MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA
Quoted post
Nepřihlášený uživatel |
#52439 Re: Re: Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání.....2015-08-10 12:41Vážený, nejedná se o výměnu členství v KSČ za členství v SČSP. Jednalo se o tzv. "politickou angažovanost". Každý, kdo řídil lidi musel být politicky angažován. Mi bylo 25, řídil jsem 130 šoférů. Byl jsem mistr, který nebyl angažován v KSČ. Ovšem po prověrkách v r. 1970 jsem byl označen za politicky nespolihlévo, drzého a arogantního k prověrkové komisi s doporučením výpovědi nebo sesazení z funkce (sic!). Vydalo by to na knihu, ale budu stručný. Po 9 měsíců trvajícím odvolacím řízení, po mém třetím, už výhružném dopisu, že budu psát osobní dopis Husákovi, byl závěr komise změněn. Byl jsem po.uze pracovně neschopný, ne politicky nenapravitelný. Byl jsem rozhodnut odejít, ale chtěl jsem mít lepší posudek. Trvalo mi to 3 roky. Za tu dobu stihli nabídnout mi členství v KSČ. To jsem odmítl. Členství v SČSP. Taky odmítl. Vedení BSP řidičů. To jsem přijal. Jsem dodnes držitelem bronzového a stříbrného odznaku BSP. Zlatý jsem nedostal i když BSP ano. Celých 5 let jsem hledal zaměstnání. Našel a odešel. Protože jsem měl docela slušný verbální projev, dali mi úkol. Napsat článek do podnikových novin o výroční schůzi SČSP (jasně, že soudruzi majoři a kapitání bratrské armády byli přítomni). Nešlo odmítnout. Článek vyšel. Naštěstí soudruzi nepochopili závěr. Napsal jsem něco v tomto duchu: "....Když jsem viděl ty malé děti, které recitovaly a zpívaly písně, vhrkly mi do očí slzy." A ty slzy jsou v mých očích dodnes. Protože jsou takoví lidé, kteří by do základního školství zakomponovali politiku. |
|
Odpovědi
Nepřihlášený uživatel |
#52442 Re: Re: Re: Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání.2015-08-10 13:11:56Pisatel reagoval na muj prispevek. Jsem ta kantorska duchodkyne. Nerada bych se Vas dotkla, taky jste si s temi zmetky uzil svoje. Ovsem neco jineho byly technicke profese a jinak to chodilo ve skolstvi. Ve vsech povolanich celili lide natlaku a byli presvedcovani ke vstupu do strany. Ve skolstvi to byla existencni zalezitost. Vstupem do SCSP clovek predstiral angazovanost a zucastnoval se pouze schuzi a platil clenske prispevky. Bylo to sice otravne, ale tento spolek nemel v nazvu slovo komunisticky/a/e. A to bylo pro nas nejdulezitejsi. |
Nepřihlášený uživatel |
#52443 Re: Re: Re: Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání.2015-08-10 13:21:22Taky máte hezký příběh. Výměna asi měla být v uvozovkách, byla tu úlitba a tak jsem to chápal, jako když moje matka nekomunistka vlastně ve velmi vysoké funkci chodila se soudružkami, co pod ní pracovali v kanceláři do průvodu :-). SČSP ale v žádném případě, jen prospěchářsky ROH. Škola je přirozeně ve veřejném prostoru a ten je z části spravován politikou. Není tím ovšem myšleno, že by školství mělo být ideologické, naopak ze všech mých textů o školství je zřejmé, že jedním cílem výuky by měla být schopnost se samostatně dále vzdělávat, tedy schopnost kritického myšlení, jestli to vůbec není cíl hlavní - naučit se učit. Tedy znovu zdůrazňuji v žádném případě mne ani ve snu nenapadlo, že by školství mělo být ovlivněno ideologií. Ve svých textech popisuji, jak aktuální škoství vidím. To, že historie má souvislosti do kterých tak či onak zapadá i naše jednání je jednoznačné a je dobré je hledat a ptát se po nich.
