Petice proti umístění busty Karla Kryla v budově parlamentu ČR
Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Petice proti umístění busty Karla Kryla v budově parlamentu ČR
Janrohacx |
#51 Re: Karel Kryl2014-09-25 22:23Karla Kryla dokáže polistopadová, havlobolševická pakáž zneužít vždy jen ke svému prospěchu. Není náhodou, že se tak děje v dobách předvolebních !!!
|
Nepřihlášený uživatel |
#522014-09-25 22:29Nemohu uvěřit, že se toto mohlo schválit!!! Pan Karel Kryl by s tím nejen, že nesouhlasil, navíc by ho trefil podruhé šlak a tudíž by se obracel v hrobě, a to, hned několikrát!!! |
Tento příspěvek byl odstraněn administrátorem webu (Zobrazit podrobnosti)
2014-09-25 23:56- Date of removal: 2010-05-29
- Důvod odstranění: spam
Nepřihlášený uživatel |
#542014-09-26 06:22Výpůjčka uvedené busty celkem jednoznačně hodnotí celou situaci i když pominu prvotní "myšlenku". Vypůjčené charaktery a časem i možná jen vypůjčená vlast. Jsem celou akcí znechucen a ztratil jsem poslední iluze o soudnosti našich zákonodárců. Tohle není památka ani uctění člověka s demokratickým smýšlením a silným sociálním cítěním. |
Nepřihlášený uživatel |
#552014-09-26 07:46Demokracie rozkvétá, byť s kosmetickou vadou: ti, kteří kradli po léta, dnes dvojnásobně kradou, ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce, a z těch, kdo pravdu zpívali, dnes nadělali zrádce. Demokracie prospívá bez nás a pragmaticky, brbláme spolu u píva, jak brblali jsme vždycky, farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky, my nakrmíme forbesa za dvě či za tři pětky. Demokracie zavládla, zpívá nám Gott i Walda, zbaštíme sóju bez sádla u strejdy McDonalda, král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem, pod střechou jedné partaje se u koryta sejdem. Demokracie panuje od Aše po Humenné, samet i něha v pánu je a zuby vylomené, dali nám nové postroje a, ač nás chomout pálí, zaujímáme postoje, místo abychom stáli. Demokracie dozrává do žaludečních vředů, bez poctivosti, bez práva a hlavně bez ohledů, a je to mýlka soukromá, snad z optického klamu, že místo srdce břicho má a místo duše tlamu. |
Saurah Nepřihlášený uživatel |
#562014-09-26 08:18Podepsala, i když peticím už nevěřím. Plzeňáci podpisovali proti spalovně, proti zbourání Domu hrůzy (Horníčkova divadla...); bylo po něm takovým fofrem... soud uznal, že protiprávně, ale pozdě... místo něj máme Ementál :-((( (raději nekomentuji)... a vůbec... Bysta KK kdekoli jinde ano; tam, kde si ho upřímně vážili- ať naše děti znají autora už téměř zlidovělých písní... ale tohle je pokrytectví. Na druhé straně- KK v Parlamentu, hm... Kocourkov, národ Švejků- on, i když poeta, by nás nazval jistě mnohem méně poeticky :-). Nevidím do toho, ale není to trochu recese jednoho člověka, co ti naši mocipáni jsou schopni bez uzardění zase... ? |
Vojtěch Klimt Autor této petice |
#57 Re:2014-09-26 08:36Dobrý den, petice bohužel v našem státě nejsou právní nástroj, ale také je fakt, že už nejsou odpovědnými orgány brány na tak lehkou váhu jako před lety. Myslím, že v tomto případě je nutné se minimálně ozvat a dát najevo, co si o tom myslíme. Nenechat je, aby zcela neomezeně mohli Karlu Krylovi dělat ostudu. V Klubu Karla Kryla se o to snažím už 24 let. |
Saurah |
#58 Re: Re:2014-09-26 08:54Dobrý den, Vojtěchu, tak to také beru. Alespoň se ozvat, i když tuším tu "marnost nad marnost". A děkuji Vám za petici: nevstupuji sice do žádných skupin, ale s tvorbou KK jsem vyrůstala, hrála a zpívala... dodnes ho mám v ♥. Děkuji, Dag. |
Nepřihlášený uživatel |
#592014-09-26 09:07Coby Karlův dlouholetý kamarád, nebo jak on o mně říkal "dobrý přítel", zodpovědně prohlašuji: TOHLE BY SI ROZHODNĚ NEPŘÁL! Umístění Krylovy busty v parlamentu ČR je degradací tohoto vzácného člověka. DANIEL STROŽ |
Ota Nepilý |
