Respektujte výsledky voleb!!!
Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Respektujte výsledky voleb!!!
Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)
2013-02-10 20:05- Date of removal: 2013-02-10
- Důvod odstranění:
Nepřihlášený uživatel |
#577 Re: Re: Re: Re: No a co:2013-02-11 02:18Tvůj, ty hnoji, jedině tvůj.... |
Honza73 |
#578 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Žumpa2013-02-11 03:25#561: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Žumpa Polotučný stávalo 1,90, plnotučný 2,10. V Týdnu asi řádil šotek, ale to je detail. Hlavně tam ale srovnávaj hrušky a jabka. Třeba u uzenin a masných výrobků je potřeba brát v potaz obsah a kvalitu masa. Za bolševika se ani náhodou nevyráběly tyhle výrobky ze separátu a šunka byla opravdu šunka a ne jen 60 % buhvíjakýho vepřovýho nebo kuřecího masa z Číny nebo z Polska a zbytek voda a chemie. Čokoláda byla opravdu čokoláda, jogurt byl opravdu jogurt (ne oslazená želatina s kukuřičným škrobem, která nikdy neviděla mlíko, ani jogurtovou bakterii a kromě barviva z červený řepy vlastně ani nic, co by někdy někde rostlo, tedy samozřejmě žádný ovoce) atd. Kdybys, příteli, tušil, jaký sračky dneska žereš, tak se radši půjdeš pást do Šárky a klidně si za to privilegium ještě připlatíš. No a největší hlína je samozřejmě ten průměrnej plat. I když ceny velký části základních potravin jsou při relativním srovnání stejný nebo dokonce nižší než v roce 1989, což je ale jen díky obrovským dotacím do zemědělství v EU, který udržujou ceny základních surovin tak na úrovni jedný třetiny toho, kde by se jinak pohybovaly, kdyby tu žádný dotace nebyly, tak 70% lidí má mzdu nižší než je průměr (a většinou o hodně, protože medián mzdy je nižší v řádu o 4-5 tisíc), přičemž náklady na bydlení, kterým se člověk, pokud nespí už rovnou pod mostem, nevyhne, mají dneska nesrovnatelně větší váhu než tehdy, takže na jídlo zbejvá mnohem míň. A to samozřejmě nemluvíme o cenách služeb, benzínu, knih, dětského oblečení a podobně. Ten článek je samozřejmě typická ukázka demagogie pro věřící bulíky, jako jsi ty. |
Honza73 |
#579 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Žumpa2013-02-11 04:02#563: P.Eichler - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Žumpa Za 1,90, max. 2,50 koupíte rohlík leda tak v některém supermarketu jako je Lidl nebo Penny, kde je prodávají pod cenou, aby nalákali zákazníky. Totéž platí o chlebu. Pokud ho nekupujete tam, tak za obyčejný rohlík zaplatíte podstatně víc. A pokud jde o těch 40 halířů za rohlík, tak pro vaší informaci, tolik stál tzv. tukový rohlík, zatímco obyčejný stál 30 halířů. Rohlíky za tu cenu v supermarketech samozřejmě dneska vyšší gramáž nemají, ale právě naopak. Ještě před pár lety mívaly standardně 43 g, ale teď už jen 39 g. Před dvaceti a víc lety byla norma 50 g. |
P.Eichler |
#580 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Žumpa2013-02-11 08:23#579: Honza73 - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Žumpa "A pokud jde o těch 40 halířů za rohlík, tak pro vaší informaci, tolik stál tzv. tukový rohlík, zatímco obyčejný stál 30 halířů." ???? Já chodil do obchodu od svých 6-ti let. To je od r.1968 a rohlík byl vždy rohlík. Žádné tukové jsme nikdy neviděl. Byly stočené a ohnuté, makové a slané. Všecny stály 30hal. Až cca do r.1977 (?) kdy se zdražily na 40hal a začaly se strojně vyábět rovné. Pak byly ještě loupáky a tzv. mastné rohlíky, ty ovšem byly 2,50Kč těch jsem si za hrubou hodinovou mzdu v 8D třídě mohl koupit pouhých 6 (a kousek) Rohlík za 2Kč je běžně i v pekařstvích a malých krámech. a v gramáži 43g a to i běžně ve supermarketech kam je dodává stejná zdejší pekárna jako do jiných obchodů. Z 3Kč kupuji právě 50 gramové rohlíky. Nebo ještě raději za 6,50Kč 150-ti gramové bagety tmavé bagety. Teď ji mám právě na snídani. Chápu ovšem, že v jiných městech to může být jinak. Zda byla norma 50g nevím, ale zdály se mi naopak menší. |
