MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#56276

2015-09-06 21:26

Americký dluh

Tím se dostáváme k podstatnému, dosud veřejně nevyřčenému problému a tím je dluh USA. Že jsou USA zadluženy je známo, už méně je známo, v jaké výši. Nejde o dluh jako takový, ale o jeho výši, který si normáoní člověk neumí na kalkulčce ani spočítat. Činí totiž více jak 17 trilionů amerických dolarů a jak poznamenává I. Švihlíková, je to dluh, který je de facto nesplatitelný. Nicméně, USA při vědomí, že jakkoliv je tento dluh za normálních okolností nesplatitelný, může však být pro ně také velmi nebezpečný a to až do stavu ztráty americké identity. Amerika, jak známo, disponuje řadou geniálních mozků, které byly zapojeny do způsobu možného řešení dluhu. Geniální mozky nezůstaly své pověsti nic dlužny a vymyslely rovněž „geniální“ způsob, jak relativně „bezbolestně“ dluh postupně likvidovat.

Pěti velmi odlišným zemím se podařilo dosáhnout shody na tom, postavit určité alternativní struktury proti Mezinárodnímu měnovému fondu a proti Světové bance, kde Spojené státy stále mají právo veta a nechtějí se toho vzdát. Je to snaha o udržení hegemonie, i když tomu celosvětový poměr sil neodpovídá. Na druhé straně skupina zemí BRICS byla schopná dosáhnout velmi významného průlomu, dohodnout se na sestavení společných institucí, společného rezervního fondu, společné rozvojové banky. To jsou fakta skutečnosti, které však nikterak problematiku dluhu USA neřeší. Strategie řešení, bez nadsázky svérázné, vychytralé, vyděračské, se kterým přišly USA (resp. jejich významné mozky) by mělo do způsobu likvidace dluhu zapojit de facto celou světovou ekonomiku, především však ekonomiku evropskou. Možnost zlikvidovat dluhy USA bez možného radikálního pádu životní úrovně občanů USA je realizovatelná pouze na cizí účet, jakkoliv to zní cynicky. Aby se tomu předešlo, bylo nutné najít řešení, s jehož pomocí by Amerika mohla řešit své finanční problémy. Takové řešení bylo nalezeno a sice, že celý svět, každá strana v té či oné míře, by se účastnila na řešení finančních problémů Ameriky. Pro řešení dluhů potřebují USA nové trhy, objemem srovnatelné s trhem samotných USA.

Rozdělit Evropany a Rusy

Jediným takovým trhem dnes je evropský trh a je proto nutné najít způsob, jak kompletně otevřít evropský trh pro USA. Nakonec 500 miliard dolarů, což je obchodní obrat Evropy s Ruskem, by se měly stát obratem Evropy s Amerikou. Tehdy budou mít USA reálnou šanci vypořádat se s finančními závazky a zachovat dolar jako světovou rezervní měnu.Proto je zapotřebí přeorientovat ekonomiku Evropy k těsnější spolupráci se Spojenými státy! V podstatě jde o to, aby se dvě ekonomiky – americká a evropská - slily v jednu, vzájemně se doplňujíc. Nechť události na Ukrajině míří kamkoliv, v každém případě musí vést k rozdělení Rusů a Evropanů. Tak zní příkaz USA!

USA pokrytecky hrají i na city, resp. na mírové, tedy bezkonfliktní řešení. Podle (pokryteckého) názoru americké administrativy Spojené státy vždy pomáhaly Evropě, pomáhaly obrodit Evropu po II.SV a nyní se prý musí Evropa, na znamení díků Spojeným státům odvděčit podílem na obnovení americké ekonomiky! USA počítají s pochopením Evropanů se vzniklou situací, ale významně podotýkají (vyhrožují), že v každém případě ustoupit není kam a tím se všichni stáváme rukojmími okamžiku! Spojené státy však jaksi pozapomněly, že za ta léta to Evropa Spojeným státům mnohonásobně vrátila, nicméně by to nebyly USA, aby si nehrály na hegemona a světového četníka s neoprávněným uplatňováním síly, vlivu a zastrašování. To podmíněné vyžadování spoluúčasti není samoúčelné, neboť v opačném případě by to znamenalo jisté velmi nepříjemné dopady na evropskou, potažmo národní ekonomiky a životní úroveń jejich obyvatel. To ovšem není zdaleka všechno.

Pokud se vytvoří na Ukrajině řízený chaos a budou ukončeny dodávky ropy a plynu z Ruska, pak Evropa vůči Rusku zahoří rozhořčením a zlobou. Podle prognóz USA pak zbude jen obvinit Rusko v neústupnosti a agresivnosti a Evropa bude podle míněná amerických jestřábů, nucena přerušit s Ruskem veškeré ekonomické vztahy a přeorientovat se na dodávky energo nosičů (plyn a ropa) z USA a tím by se potom USA s břidlicovým plynem ocitly v roli zachránců (správně uchvatitelů a uzurpátorů) Evropy! Kdyby se Evropa zřekla ruských dodávek, zachovala by si tvář ochránkyně evropských hodnot práv člověka a zároveň by pomohla Spojeným státům řešit problém finančního zadlužení.

Ano, zřeknutí se dodávek z Ruska by v Evropě vytvořily hromadu nemalých ekonomických a sociálních problémů. USA však kladou otázku, proč by neměla Evropa platit jakési úroky za své roky prosperity díky tomu, že se nachází pod ochranou amerického jaderného deštníku? Američané, jakkoliv si problémy s dluhem nedozírných hodnot přivodili sami svou nadutostí, namyšleností, velikášstvím, neekonomičností, pozicí hegemona a globálního ředitele zeměkoule, způsobem sobě vlastním vyvíjí vyděračský tlak na Evropu s tím, aby se Evropané také podíleli na záchraně prosperity svobodného (amerického) světa.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#56282 Re: Svihíková je skutečně švihlá....

2015-09-06 21:36:13

#56276: -  

 USA mají dluh je něco málo přes 100 % HDP, tedy např. méně, než má Italie. Co je ale podstatné, že onen dluh je menší, než jakou mají Američané hotovost na běžných účtech v bankách.  Další důležiou věcí je, že drtivá většina tohoto dluhu je v držení opět občanů ameriky, amerických investičních fondů. 1/3 tvoří dluh zahraniční a z něj drží část čína cca 24 % nikoliv ovšem z celkového dluhu, jak s oblibou říkájí komunisté i v našem parlamentu, ale jen ze zahraniční části, tedy 24 % z 1/3 celkového dluhu. Navíc USA drží nominálně stejný objem dluhu Číny. Jedná se o dluh sociální, kdy si oba státy následně navzájem neútočí na měny. 

Švihlíková je bohužel neskutečně hloupý rusý troll, snažící se vyvolat dojem u hloupých čtenářů, že komunistická pakáž je vzdělaná. Je snadné u kteréhokoliv textu Švihlíkovou přichytit u lži, obdobně jako je to snadné u Miloše Zemana. 


Nepřihlášený uživatel

#56343 Re:

2015-09-07 07:22:56

#56276: -  

 +1