#60 Re: Re:2014-09-26 09:13Petice může být právním nástrojem, ale neplatí petice internetová, ta je pouze orientačním názorem veřejnosti. Pro právní vymáhání změny, referenda, dlašího projednávání, musí být petice písemná s originál popisem a celou adresou i rodným číslem. Aby se peticí musel někdo z úředníků, z vlády, z právního hlediska zabývat, musí být nasbírán určitý počet platných podpisů pro daný problém. Např. petice v Brně za referendum o poloze hlavního nádraží potřebovala min. kolem 15 tisíc platných podpisů. Zde se vycházelo požadovaných % obyvatel města, kteří se k problému musí vyjádřit, aby byl jejich názor zohledněn. Pokud se petice týká celého národa, je zákonem daný počet hlasů, kdy už to úřady nemohou ignorovat a musí vyhlásit referendum pro občany. Jinak si myslím, že Karel Kryl má nad těmito věcmi už velký nadhled a neprožívá to stejně jako my, ale určitě nám fandí, že nejsme k věřejným věcem lhostejní a ozveme se, když se nám něco nelíbí :-) |
#61 Re: Re: Re:2014-09-26 09:23Právním nástrojem může být petice jen v případě žádosti o vypsání místního referenda, na celostátní úrovni se bohužel nelze ani peticí domáhat právního nároku. Nicméně je třeba se ozvat, abychom se sami před sebou nemuseli stydět. Bude-li na petici alespoň jeden podpis a úplné údaje, což budou minimálně mé, bude se jí příslušný úřad zabývat. Zapojí-li se někdo další (jednu nabídku už mám) v zajišťování podpisových archů s úplnými údaji a podpisy, budu jenom rád. |
Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)
2014-09-26 09:45- Date of removal: 2014-09-26
- Důvod odstranění:
Tento příspěvek byl odstraněn administrátorem webu (Zobrazit podrobnosti)
2014-09-26 10:13- Date of removal: 2010-05-29
- Důvod odstranění: spam
Petr Krtička Nepřihlášený uživatel |
#642014-09-26 12:35Umístění busty Karla Kryla v budově parlamentu ČR,je urážkou Krylovy památky.Básník sám,celý život bojoval proti podobným věcem a rozhodně by s tímto podivným gestem nesouhlasil.Myslím,že většinu bytostí,co si v parlamentu chrochtá u koryta,by Karel vypráskal bičem někam hodně daleko... |
Nepřihlášený uživatel |
#65 RELIEF KARLA KRYLA DO SNEMOVNY2014-09-26 12:52KDYSI JSEM ČETLA- OD AUTORA ŠKUTINA-- a tam bylo napsano,,Bojte se BOHA soudruzi,, a podotykam,,Bojte se Boha a Krylovych textu,,,však vite proč |
Nepřihlášený uživatel |
#66 Re:2014-09-26 19:04A teď si , prosím, představte, že 3. 3. 2014 byla v Kroměříži na rodném domě odhalena- za účasti nejvyšších představitelů radnice deska - že byl SYMBOLEM SAMETOVÉ REVOLUCE. (!!!) Větší insinuaci, drzost a sprostotu jsem neviděl! Hledáme-li důstojné místo, obávám se, žejsme se zkorumpovali tak, že ono čestné místo v Československu najdeme jen obtížně. Snad v nově objevené jeskyni na Punkvě? :-)) Je zajímavé, že v celé diskusi - v podstatě dva lidé - nedojdou ke konsensu. Jeden to chce na Kampu, druhý do břevnovského kostela, třetí vrátit autorovi, čtvrtý pojmenovat divadlo, pátý na hřbitov, šestý na náměstí a sedmý kdovíkde. Petici jsem nepodepsal, od svého přítele Vojty Klimta si to slízl, a čekám, kdy mi vynadají další. Nu, pakliže o Karlíkovi diskutujeme, je to O. K. Ale zbytku národa je uctění památky takové osobnosti úplně j e d n o ? Nedávno byla na ČT 1 repríza Gottových 70. narozenin a komentátor řekl, že tenkrát na balkoně Melantrichu zpíval státní hymnu SÁM. (!!!) Tady se falšuje historie ve velkém, tvorba K. K. po roce 1990 je tabuizována, "gumována", " a my se hádáme o bustu... dr. Jiří Mrva, publicista Kroměříž ============================================================= |
#67 Re: Re:2014-09-26 19:21Jirko, konzistentní je, že to tam nemá co dělat. Kam s tím, se může řešit následně. |
Nepřihlášený uživatel |
#682014-09-26 19:51Nechápu proč když něco podepíšu mám něco potvrzovat.Já vím co jsem podepsala,za člověka kterého je třeba uctívat a mladší generaci říkat kdo to byl. |
Nepřihlášený uživatel |