P.Eichler Nepřihlášený uživatel |
#581 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Žumpa2013-02-11 08:51#578: Honza73 - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Žumpa Když už se zde bavíte o cenách benzínu a dalším tak benzím byl v r. 1988-89 za 8Kč a jak jsem už uvedl měl jsem třídu 8D což mělo v našem podniku asi jen 5 lidí. Tehdy jsem dosáhl na celostátní půměrnou mzdu a hodinový průměr mi činil 16,50Kč. Takže za hrubou mzdu jsem si koupil 2 litry benzínu. Dnes si z průměrné mzdy koupíte toho benzínu víc. O oblečení ať už dětském nebo jiném ani nemluvě. Když si vzpomenu, že za rifle jsem dal polovinu měsíční mzdy (podle toho jak se sehnaly bony)... A samozřejmě ani tehdy ani nikdy jindy na průměrnou mzdu nedosahovalo 70% lidí. A jestli je pro vás poměřování průměrného platu "hlína", můžeme poměřovat podle něčeho jiného. Že bychom zkusili třeba plat mé manželky která měla asi 2/3 platu mého ? Nebo moji babičku a její důchod 720Kč a to ještě pracovala několik let navíc v družstvu ? S tou kvalitou potravin s vámi celkem souhlasím. Jenže máte na výběr. Turistický nebo šunkový salám stál tehdy 60Kč za kilo. Což byla prakticky celodenní mzda. Pokud si tentýž koupíte dnes též za cca 60Kč tak co od něj očekáváte ? Tehdy by to bylo za 6-8Kč za kilo. A myslíte, že kdyby se (čistě hypoteticky) takový vyráběl, byl by ve stejné kvalitě jako ten za 60Kč ? Pokud kupuji to nejlevnější co najdu, musím předpokládat, že tomu odpovídá kvalita. |
Nepřihlášený uživatel |
#582 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Žumpa2013-02-11 09:22#578: Honza73 - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Žumpa Jasně, všichni okolo jsou hňupi, jenom já jsem chytrej... Tak něco podobnýho už jsem slyšel, říkalo si to pionýrský vedoucí, chodilo to lehce syfiliticky nakloněno a pomáhalo to dívenkám urovnat si šátek na hrudi... Když někdo srovnává kuře, tak myslí kuře, když cikánskou, tak myslí cikánskou a když Coca Colu, tak myslí Coca Colu, ty demagogickej separáte... Dětský oblečení jako náklad nevidím, protože tenkrát prakticky žádný nebylo, knihy jenom který schválil nějakej čurák, podobnej tobě a benzín??? Když stál 8 Kčs/l, tak to bylo pošušňáníčko, vyrazit Škodou 120 standardní výbavy (58 000,- Kčs) na výlet. A to sem měl 12,10 Kčs na hodinu... Sedmá platová, žádná pomocná solvína, samostatný technik... No a sračky jaksi nežeru, neboť umím číst. Možná jsem je žral tenkrát, to se nepsalo pro jistotu nic, hnojilo se chemickejma svinstvama jakoby se nechumelilo, dejchal jsem všechny možný sračky co fabriky vypustily do vzduchu, a to takovym způsobem, že se i vyjebaní komouši už zastyděli a připláceli, třeba v severnách Čechách, tzv. pohřebný... PS: Trochu mi nejde do hlavy, proč ten ráj na zemi nepřeválcoval zbytek světa? Vždyť v blahobytu by chtěl žít každý. Proč k nám sem, neutíkali skoro masově, ti porobení proletáři ze západu? Jak to, že NDR nevygumovalo nejenom svými technologiemi a výrobky, ale hlavně životní úrovní, NSR z mapy vyspělého světa? |
TD |
#583 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Žumpa2013-02-11 10:29#582: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Žumpa Pisateli, dost to zjednodušujete. Ano, bylo mnoho věcí špatně, o tom nemůže být pochyb. Ale byly i věci, které byly dobré, např. úroveň školství (stačilo odpolitizovat a postupně modernizovat) či zemědělství v r. 1989. Jsem pro slušnou diskusi a vyměňování názorů. Což takhle - kdyby to šlo bez vulgarit a napadání? Nespokojenost občanů se současým stavem v našem státě pramení z toho, že mnozí zaměstnanci i při vysokém pracovním nasazení si příliš nevydělají, zatímco jiní, možná s menším nasazením, dosahují nádherných výdělků. Prostě - rozevírají se nůžky mezi chudými a bohatými. A že současná vláda vůbec nepřispívá k sociálnímu smíru, to snad přiznáte.
