MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#55614

2015-09-03 09:41

ŠOK: Generál USA radí Obamovi spolupracovat s teroristy z Al-Káidy!


Ačkoliv Spojené státy rozpoutaly kvůli teroristům z Al-Káidy válečné dobrodružství v Afghánistánu a Iráku se statisíci mrtvých, nyní přichází americký tisk s naprosto šokující informací.

 
 
 
Bývalý ředitel CIA a velitel mezinárodních sil v Afghánistánu David Petraeus navrhuje spoléhat se při bojích v Sýrii na uskupení Al-Nusra Džebhat - syrskou pobočkou teroristické organizace Al-Káida!

Syrská pobočka teroristů z Al-Káidy má překvapivého obhájce na chodbách americké moci, píše poněkud cynicky online vydání The Daily Beast. Odkrývá se tak šokující pokrytectví americké politiky, která jinak trousí na každém kroku, jak je nutné globálně a nesmiřitelně potírat terorismus.
Zajímavá v této souvislosti je pěkná mutace v podání prezidenta ČR Miloše Zemana, že se „s terorismem nevyjednává, s terorismem se bojuje!“

V současné době Petraeus radí vládě USA v otázce boje proti Islámskému státu, s nímž uvedená skupina je ve válce. Ovšem nikoliv jen s islámským státem, nýbrž i se syrskou armádou prezidenta Bašára Asada, který je pro USA trnem v patě.

Jak informuje The Daily Beast s odkazem na několik členů armády a politického establishmentu Spojených států, jeden z nich slyšel přímo od Petraeuse, že generál ve výslužbě hodlá použít stejnou strategii jakou používal v Iráku a Afghánistánu. Tehdy se pokoušel získat na stranu západních koaličních sil „umírněné" povstalce, kteří plně nesdílí radikální doktrínu militantního džihádu.

Podle bývalého šéfa CIA současné metody boje s Islámským státem nefungují. Ovšem zdroj The Daily Beast uvedl, si je určitě vědom toho, jak nepravděpodobné je, že by administrativa Baracka Obamy přijala jeho návrh. Koneckonců je al-Káida je zodpovědna za útoky z 11. září 2001. Ostatně dosud Al-Nusra figuruje na americkém seznamu teroristický organizací.

Oskar Krejčí: S Islámským státem na věčné časy

Generál David Petraeus byl naposledy ve vysoké pozici své kariéry ředitelem CIA (září 2011 - listopad 2012) v době, kdy začal mít konflikt v Sýrii postupně regionální charakter. Společně s tehdejší ministryní zahraničí Hillary Clintonovou a ministrem obrany Leonem Panettou byl zastáncem myšlenky spolupráce Spojených států a takzvanými „umírněnými" opozičními skupinami v Sýrii proti Asadovi. K nim, i přes své spojení s al-Káidou, USA počítali Al-Nusra Džebat. Ostatně podle informací The Daily Beast již dříve Al Nusra posloužila Spojeným státům, byť nepřímo, v zákulisí.

Lze jen dodat, že dodnes se z pochopitelných důvodů politologové vyhýbají definici přijatelného, našeho „umírněného teroristy“. Jako všichni spojenci Spojených států si budeme muset počkat, až nám tu definici stravitelně předloží americká politická elita. Neméně dráždivá otázka je pro případ potlačení Islámského státu a posílení Al-Káidy (Al-Nusra). Co bude pak?

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#55649 Re:

2015-09-03 12:55:42

#55614: -  

 Havloidní teroristi, ukrajinští nacisti a Islámský stát jsou jedna verbež, placená USA.