Znalosti bez souvislostí jsou k ničemu, neb v momentě, kdy jsou zapomenuty a to vždy nastane, nezbude nic. Tedy je dobré si neplést výuku v souvislostech od výuky ideologické a neplést si to také s tím, že učitel musí na každou otázku žáka odpověď, i taková představa v našel skolství existuje. Je potřeba, aby se naše děti naučili se sami rozhodovat čemu budou věřit, co budou dělat a jak se být šťastné a mít odvahu věřit, dělat a být v takovém konání šťastný. Zeman je s velkou pravděpodoností komunistickým alkoholovým dementem, neboť je nešťastný. Velmi děkuji za vaši reakci, skutečně vidím, že se mohl vzniknout dojem, že kritikou jednoho ideologického školství volám po ideologii jiné. To skutečně nikoliv. |
Trest členům gangu týrající zvířata v Číně
Výzva vládě k zabezpečení urgentní humanitární pomoci Gaze a dosažení dohody o příměří
Petice proti rozhodnutí české ambasády v Abuji o zamítnutí udělení víza pro rodinného příslušníka občana EU
PETICE ZA ZRUŠENÍ POVINNÝCH TELEVIZNÍCH A ROZHLASOVÝCH POPLATKŮ
Výzva vládě Pomoc pro 100+100 dětí z Gazy
Podporujeme Izrael v boji proti teroristům, postoj české vlády je správný
Chcete něco změnit?
Bude-li člověk mlčet, nic se nezmění. Autor této petice se rozhodl něco změnit a jednat. Uděláte to samé? Zahajte sociální hnutí vytvořením petice.
Vytvořte vlastní peticiDalší petice, které by vás mohly zajímat
Petice za pojmenování vltavské náplavky v Praze po Karlu Schwarzenbergovi
483 Vytvořeno: 2024-11-12
Za zachování tramvají na Maninách
783 Vytvořeno: 2024-11-02
Stop the death penalty
263 Vytvořeno: 2024-11-08
Petice proti pokácení jedle a pro zachování jedlové aleje na hřbitově v Lounech
217 Vytvořeno: 2024-11-11
Petice za statní občanství bez diskriminace
4065 Vytvořeno: 2024-09-11
Petice proti zrušení pobočky Úřadu práce v Holicích
528 Vytvořeno: 2024-11-05
Petice za zachování a opravu kulturní památky železničního mostu pod Vyšehradem
24676 Vytvořeno: 2022-12-13
Horní míru pro dravce
1353 Vytvořeno: 2024-10-15
Otevřený dopis panu děkanovi a Akademickému senátu Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové
150 Vytvořeno: 2024-11-11
Otevřený dopis za podporu sociálních pedagogů ve školách
523 Vytvořeno: 2024-10-20
Petice proti zrušení pobočky Úřadu práce ve Skutči
131 Vytvořeno: 2024-11-11
Prohlášení k vysokoškolské stávce za klima 2024
119 Vytvořeno: 2024-11-12
UZNÁNÍ ZAMEZENÉHO STOLCE BENEDIKTA XVI. A SVOLÁNÍ KONKLÁVE
17017 Vytvořeno: 2023-10-23
Petice za pozastavení a odložení terénních úprav spojených s kácením stromů, zejména stoletých dubů v parku Zdenky Landové ve starém Braníku.
94 Vytvořeno: 2024-11-10
Deklarace zastání se srnčí zvěře
2087 Vytvořeno: 2024-08-23
Petice proti rozhodnutí české ambasády v Abuji o zamítnutí udělení víza pro rodinného příslušníka občana EU
139 Vytvořeno: 2024-11-05
Otevřený děkovný dopis Viktoru Orbánovi
2220 Vytvořeno: 2024-10-21
Petice za zrušení Malého státního znaku ČR
80 Vytvořeno: 2023-10-18
PETICE ZA ZRUŠENÍ POVINNÝCH TELEVIZNÍCH A ROZHLASOVÝCH POPLATKŮ
22818 Vytvořeno: 2021-12-22
Homofobie do škol nepatří
33 Vytvořeno: 2024-11-14