MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Nepřihlášený uživatel

#52426 Re: Re: Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání.....

2015-08-10 09:19

#52422: - Re: Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání..... 

Nechavam na lidech, jestli mi uveri, nebo ne. Nemam duvod si vymyslet. Vstup do SCSP byl ulitbou tehdejsimu rezimu. Ucast na schuzich byla peclive sledovana, ale "dobrovolna". Nekde nam, nestranikum, museli vymyvat mozky. Nevim, jestli tomu tak bylo i v ostatnich profesich, ale u kantoru to tak fungovalo. Na prispevkovych znamkach bylo zobrazeno sousosi  Sbratreni. Jestli existuje na toto tema duveryhodna studie opravdu netusim, ani jsem po tom nikdy napatrala. Mne staci moje vlastni zkusenosti. Take zdravim

Nepřihlášený uživatel

#52427 Re: Re: Re: Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání.

2015-08-10 09:36

#52426: - Re: Re: Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání..... 

Nemá důvod vám nevěřit nejen proto, že jsem ony "bratry" měl celé dětství i část dospělosti až bytostně blízko, čímž myslím fyzické městské sosedství, nikoliv nějakou mou či rodinou iniciativu bratříčkování se s touto pakáží a vzpomínám si, že část učitelů se s nimi "naoko" a někteří z přesvědčení bratříčkovali. Vnímal jsem to, jen jsem si tehdy nevnímal, že na to dokonce měli organizaci.

Jsem na té straně mírně ale soustavně šikanových soudružkami učitelkami pro rodinnou jasnou neangažovanost v bolševickém režimu, která pramenila nejen z děsivé zkušenosti s bolševickým režimem, neboť StB dohnala v padesátých letech bratra mého otce k sebevraždě, když setrvale odmítal vstup do bolševické partaje jako jinak velmi schopný technik. 

Vaše vlastní zkušenost a to, že jste jí napsala považuji za cenné a pokud byste nalezla odvahu natočit svojí životní zkušenost pro Post bellum, udělejte to, je toho vrcholně potřeba, oslovte tuto organizaci sama. 

V kontrastu s Vaším vyjádřením je, že naši studentni vysokých škol v Rusku dosud veřejně nepromluvili o tom, jak byli verbování a naverbováni do KGB. Je to černé místo dějin, přestože se min. část z nich účastní každoročního KGBáckého večírku na ruské ambasádě, veřejně o tom nejsou ochotni mluvit, nebo minimálně nevím, že by o tom skupinově promluvili. 

Hodně zdaru 

Nepřihlášený uživatel

#52428 Re: To musíte vidět!

2015-08-10 09:41

Nepřihlášený uživatel

#52429 Re: Re: Moudrý pan prezident!

2015-08-10 10:46

#52305: - Re: Moudrý pan prezident! 

To si pleteš se smlouvou TTIP.

Nepřihlášený uživatel

#52430 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzděl

2015-08-10 11:07

#52427: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání. 

Dekuji Vam za vsechna mila slova.  Odvaha mi nechybi, ale myslim si, ze lide maji mnohem zajimavejsi osudy a zivotni zkusenosti, ktere stoji za pozornost.

Nepřihlášený uživatel

#52431 Re: Re: Re: Moudrý pan prezident!

2015-08-10 11:31

#52429: - Re: Re: Moudrý pan prezident! 

Kdepak, na omylu jseš ty.

Nepřihlášený uživatel

#52432 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co vlastně na superdebility Miloše Zemana říkají jeho celebrity....

2015-08-10 11:34

Nepřihlášený uživatel

#52433 Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání.....

2015-08-10 11:49

#52417: - Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání..... 

Nic není složitější a rozhodně bych do toho netahal politiku. Moje nekomunistické děti byly sice "blbé", nemají vysokou školu, ale umí česky a mají základy dějepisu. Dnes slyším v TV a Radiu takové zrůdnosti, že je mi na blití (hovořím o češtině).

Nikdy jsem nebyl v žádné straně. Myslím, že KSČ měla pokroucené názory na dějiny a souvislosti. To je jasné. Ale tím nelze omlouvat neznalost dějinných událostí. S komunistickými pedagogy to má dnes v pravdě pramálo společného.

Nepřihlášený uživatel

#52434 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného v

2015-08-10 11:57

#52430: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzděl 

Není zac, napište do post bellum, pokud jste ochotna hovořit o "úlitbě" v SČSP, bude Váš životní příběh učitelky velmi zajímavý, nepochybuji o tom a nepochybuji ani o tom, že bude zajímavý příběh Vašich rodičů i rozhodnutí, stát se učitelkou v bolševickém prostředí, když vliv politiky na toto povolání byl zřejmý. 

Mějte se skvěle.

