Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #7829 V Bruselu vybuchují migranti, ale čeští poslanci schválili návrh na zabavování legálních zbraní poli

2016-03-25 13:27

V Bruselu vybuchují migranti, ale čeští poslanci schválili návrh na zabavování legálních zbraní policií. A bez soudního rozhodnutí! Fašismus v přímém přenosu!

Je to zajímavý psychologický fenomén. Když se představitelé režimu bojí teroru, začnou omezovat obyčejné občany. Orwell toto popsal jako reakci bestie zahnané do boudy, která dostala na kožich, a tak se v boudě začne mstít na štěňatech. Když jsem včera psal článek o ovcích a o tom, jaké asi přijdou reakce poslanců ČR na události v Bruselu, tak jsem netušil, jak rychle se má slova naplní. Neuvěřitelné se stalo skutečností. Poslanci výboru pro bezpečnost v parlamentu ČR odhlasovali a doporučili sněmovně vládní návrh novely zákona o zbraních [1], aby policie mohla nově bez soudního příkazu vstupovat do bytů a domů, a tam aby mohla zabavovat legálně drženou zbraň. Ano, čtete správně, není to překlep. Zopakuji to ještě jednou, policie bude moci bez soudního rozhodnutí svévolně vstoupit do cizí nemovitosti a tam zabavit zbraně, i když jsou majitelem legálně držené.

Policie s pravomocemi jako v totalitním státu

Kdo bude rozhodovat o tom, kdy je vhodná chvíle vstoupit někomu do bytu? Kdo bude rozhodovat, který legální majitel zbraně představuje nebezpečí pro režim, a proto je dobré mu zabavit zbraň? Už to nebude soud, ale nějaký řadový policista. Třeba takový policista, jako byli chlapci z Berdychova gangu. Samí slušní policisté. Poslanci ČR tak dali policii justiční pravomoc. Jsem přesvědčen, že toto je v rozporu s ústavou ČR o sekluzi justiční a výkonné moci. Rozhodnutí je v rozporu s chartou lidských práv, protože exekutivní orgán nemůže narušit domovní svobodu bez souhlasu státního zástupce nebo soudu, ať už z titulu domovní prohlídky nebo vniknutí do bytu v případě bezprostředního ohrožení života nebo majetku.

VICE-V Bruselu vybuchují migranti, ale čeští poslanci schválili návrh na zabavování legálních zbraní policií. A bez soudního rozhodnutí! Fašismus v přímém přenosu!