Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #8125

2016-04-02 08:01

Prohlášení o tom, že se USA a RF údajně dohodly o osudu syrského prezidenta Bašára Asada, jsou záměnou faktů, snahou vydat přání za skutečnost, prohlásil v pátek ministr zahraničí Ruska Sergej Lavrov.

„V daném případě došlo k záměně faktů, projevila se snaha vydat přání za skutečnost. USA podepsaly naše společná rozhodnutí (o budoucnosti Sýrie) v Mezinárodní skupině na podporu Sýrie a v RB OSN, v kterých se praví, že pouze syrský národ má rozhodovat o osudu Sýrie ve všech jeho aspektech," prohlásil Lavrov na moskevské tiskové konferenci.

Připomněl, že tento bod „ o osudu Asada a o tom, kdo se tím bude zabývat," byl již loni zakotven „v celé řadě rozhodnutí."

Více: Prohlášení o tom, že se USA a RF údajně dohodly o osudu syrského prezidenta Bašára Asada

Ukrajina se chce stát tranzitní zemí nejen pro ruský, ale i pro evropský plyn. Navrhovanou trasu tranzitu paliva – Slovensko – Ukrajina – Moldávie – Rumunsko – Bulharsko – s výstupem do Turecka – bude Ukrtransgaz projednávat se slovenskou stranou počátkem dubna. Bulhaři a Turci jsou údajně ochotni kupovat plyn přímo v Evropě přes území Ukrajiny.

„Všechno by to bylo směšné, kdyby nebylo jedno „ale". Cožpak je Slovensko zemí, která těží plyn? Jak je možné vést jednání o nákupu plynu na Slovensku, jestliže ho samo Slovensko dováží?" řekl Sputniku předseda Fondu národní energetické bezpečnosti RF Konstantin Simonov.

Více: NACISTICKA UKRAJINA ZATAHUJE SLOVENSKO DO SVOJICH SPINAVICH AVANTRU!!!!