Nepřihlášený uživatel

#52435 Re: Re: Re: Re: Re: Re: S těmi falešnými podpisy díru do světa neuděláte :D

2015-08-10 11:57

#52234: - Re: Re: Re: Re: Re: S těmi falešnými podpisy díru do světa neuděláte :D 

Není divu, že placený havloidní dement, který je posedlý hulením brk, nerozumí psanému textu. :))))))))))))

Nepřihlášený uživatel

#52436 Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání.....

2015-08-10 12:03

#52419: - Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání..... 

Vy dostáváte kopřivku a o mně se pokouší 3. infarkt myokardu. Vnuk nastupuje na VŠ (technický směr) a už nikdo ho nenaučí mluvit a psát česky. Nikdo ho už nenaučí dějiny české kotliny, když pominu dějiny světa. Internet mu bude k ničemu, neboť tam bude hledat především to, co ho zajímá.

Mám těch vnoučat více. Takže provedu kontrolu znalostí u dalších čtyřech. Možná, že "blbý" je jenom ten jeden.

Nikdy bych nad ním nelámal hůl. Mám tisíc chutí zlámat ji o něho.

Nepřihlášený uživatel

#52437 Re: Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání.....

2015-08-10 12:11

#52433: - Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání..... 

Je to věc názoru. 

Je ovšem prokázána souvislost mezi omezeným kulturním přenosem, např. nesvobodnou výukou dějin a kulturní deprivací, která následně omezuje rozvoj kognitivních funkcí. Výuka dějin byla v době bolševismu záměrně zkreslována, chybí celé dějinné úseky a filozofické směry, které je provázely. To je jen příklad. Stejně tak je prokázán vliv strachu v nesvobodných společnostech na vznik kulturní deprivace. Komunisté nepřetržitě vyvolávali pocit strachu v občanech země a to všemi směry, ať už to byl strach před nimi a jejich "všemocí" tak i jiné formy strachu. Je to typické pro totality. 

Jazyk se vyvíjí pokud vše probíhá jak má, tedy je otevřená komunikace. Doba bolševismu byla i dobou stagnace v tomto směru, dnes se mnohým tedy může zdát, že jazyková kultura tehdy byla lepší, pravda je bohužel ta, že se jazyk prakticky nemohl vyvíjet  neboť např. znalost angličtiny, němčiny a francoužštiny byla tvrdě "regulována", zvykli jsme na určítý způsob komunikace.

Pokud si ovšem dnes pustíte bolševické zprávy, zjistíte během několika málo minut, že jazyková kultura tehdy byla přímo děsivá a to i za situace, když velkoryse odhlédnete od bolševických klišé soudruh a soudružka. 

Nepřihlášený uživatel

#52438 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co vlastně na superdebility Miloše Zemana říkají jeho celebrity....

2015-08-10 12:15

#52432: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co vlastně na superdebility Miloše Zemana říkají jeho celebrity.... 

Švagr a také investor do jeho filmu Panství, které skončilo obrovskými dluhy, založil zločineckou skupinu, která vydírala a vraždila, aktuálně jsou ve vězení. Je to samozřejmě celé velmi smutné. Švagra si nevybíráme, dokonce sourezenci v dospělosti mohou mít naprosto jinou kulturu než my, ale je jednoznačné, že to tak či onak ovlivňuje. Je to osoba s kterou se stýkal. Nepochybuji, že je to pro něj velmi smutné. Pokud ale učinil pokus se z tlaku dostat podporou komunistického nácka Miloše Zemana, byl to jednoznačně velmi špatný krok a nasvědčuje to jeho nemorálnosti, neboť mu muselo být naprosto jasné, že tím zasadí ránu nejen panu Stránskému - autorovi Zdivočelé země, ale i mnoha jeho kolegům, kteří na seriálu pracovali. 

Nepřihlášený uživatel

#52439 Re: Re: Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání.....

2015-08-10 12:41

#52422: - Re: Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání..... 

Vážený, nejedná se o výměnu členství v KSČ za členství v SČSP. Jednalo se o tzv. "politickou angažovanost". Každý, kdo řídil lidi musel být politicky angažován. Mi bylo 25, řídil jsem 130 šoférů. Byl jsem mistr, který nebyl angažován v KSČ. Ovšem po prověrkách v r. 1970 jsem byl označen za politicky nespolihlévo, drzého a arogantního k prověrkové komisi s doporučením výpovědi nebo sesazení z funkce (sic!).

