Petice proti umístění busty Karla Kryla v budově parlamentu ČR

Nepřihlášený uživatel

/ #66 Re:

2014-09-26 19:04

#55: -  

A teď si , prosím, představte, že 3. 3. 2014 byla v Kroměříži na rodném domě odhalena- za účasti nejvyšších představitelů radnice deska - že byl SYMBOLEM SAMETOVÉ REVOLUCE. (!!!)

Větší insinuaci, drzost a sprostotu jsem neviděl! Hledáme-li důstojné místo, obávám se, žejsme se zkorumpovali tak, že ono čestné místo v Československu najdeme jen obtížně. Snad v nově objevené jeskyni na Punkvě? :-)) Je zajímavé, že v celé diskusi - v podstatě dva lidé - nedojdou ke konsensu. Jeden to chce na Kampu, druhý do břevnovského kostela, třetí vrátit autorovi, čtvrtý pojmenovat divadlo, pátý na hřbitov, šestý na náměstí a sedmý kdovíkde. Petici jsem nepodepsal, od svého přítele Vojty Klimta si to slízl, a čekám, kdy mi vynadají další. Nu, pakliže o Karlíkovi diskutujeme, je to O. K. Ale zbytku národa je uctění památky takové osobnosti úplně  j e d n o ?    Nedávno byla na ČT 1 repríza Gottových 70. narozenin a komentátor řekl, že tenkrát na balkoně Melantrichu zpíval státní hymnu SÁM. (!!!) Tady se falšuje historie ve velkém, tvorba K. K. po roce 1990 je tabuizována, "gumována", " a my se hádáme o bustu...

dr. Jiří Mrva, publicista Kroměříž

=============================================================