠIT NĚCO CO POMÁHÁ NEMOCNÝM DĚTEM? TEN KDO TO CHCE ZRUŠIT BY SI MĚL VYZKOUŠET CO TO JE MÍT NEMOCNÉ DÍTĚ A BOJOVAT O KAŽDÝ JEHO NOVÝ POKROK, KTERÝ DÍKY ZRUŠENÍ PAVUČINKY NEBUDE!!!! JINAK MOC VDĚČÍM ZA RADY A CVIČENÍ S  PANÍ VARGOVOU.

Nepřihlášený uživatel

2014-05-21 05:52

Byla jsem v centru několikrát s dcerou a vnoučkem,kterému zde hodně moc pomohli.Dnes chodí.Sestřičkám patří obdiv a úcta k jejich práci.Kdo nezažil-nepochopí.Neničte to ,co pomáhá těm nejslabším-dětem.
Misha

2014-05-21 06:20

Můj syn byl na tom po porodu opravdu špatně.Díky Pavučince a hlavně paní Vargové za cvičení vojtovy metody je dnes naprosto v pořádku.Patří jim velký dík a ten kdo to chce zrušit by se měl nad sebou opravdu dost zamyslet!Třeba i on by byl jednou rád za jejich pomoc....

Nepřihlášený uživatel

2014-05-21 06:50

Toto zařízení odjakživa sloužilo dětem a velmi
dobře!Nevím proč ho po tolika létech najednou rušit!
Vždyť slouží už několik generací.Mám dobrou zkušenost s léčbou vnuka a myslím,že i hodně dalších maminek.

Nepřihlášený uživatel

2014-05-21 11:46

Dobrý den, setkal jsem se s mnoha maminkami, které této služby využili, k prospěchu dítěte i svému. Byl bych vděčný, kdyby tato služba pokračovala. V. Němec

Nepřihlášený uživatel

2014-05-21 12:55

Zde pomohli našemu nedonošenému vnoučkovi. Takže se nás to osobně dotýká. Každý, kdo má děti a hlavu na pravém místě, bude chtít, aby naše zem měla tato pomocná místa pro naše nejmilovanější, a to jsou děti.

Nepřihlášený uživatel

2014-05-21 14:50

Moc věřím, že tato petice bude úspěšná a Pavučinka zůstane ve stejném rozsahu k dispozici všem, kteří ji potřebují.

Nepřihlášený uživatel

2014-05-21 16:17

Mám zájem o podrobné informace týkající se zrušení uvedeného zařízení.Kdo podal návrh na zrušení, kreré kompetentní orgány se vyjádřily.

Nepřihlášený uživatel

2014-05-21 21:07

Proč se má rušit něco, co funguje? Komu toto centrum tak leží v žaludku? Myslel někdo na obyčejné lidi? To mají maminky na MD jezdit na "Vojtovku" až do Olomouce? A kde vezmou peníze na vlak? Z mateřské si moc vyskakovat nemůžou. Pavla

Nepřihlášený uživatel

2014-05-22 06:03

Klasická ukázka toho, jak je nahlíženo na fungování a význam těchto a podobných zařízení...

Nepřihlášený uživatel

2014-05-22 12:49

Určitě jsem pro zachování PAVUČINKY. Mám i osobní zkušenost se službami v tomto zařízení! Byl by to krok zpět a rána pod pás mnoha rodinám!!!

Nepřihlášený uživatel

2014-05-22 15:35

Od roku 1982 jsem v tehdejším KÚ začínala s rehabilitací rizikových dětí,nedonošenců a byla jsem u zrodu "rizikové poradny",začínali jsme s týdenními "zácviky"maminek ve Vojtově technice,pracovala jsem tam 12 let a pod vedením prim.Schlemmerové a později prim.Hanselové KÚ vzkvétal a mohu říci,že se podařilo mnoho "rizikových "dětí včas podchytit k případné patologii nebo zmírnit následné problémy.Nedovedu si představit,že v dnešní době ,kdy těchto dětí je stále,bohužel,dosti,aby rodiče dojížděli až do Olomouce,je to OSTUDA!!Myslím si,že v této oblasti není šetření financí na místě.

Doubravská Ivana

Nepřihlášený uživatel

2014-05-22 20:19

Toto zařízení, ještě pod názvem kojenecký ústav, pomohl mému synovi před téměř 28 lety... Je špatně, že se ruší podobná zařízení a jsem zásadně proti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nepřihlášený uživatel

2014-05-22 20:56

Vždy se "naseru" když se řeší statisícové platy a náhrady poslanců a politiků, ale na provoz zařízení jako je např. Pavučinka, kde jde mimo jiné i o otázku života a péče o vícero lidských životů a osudů, peníze nejsou... :-)

Nepřihlášený uživatel

2014-05-23 10:41

Já si myslím, že i když je sice takové zařízení v malém městě třeba méně využívané (méně obyvatel), tak ty děti péči potřebují stejně tak jako ve velkém městě, ne?? To by pak dojížděly do Olomouce 80 km? Přikláním se otevřeně k předešlým názorům!! Šumperk

Nepřihlášený uživatel

2014-05-23 12:21

Několik let jsem tam chodila na rehabilitace a cvičila u paní Milady Vargové a byla jsem tam velmi spojená.

Nepřihlášený uživatel

2014-05-24 20:42

Zařízení poskytuje potřebné kvalitní služby, nesmí být zrušeno!

Nepřihlášený uživatel

2014-05-25 08:33

Nechápu ,kdo to vymyslel zrušit.Vnučka každý týden využívá služeb cvičení Vojtovky v ústavu.Nedovedu si představit dojíždět do Olomouce.Nehledě na to ,že každá maminka nemá auto.A nehledě na to ,že je na mateřské a finance také nejsou.Vše dobré a zaběhlé tenhle stát dokáže zničit.

Nepřihlášený uživatel

2014-05-26 20:44

Statísíce lítají vzduchem ani nevíme kde. Tak proč nepodpořít dětské centrum Pavučinka jsem pro.

Nepřihlášený uživatel

2014-05-28 15:57

Nerušit,děti to potřebují.