Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #8001 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Napětí mezi truchlících a pravé křídlo-protestující BRUSEL

2016-03-28 07:01

#7999: agnostik - Re: Re: Re: Re: Re: Napětí mezi truchlících a pravé křídlo-protestující BRUSEL 

 

Dobrý den,

kolegyně mě požádala, zda bych jí neporadila s příkrmy a já po letech zkusila, zda tato stránka ještě funguje. Funguje a tak kromě kolonky příkrmů jsem z nostalgie zabrousila i do záložky příběhů a po přečtení pár z nich jsem neodolala připsat ten svůj.

Co jsem se  během těch kojících let naučila:

Že čas vše napraví, to, co se dnes zdá jako katastrofa, za týden je již mnohem snesitelnější a po letech vše vybledne do vzpomínky, které se většinou dá i pousmát. Když si čtu deníčky, které oběma synům píši, tak se musím často zasmát, jak jsem mohla tak strašně jančit, z jakých vlastně prkotin.

Dále, že nejdůležitější je dát na vlastní pocit a mít sebedůvěra.

A hlavně, že dítka i ledaco vydrží a přežijí naše hokus pokusy. A těch ještě bude, vždyť dítko je třeba nejen krmit, ale časem i vychovávat a to by bylo na další rozsáhlou poradnu.

A  co se týká kojení, mí kluci mě poučili, že prevencí před poničenými prsy je nacpat tomu drobkovi prso pořádně do pusy. Kojit z počátku z obou stran. Kojit i v noci. Malé mimi si pořádně podložit, aby mělo čenich pěkně proti prsu. Nesnažit se najít ve frekvenci kojení nějaký řád, alespoň ne na počátku, nedívat se na hodiny.

Řád se podařilo zavést tím vším okolo. Hlavně chozením na procházky v určitý čas a na přibližně stejnou dobu ( kromě třeba víkendu). A po zavedení příkrmu zase dodržovat určitý řád 5 jídel denně. Drželi jsme ho i na výletech a dovolených. Příkrmy zavádět pokud je třeba opravdu po lžičkách, vždyť je času dost.

A super důležité v prvních dnech dodržovat, když dítko spí tento postup - dojít si na toaletu, pořádně se napít, pořádně se najíst, odpočinout si a pak eventuelně jít něco dělat. To bylo potřeba u mladšího syna. Péče o rodinu, která mi lehla do jednoho chřipkou, mě málem stálo mléko. Ale to že jsem si naordinovala tento postup se vyplatilo a to co vypadalo na katastrofu se protáhlo na více jak tři roky kojení, po 2,5 letech kojení staršího synka. Pravda je, že kdyby mohli, snad by chtěli kojit ještě i nyní, kdy je jednomu 9 a druhému 6 :-)) Prostě jim chutnalo.

Přeji všem rodinkám pevné nervy, nadhled a vzájemné potěšení.