|
Nepřihlášený uživatel |
#5842013-02-11 13:21http://lord-ruis.mujblog.centrum.cz/clanky/Komunisti-lzou-pred-rokem-1989-bylo-vsechno-drazsi-66127.aspx Né úplně objektivní, ale pro srovnání... |
Nepřihlášený uživatel |
#5862013-02-11 22:55Zajímavé je, že příznivcům Karla nevadí, že jejich idol není ani schopen dostát vlastního slova a po neúspěšné prezidentské kandidatuře odejít z politiky - podepisujte petici zde: http://www.petice24.com/karle_schwarzenbergu_dodrte_slovo_a_skonete_v_politice |
Nepřihlášený uživatel |
#587 Re: Zas jeden chytrák co přesně ví co si kdo myslí a komu co vadí2013-02-12 06:51Zajímavé je, že příznivcům Miloše nevadí, že jejich idol není ani schopen dostát vlastního slova a stát se "důchodcem z vysočiny" a odejít z politiky jak avizoval už mnohokrát před deseti lety stejně jako před pěti lety po neúspěšné prezidentské kandidatuře. VÁŽENÝ, VOLEBNÍ KAMPAŇ JIŽ DÁVNO SKONČILA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Nepřihlášený uživatel |
#588 Re: Re: Zas jeden chytrák co přesně ví co si kdo myslí a komu co vadí2013-02-12 09:23#587: - Re: Zas jeden chytrák co přesně ví co si kdo myslí a komu co vadí Ano,Miloš Zeman vůbec nikdy z vrcholné politiky neodešel. Neustále zacláněl ve vládách, seděl v každém parlamentu a v každé druhé dozorčí radě. Což se o Karlovi vůbec říct nedá.pokaždé když řekne tak odejde. Naposled s Čunkem, a ted odešel znovu po prezidentských volbách. Až za pár týdnů vyhlásí že kvůli něčemu opět odejde, všichni mu to budou na 100% věřit.A pak zase a zase a zase.Když se Karlovi něco nelíbí, pokažé z vlády odejde. A kdo říká že to tak není tak je bolševik a hotovo! |
Nepřihlášený uživatel |
#589 Logika cituji : "poněkud jednodušších voličů"2013-02-12 10:08Čkověk který se nám líbí už 15 let odchází a opakuje to při každé příležitosti. Střídá to s prohlášením, že když odejde, nehodlá se vůbec vracet. |
Anonymous |
#5902013-02-12 12:12 |
Nepřihlášený uživatel |
#591 Re:2013-02-12 12:59Když jsi tak odvážný, proč jsi jako myš zalezlá a nepřihlásíš se jménem? |
Nepřihlášený uživatel |
#592 http://www.petice24.com/petice_za_prohlaeni_miloe_zemana_ijicim_bohem_na_zemi#form2013-02-12 15:53 |
Nepřihlášený uživatel |
#593 Re: Re:2013-02-13 00:31Třeba zrovna proto samé, co ty. Hrdino... |
Nepřihlášený uživatel |
#5942013-02-15 18:28Mám pocit , že někteří pravicoví herci zblbli.Zapomněli na básničku KHB : Zle matičko, zle,Schwarzenberci zde.Pod bičem Rakušanů naši předkové žili 300 let a opět by nás někteří herci, ale i vědci chtěli pod knůtu dostat.Fuj.Je to spávná petice. P.M. |
Nepřihlášený uživatel |
#595 Re: A jaká bič by vyhovoval vám ?2013-02-18 10:08Co s tím má společného váš údajný bič Rakušanů ??????????????????????????? |
Nepřihlášený uživatel |
#596 http://zpravy.ihned.cz/politika/c1-59349360-nss-zamitl-stiznosti-na-prezidentske-volby2013-02-20 09:30 |
kulisak ze zábradlí |
#597 Re:2013-02-25 20:25ríká se, že když je někdo blb, drogově a nikotinově závislý alkoholik havlovskeho typu, nemůže zákonitě zblbnout. takový člověk s morální deviací se jako blb a morální deviant chová vždy a všude. podle jejich činů poznáte je... |
kulisak ze zabradli |
