MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#61185

2015-10-11 10:25

Západ to zkusil v Iráku a v Libyi, a vždycky to byl průšvih. Rusko úřaduje v Sýrii čtrnáct dní, a první výsledky už jsou. Toto se dnes píše v prestižním konzervativním britském časopise

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#61202 Re:

2015-10-11 15:48:58

#61185: -  

 Řekl bych, že se stačí podívat na mapu a je zřejmé, že Rusko vlastně ještě bojovat nezačalo. Shazuje bomby na lidi, kteří se naučili žít bez totality a na nepřístupný terén si ještě netroufli. Je to zvláštnní, vedou se rozhovory mezi opozicí a Assadem a najedou jsou tito bombardováni. Miloš Zeman dokonce vyhlašuje, že se smlouva podepiíše v Praze. 

Domnívám se, že Rusko IS nebombarduje mimo jiné proto, že vůbec nemají tušení co a kde mají bombardovat. Území je nedostupné, rosáhlé, těžko si představit, že by Rusko uspělo tam, kde neuspělo 60 států koalice s mašinérií zpravodajských služeb. 

Je potřeba si uvědomit, že ruští komunisté ovládli po válce východní Evropy a zavedli teror. Takto je snadné vládnout a je to na snadném zabydleném a přehledném území s lidmi, kteří nemají ani tu nejmenší chuť skutečně válčit, je to vlastnost Evropanů. 

Když podobnou věc ale zkusili v Afganistánu, narazili. Rusko není země, které bylo schopno organizovat veřejný život, ekonomiku, politické prostředí. Nejsou schopni to řešit doma, nemohou toho být schopni kdekoliv jinde. Umí shazovat bomby a to je bohuže tak vše.