Vydalo by to na knihu, ale budu stručný. Po 9 měsíců trvajícím odvolacím řízení, po mém třetím, už výhružném dopisu, že budu psát osobní dopis Husákovi, byl závěr komise změněn. Byl jsem po.uze pracovně neschopný, ne politicky nenapravitelný. Byl jsem rozhodnut odejít, ale chtěl jsem mít lepší posudek. Trvalo mi to 3 roky. Za tu dobu stihli nabídnout mi členství v KSČ. To jsem odmítl. Členství v SČSP. Taky odmítl. Vedení BSP řidičů. To jsem přijal. Jsem dodnes držitelem bronzového a stříbrného odznaku BSP. Zlatý jsem nedostal i když BSP ano. Celých 5 let jsem hledal zaměstnání. Našel a odešel.

Protože jsem měl docela slušný verbální projev, dali mi úkol. Napsat článek do podnikových novin o výroční schůzi SČSP (jasně, že soudruzi majoři a kapitání bratrské armády byli přítomni). Nešlo odmítnout. Článek vyšel. Naštěstí soudruzi nepochopili závěr. Napsal jsem něco v tomto duchu:  "....Když jsem viděl ty malé děti, které recitovaly a zpívaly písně, vhrkly mi do očí slzy."

A ty slzy jsou v mých očích dodnes. Protože jsou takoví lidé, kteří by do základního školství zakomponovali politiku.

Nepřihlášený uživatel

2015-08-10 12:54

#52434: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného v 

Vážený pane profesore, urážíte tu paní, která napsala svůj názor. Napište nám ve zkratce a neadresně kdo jste. Je Váš příběh na Post Bellum ?

Nepřihlášený uživatel

#52441 Re: Re: Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání.....

2015-08-10 13:03

#52437: - Re: Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání..... 

Když už jste se pustil do této diskuse, tak musíte vědět, že nekomunikujete s "blby". Asi jste poněkud sebestředný. Nevím, kdy byla znalost EN, N a F "tvrdě regulována" ? Je mi 70, ale nějak si na to nevzpomínám. Možná proto, že je mi 70.

Na kterém programu vysílají "bolševické zprávy" ?

Ubezpečuji Vás, pane profesore, že byly (ty zprávy) jazykově čistší než jsou dnes.

A prosím, nezatahujte do toho politiku. Nemá to s ní nic společného.

Nepřihlášený uživatel

#52442 Re: Re: Re: Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání.

2015-08-10 13:11

#52439: - Re: Re: Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání..... 

Pisatel reagoval na muj prispevek. Jsem ta kantorska duchodkyne. Nerada bych se Vas dotkla, taky jste si s temi zmetky uzil svoje. Ovsem neco jineho byly technicke profese a jinak to chodilo ve skolstvi. Ve vsech povolanich celili lide natlaku a byli presvedcovani ke vstupu do strany. Ve skolstvi to byla existencni zalezitost. Vstupem do SCSP clovek predstiral angazovanost a zucastnoval se pouze schuzi a platil clenske prispevky. Bylo to sice otravne, ale tento spolek nemel v nazvu slovo komunisticky/a/e. A to bylo pro nas nejdulezitejsi.

Nepřihlášený uživatel

#52443 Re: Re: Re: Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání.

2015-08-10 13:21

#52439: - Re: Re: Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání..... 

Taky máte hezký příběh. 

Výměna asi měla být v uvozovkách, byla tu úlitba a tak jsem to chápal, jako když moje matka nekomunistka vlastně ve velmi vysoké funkci chodila se soudružkami, co pod ní pracovali v kanceláři do průvodu :-). SČSP ale v žádném případě, jen prospěchářsky ROH. 

Škola je přirozeně ve veřejném prostoru a ten je z části spravován politikou. Není tím ovšem myšleno, že by školství mělo být ideologické, naopak ze všech mých textů o školství je zřejmé, že jedním cílem výuky by měla být schopnost se samostatně dále vzdělávat, tedy schopnost kritického myšlení, jestli to vůbec není cíl hlavní - naučit se učit.

Tedy znovu zdůrazňuji v žádném případě mne ani ve snu nenapadlo, že by školství mělo být ovlivněno ideologií. Ve svých textech popisuji, jak aktuální škoství vidím. To, že historie má souvislosti do kterých tak či onak zapadá i naše jednání je jednoznačné a je dobré je hledat a ptát se po nich.

Znalosti bez souvislostí jsou k ničemu, neb v momentě, kdy jsou zapomenuty a to vždy nastane, nezbude nic. Tedy je dobré si neplést výuku v souvislostech od výuky ideologické a neplést si to také s tím, že učitel musí na každou otázku žáka odpověď, i taková představa v našel skolství existuje. Je potřeba, aby se naše děti naučili se sami rozhodovat čemu budou věřit, co budou dělat a jak se být šťastné a mít odvahu věřit, dělat a být v takovém konání šťastný. 

Zeman je s velkou pravděpodoností komunistickým alkoholovým dementem, neboť je nešťastný. 

