MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

#52433 Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání.....

2015-08-10 11:49

#52417: - Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání..... 

Nic není složitější a rozhodně bych do toho netahal politiku. Moje nekomunistické děti byly sice "blbé", nemají vysokou školu, ale umí česky a mají základy dějepisu. Dnes slyším v TV a Radiu takové zrůdnosti, že je mi na blití (hovořím o češtině).

Nikdy jsem nebyl v žádné straně. Myslím, že KSČ měla pokroucené názory na dějiny a souvislosti. To je jasné. Ale tím nelze omlouvat neznalost dějinných událostí. S komunistickými pedagogy to má dnes v pravdě pramálo společného.

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#52437 Re: Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání.....

2015-08-10 12:11:10

#52433: - Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání..... 

Je to věc názoru. 

Je ovšem prokázána souvislost mezi omezeným kulturním přenosem, např. nesvobodnou výukou dějin a kulturní deprivací, která následně omezuje rozvoj kognitivních funkcí. Výuka dějin byla v době bolševismu záměrně zkreslována, chybí celé dějinné úseky a filozofické směry, které je provázely. To je jen příklad. Stejně tak je prokázán vliv strachu v nesvobodných společnostech na vznik kulturní deprivace. Komunisté nepřetržitě vyvolávali pocit strachu v občanech země a to všemi směry, ať už to byl strach před nimi a jejich "všemocí" tak i jiné formy strachu. Je to typické pro totality. 

Jazyk se vyvíjí pokud vše probíhá jak má, tedy je otevřená komunikace. Doba bolševismu byla i dobou stagnace v tomto směru, dnes se mnohým tedy může zdát, že jazyková kultura tehdy byla lepší, pravda je bohužel ta, že se jazyk prakticky nemohl vyvíjet  neboť např. znalost angličtiny, němčiny a francoužštiny byla tvrdě "regulována", zvykli jsme na určítý způsob komunikace.

Pokud si ovšem dnes pustíte bolševické zprávy, zjistíte během několika málo minut, že jazyková kultura tehdy byla přímo děsivá a to i za situace, když velkoryse odhlédnete od bolševických klišé soudruh a soudružka.