MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

#52415 Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání.....

2015-08-10 04:10

#52307: - A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání..... 

Mám opačný názor. Školy připravují poctivě studenty na život v této české společnosti.

Kéž by se byly zasekly v 19. a v první polovině 20. století. To by mi určitě neodpověděl úspěšný maturant r. 2015 (bohužel, můj vlastní vnuk) na otázku: Kdy začala 2. světová válka ?, že v r. 1945. A na otázku, Kdy skončila ?, že v r. 1948. Věděl, že ČR vznikla v r. 1993. Co významného se přihodilo v listopadu r. 1989 ? neměl tušení. Věděl, že Jan Žižka z Trocnova se narodil v Trocnově, ale neměl tušení, kdo to byl. Na Přemyslovce, Zlatou bulu, Punské války, apod. už jsem neměl odvahu se ptát.

Vzpomínám na skeč Lábuse a Kaisera v pořadu Možná přijde i....... Tehdy jsem se smál, až jsem se za břicho popadal. Dnes bych plakal.

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#52417 Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání.....

2015-08-10 05:03:01

#52415: - Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání..... 

Je to složitější. Školy jsou plné komunistek, které ztratily jistoty bolševické partaje a komunismu. Jsou v hrozném stavu. Výuka historie obecně je stále pod vlivem bolševické ideologie a tedy není divu, že děti o ní nemají zájem, padagové dějepisu jsou katastrofální. oni sami se neorentují v časové ose událostí, neboť ta marxistická osa, kterou se kdysi "naučili" nedává smysl. Navíc dějepisáři byli vskuku kovaní komunisté. 

Tedy ve vašem konkrétním případě si dovedu představit velmi špatného pedagoga dějepisu stejně jako to, že váš vnuk prostě nemá zájem z jiných příčin než jen z těch, že je pedagog idiot, přičemž pravděpodobnější je, že je to tím, že měl pedagoga idiota, který nebyl schopen vysvětlit, že veřejný prostor je obrovskou částí našeho života a nelze jej bez historických souvislotí plně pochopit. Pedagog to zjevně neví, neb je to možná bolševický blb, který si myslí, že veřejný prostor přece spravují komunisti. 

Nepřihlášený uživatel

#52419 Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání.....

2015-08-10 06:08:42

#52415: - Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání..... 

Mate absolutni pravdu.  Dnes mladi na uceni kaslou a snahu uchovat si znalosti postradaji. Spolehaji se na internet, kde si mohou informace vyhledat, tak proc by se ucili?

Nase generace je jina. Kdyz nas nekdo vzbudi o pulnoci a polozi otazku, tak okamzite "vysypeme" odpoved.

Internet ma, jako vsechno, svoje plusy a minusy. Pokud slouzi k rozsirovani a doplnovani znalosti, je to v poradku.  Pokud ma nahrazovat nejzakladnejsi znalosti, tak je to prusvih. Osobne internet rad vyuzivam, ale pokud muj vnuk, student VS dela hrubky ve vyjmenovanych slovech a shoda podmetu s prisudkem mu nic nerika, tak dostavam koprivku.

Ale nelamejme nad mladymi hul. Kazda doba nese svoje. Mne je pouze lito, ze se vytraci cistota CJ.