Velmi děkuji za vaši reakci, skutečně vidím, že se mohl vzniknout dojem, že kritikou jednoho ideologického školství volám po ideologii jiné. To skutečně nikoliv. 

Nepřihlášený uživatel

#52444 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzděl

2015-08-10 13:24

#52442: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání. 

Myslím, že si rozumíme všichni tři, není v tom problém. Naopak mi reakce dodatečně přišla úžasná od Vás obou. Mnohokrát děkuji, vážím si diskuse s Vámi. 

Nepřihlášený uživatel

#52445 Re: Re: Re: Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání.

2015-08-10 13:35

#52441: - Re: Re: Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání..... 

Výuka angličtiny, němčiny a francouzštiny byla velmi neběžnou službou. Stát, který jinak ovládal kompletně výuku všeho tuto možnost nenabízel, tedy jí reguloval. 

Nejsem si jist, jestli retrospektivu dělá ČT 2 nebo spíše ČT 24, ale retrospektiva tam byla či stále je, nevím s jakým posunem asi 25 let a běží to již poměrně dlouho. Občas to "masochisticky" sleduji, abych pak měl o to větší radost, že už to tu není :-).

Co se týče "jazykové čistoty" je to v našem případě asi věc vnímání. Nepochybuji ale, že snadno dohledáte důvěryhodnou studii na toto téma a z které budete nemile překvapen. Zpráva na ČT 1 jsou jazykově velmi kultivované, stejně tak na ČT 24. Jazykově nekultivovaný projev má soudruh Babiš a typicky komunisté. 

Politika s rozvojem jazyka má bohužel společného mnoho, pokud se jedná o politiku totalitní, která destruuje přirozený vývoj ve všech oblastech tedy i v oblasti jazyka, proto se jedná o totalitu. 

Nepřihlášený uživatel

2015-08-10 13:39

#52442: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání. 

Měl jsem ženu. Uitelku na 2. stupni ZŠ. Nebyla ve straně. Musela  být v ROH. Za to musela mít na starosti 2 kabinety a knihovnu. Možná toho bylo více, ale zeptat už se nemám koho.

Vůbec nic Vám nevyčítám, to bych si nedovolil.

Nepřihlášený uživatel

2015-08-10 13:46

#52443: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání. 

Pane profesore, soudružky pracovaly a ne "pracovali". Před "a to" pane profesore bych dal čárku. "Aby se naše děti naučili", proč ne je jich mnoho, ale raději bych použil "naučily".

Vy jste filuta. Bohužel to tak vyznělo, že voláte po ideologii jiné.

Nepřihlášený uživatel

#52448 Re:

2015-08-10 13:51

#52440: -  

Vyrostl jsme v normalizaci, malinko komplikovaně vystudoval střední školu, neb výchovná poradkyně byla komunistická svině nějen z KSČ ale nejspíš i z PSVB a StB a možná i SČSP, vždy na prvního máje řečnila o nerozlučném přátelství s touto pakáží, tedy se nabízelo, že bych doporučení na střední školu přímo dostával obtížně. Následně jsem byl vcelku bez komplikací ještě za bolševika přijat na VŠ technického směru, starší spolužák ze záklaní školy, syn lampasáka a učitelky mi dokonce naprosto vážně v prvním ročníku nabídl členství v bolševické partaji - první slova byla, jestli se nezbláznil, druhá byla, že jsem na VŠ, abych studoval a ne vstupoval do bolševické partaje.

Po revoluci jsme nějaký čas pracoval pro velkou nadnárodní společnost v anglicky mluvící zemi na západě v době, kdy bylo nutné pracovní povolení, což mi po návratu umožnilo pracovat v zajímavých pozicích. 

Tedy na post bellum to rozhodně není, na post bellum je příběh mých nádherných rodičů, kteří  se nikdy nesnížili k tomu, aby vstoupili do bolševické partaje a vždy našli odvahu k tomu, aby pomohli ze své pozice nekomunistům, kdykoliv se naskytla i ta nejmenší příležitost. 

Nepřihlášený uživatel

#52449 Re:

2015-08-10 13:54

#52447: -  

Pišu a nečtu to po sobě ve většině případů. Pak je tam opravdu hodně chyb, vím to. 

Nepřihlášený uživatel

2015-08-10 13:56

#52445: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání. 

Pane profesore, byly jazykové školy (nemluvím o 50. letech, kdy fungoval LKR). Byly ZŠ a Střední školy s výukou angl., franc. a něm. jazyka, kromě j. ruského.

Pokud jde o RETRO, je to pořad, který když mám čas shlédnu. Ve svých letech - jsem nadšen.

Agent Bureš a jeho brácha agent Miki, jsou slováci.

Pane profesore, vykašlete se na politiku v českém prostředí. Hážete perly sviním.