Respektujte výsledky voleb!!!

P.Eichler

/ #580 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Žumpa

2013-02-11 08:23

#579: Honza73 - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Žumpa

"A pokud jde o těch 40 halířů za rohlík, tak pro vaší informaci, tolik stál tzv. tukový rohlík, zatímco obyčejný stál 30 halířů." ????

Já chodil do obchodu od svých 6-ti let. To je od r.1968 a rohlík byl vždy rohlík. Žádné tukové jsme nikdy neviděl. Byly stočené a ohnuté, makové a slané. Všecny stály 30hal. Až cca do r.1977 (?) kdy se zdražily na 40hal a začaly se strojně vyábět rovné. Pak byly ještě loupáky a tzv. mastné rohlíky, ty ovšem byly 2,50Kč těch jsem si za hrubou hodinovou mzdu v 8D třídě mohl koupit pouhých 6 (a kousek)

Rohlík za 2Kč je běžně i v pekařstvích a malých krámech. a v gramáži 43g a to i běžně ve supermarketech kam je dodává stejná zdejší pekárna jako do jiných obchodů.  Z 3Kč kupuji právě  50 gramové rohlíky. Nebo ještě raději za 6,50Kč 150-ti gramové bagety tmavé bagety. Teď ji mám právě na snídani. Chápu ovšem, že v jiných městech to může být jinak. Zda byla norma 50g nevím, ale zdály se mi naopak menší.