#598 Re: Re: TOTALITA V NÁS2013-02-25 20:45kdo mate dobrou pamet, vite jak se servilne chovali ti komedianti typu sveraka, hanaka,preise,rychleho, smoljaka a jim podobní vagusove, věcne zliti pod obraz jako alkoholik hrebejk, (ktery udajne uz 20 let neni strizlivy) prede rokem 1989. a co je to dnes za chatru... zobou vesmes vsichni drogy jako pohadkovy jenicek s marenkou pernik z chaloupky jezibaby, chlastaji do němoty a maji prohulena plice jako i vodnatou becku mezi usima. jakym jsou prin osem pro spolecnost? jen parazituji jako stenice a blechy na slusnych lidech teto zeme. aby meli na chlast a drogy, poskytuji jim jejich kmotri z ods a top 09 tzv. granty k jejich sokromemu podnikani. kolik poctivých zivnostníku ci osvc dostava od protilidove vlady financni podporu (grant) jako oni? jsou to verbalni prostituti nejvetsich lupicu a zlodeju v dejinach republiky od roku 1918. co od nich tedy chcete?? zakazou svemu nohsledovi hrat, protoze si dovolil rici nahlas svuj nazor. to je ta jejich prava, havlovska demokracie a humanita... tak si pane utrete vas zavsiveny praseci cenich a zalezte do mastale pana knizete. Pokud tu je nekdo za vola, jste to jen a jen vy!! |
Petr Polnický |
#600 Respekt2013-03-03 11:02Dobrý den, respektuji výsledky svobodných voleb, ve kterých nebyl zvolen můj kandidát od počátku voleb K.S., ale je mi z toho smutno, protože vnímám jeho neslušné vystupování i jeho odpovědnost za současný stav politiky v zemi, na kterém se podílel v době, kdy byl aktivním v politice. Přesto jsem přesvědčen, že každý z nás má odpovědnost za situaci v naší krásné zemi svojí lhostejností a svým vlastním chováním. Většina z Vás se zde nedovede ani podepsat a uvést pod pravým jménem. Přeji pěkné dny všem, kteří se snaží chovat slušně a odpovědně, a k tomu vychovávat svoje děti a vnoučata Petr Polnický, Čelákovice. jizba.nabytek@tiscali.cz |
|
Trest členům gangu týrající zvířata v Číně
Výzva vládě k zabezpečení urgentní humanitární pomoci Gaze a dosažení dohody o příměří
Petice proti rozhodnutí české ambasády v Abuji o zamítnutí udělení víza pro rodinného příslušníka občana EU
PETICE ZA ZRUŠENÍ POVINNÝCH TELEVIZNÍCH A ROZHLASOVÝCH POPLATKŮ
Výzva vládě Pomoc pro 100+100 dětí z Gazy
Podporujeme Izrael v boji proti teroristům, postoj české vlády je správný
Chcete něco změnit?
Bude-li člověk mlčet, nic se nezmění. Autor této petice se rozhodl něco změnit a jednat. Uděláte to samé? Zahajte sociální hnutí vytvořením petice.
Vytvořte vlastní peticiDalší petice, které by vás mohly zajímat
Petice za pojmenování vltavské náplavky v Praze po Karlu Schwarzenbergovi
565 Vytvořeno: 2024-11-12
Stop the death penalty
279 Vytvořeno: 2024-11-08
Petice za statní občanství bez diskriminace
4100 Vytvořeno: 2024-09-11
Petice za zachování a opravu kulturní památky železničního mostu pod Vyšehradem
24733 Vytvořeno: 2022-12-13
Petice proti pokácení jedle a pro zachování jedlové aleje na hřbitově v Lounech
232 Vytvořeno: 2024-11-11
Za zachování tramvají na Maninách
794 Vytvořeno: 2024-11-02
Horní míru pro dravce
1357 Vytvořeno: 2024-10-15
Petice proti zrušení pobočky Úřadu práce v Holicích
535 Vytvořeno: 2024-11-05
Otevřený dopis panu děkanovi a Akademickému senátu Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové
158 Vytvořeno: 2024-11-11
Petice proti zrušení pobočky Úřadu práce ve Skutči
134 Vytvořeno: 2024-11-11
Otevřený dopis za podporu sociálních pedagogů ve školách
534 Vytvořeno: 2024-10-20
Prohlášení k vysokoškolské stávce za klima 2024
129 Vytvořeno: 2024-11-12
Petice za pozastavení a odložení terénních úprav spojených s kácením stromů, zejména stoletých dubů v parku Zdenky Landové ve starém Braníku.
95 Vytvořeno: 2024-11-10
UZNÁNÍ ZAMEZENÉHO STOLCE BENEDIKTA XVI. A SVOLÁNÍ KONKLÁVE
17029 Vytvořeno: 2023-10-23
Deklarace zastání se srnčí zvěře
2103 Vytvořeno: 2024-08-23
Homofobie do škol nepatří
40 Vytvořeno: 2024-11-14
Petice: Žádám o vyvěšení státní vlajky ČR na budově Národního muzea.
344 Vytvořeno: 2023-03-17
Zastavte indoktrinaci dětí genderovou ideologií na všech stupních vzdělávání včetně mateřských škol
683 Vytvořeno: 2024-06-10
Petice za zrušení Malého státního znaku ČR
80 Vytvořeno: 2023-10-18
Otevřený děkovný dopis Viktoru Orbánovi
2223 Vytvořeno: 2024-10-21