#69 Re:2014-09-26 19:53Jo jo, softwér, snažej se eliminovat manipulace, trochu je chápu. |
Nepřihlášený uživatel |
#70 Re: Re: Re:2014-09-26 20:57Milý Vojto, věděl jsem, že to zase schytám! -)) Já to myslel takhle: Mám-li výhradu, že socha TGM nebude na nějakém místě, to je krok první. Ale jaký bude - automaticky - krok druhý? Kam tedy s TGM? A my se nemůžeme dohodnout na DRUHÉM kroku. Proti mému jedinému názoru stojí nějakých 600 lidí. Asi to vyplývá z mé povahy. Tu sochu bych postavil, aby byla každému poslanci - všem těm "dobrodincům lidstva"- na očích, aby na ni dobře viděl! Na sokl bych nechal vytesat : "INTELIGENCE MDLÉ, LEČ PRONIKAVĚ AMBICIÓZNÍ," - ŘÍKAL PAN UČITEL. "...BUDEŠ POSLANCEM, SYNÁČKU..." Č e s t n é h o poslance se to nemůže dotknout ani urazit. Anebo ano?! Tvůj Jiří =====================================================
|
Nepřihlášený uživatel |
#722014-09-27 02:18 co napsat , je to jeho urážka,stejně jako když tam maj TGM |
Nepřihlášený uživatel |
#732014-09-27 03:08ANI JEDEN ZE SOUČASNÝCH ČESKÝCH POLITIKŮ MI NESTOJÍ ZA KOMENTÁŘ...PLIVU NA NĚ A TĚM, MOŽNÁ DVĚMA SLUŠNÝM, SE OMLOUVÁM. |
Nepřihlášený uživatel |
#742014-09-27 03:55Cožpak ti parchanti nemají v sobě kousek soudnosti? |
Nepřihlášený uživatel |
#752014-09-27 06:01Jsem zásadně proti umístění v této i v jiných budovách a místech podobného charakteru.Vnímám to jako potupení památky na Karla Kryla, který by s těmito darebáky nechtěl mít nic společného!!! |
|
Trest členům gangu týrající zvířata v Číně
PROTI AKADEMICKÉMU ANTISEMITISMU
Výzva vládě k zabezpečení urgentní humanitární pomoci Gaze a dosažení dohody o příměří
Opravte Pragerovy kostky! Petice za zachování a rekonstrukci budovy „kostek” u Emauz
Petice za statní občanství bez diskriminace
Petice proti rozhodnutí české ambasády v Abuji o zamítnutí udělení víza pro rodinného příslušníka občana EU
Výzva vládě Pomoc pro 100+100 dětí z Gazy
Podporujeme Izrael v boji proti teroristům, postoj české vlády je správný
Chcete něco změnit?
Bude-li člověk mlčet, nic se nezmění. Autor této petice se rozhodl něco změnit a jednat. Uděláte to samé? Zahajte sociální hnutí vytvořením petice.
Vytvořte vlastní peticiDalší petice, které by vás mohly zajímat
Opravte Pragerovy kostky! Petice za zachování a rekonstrukci budovy „kostek” u Emauz
3636 Vytvořeno: 2024-12-16
Petice za ukončení používání a prodeje zábavní pyrotechniky, petard, ohňostrojů i tzv. lampionů štěstí
49149 Vytvořeno: 2022-12-27
Petice proti zrušení pobočky Úřadu práce ve Zlatých Horách
509 Vytvořeno: 2025-01-14
Otevřený dopis za podporu sociálních pedagogů ve školách
1536 Vytvořeno: 2024-10-20
Voda pro zubry a divoké koně
19605 Vytvořeno: 2023-06-06
Za ochranu práv a psychického zdraví českých dětí
2334 Vytvořeno: 2024-07-23
PETICE ZA OCHRANU PROSTŘEDÍ RYBNÍKU U MLEJNA, K.Ú. HORNÍ BRANNÁ
95 Vytvořeno: 2025-01-09
PROTI AKADEMICKÉMU ANTISEMITISMU
1344 Vytvořeno: 2024-12-12
UZNÁNÍ ZAMEZENÉHO STOLCE BENEDIKTA XVI. A SVOLÁNÍ KONKLÁVE
17992 Vytvořeno: 2023-10-23
Show na sedlčanských slavnostech ROSA?
80 Vytvořeno: 2025-01-07
HUMANS FOR CEASEFIRE / žádáme příměří v Gaze a Izraeli
6945 Vytvořeno: 2024-03-26
Zrušení programu zav
26 Vytvořeno: 2025-01-09
ZACHRAŇME ŠKOLNÍ SPORT
1740 Vytvořeno: 2024-11-29
Žádost o úpravu rozvrhu (zkrácení přestávek) na Gymnáziu Roudnice nad Labem, Havlíčkova 175, příspěvková organizace
149 Vytvořeno: 2024-12-29
Petice proti uzavření ulice Pod Novým lesem Praha 6
228 Vytvořeno: 2024-12-09
PETICE ZA ZRUŠENÍ POVINNÝCH TELEVIZNÍCH A ROZHLASOVÝCH POPLATKŮ
23107 Vytvořeno: 2021-12-22
ŽÁDOST O AUDIENCI U JEHO EMINENCE ROBERTA KARDINÁLA SARAHA Předmět: Ochrana práv Apoštolského stolce
5108 Vytvořeno: 2024-11-14
ZACHRAŇME (A)VOID! 2.0.
1394 Vytvořeno: 2024-11-26
Petice za zrušení nebezpečné cyklostezky na ulici Rybářská v Brně
17 Vytvořeno: 2025-01-07
Deklarace zastání se srnčí zvěře
2271 Vytvořeno: 2024-08-23