Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#7871 Re: Do Česka přijede čínský prezident. „Američané musí přenechat první místo Číně“

2016-03-25 20:51

#7830: - Do Česka přijede čínský prezident. „Američané musí přenechat první místo Číně“ 

 Nemusíme lézt pořád do řitního otvoru Ušákům, na každém rohu vlaje ušácká vlajka, rádia plná amerických písniček, televize plná bezduchých amerických filmů a jakmile se někdo jen jedním očkem podívá jinam, hned začnme naprostá hysterie. Nevidím jediný důvod, proč by se nemohla prohloubit vzájemná ekonomická spolupráce s Čínou. Navíc když podobnou smlouvu o strategické spolupráci má řada jiných evropských zemí vč. Německa nebo Velké Británie. Zeman je především pragmatik a ví, že Čína je do budoucna potenciálně největším obchodním partnerem. Minuly časy, kdy Češi nekriticky vzhlíželi bezvýhradně k jejich modle USA, česká ekonomika se musí diverzifikovat a poohlížet se po všech stranách. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#7872 Re: Re: Do Česka přijede čínský prezident. „Američané musí přenechat první místo Číně“

2016-03-25 21:10:27

#7871: - Re: Do Česka přijede čínský prezident. „Američané musí přenechat první místo Číně“ 

 

Stránky televizního kanálu RT ukázaly dokumenty IS a svědectví jeho zajatých bojovníků, kteří vypovídají o vnitřním uspořádání života zakázaného Islámského státu.

Odhalené dokumenty ISIL: nová svědectví o dodávkách ropy do Turecka

Dokumenty se dostaly do rukou kurdských Lidových obranných jednotek (YPG) při útoku na město Šaddádí na severu Sýrie, poté byly předány do rukou korespondentů RT, kteří tato místa navštívili. Do rukou kurdské domobrany se také dostali ozbrojenci z Turecka, Saúdské Arábie a dalších zemí, kteří vypověděli o životě v organizaci, která je většinou států zakázána.

Do Turecka ne za turistikou

Zajatý ozbrojenec tureckého původu vypověděl, že většina islamistů přijíždí do IS přes území této země a ani turecká vláda, ani pohraničníci jim v tom nijak nebrání.

„Můj velitel mi řekl, abych utekl do Turecka, pokud budu v obklíčení nebo zraněný," vypovídá zajatý islamista.

Jako potvrzení faktu, že ozbrojenci bezproblémově překračují území Turecka, prezentovali kurdští bojovníci žurnalistům balíček pasů ozbrojenců z různých zemí. Ve všech těchto pasech jsou razítka vjezdu do Turecka.

Ještě jeden zajímavý důkaz — fotografie ozbrojenců, které se také dostaly do rukou kurdských domobranců. Na jedné fotografii jsou islamisté v ulicích Istanbulu v civilním oblečení.

Více: fotky is v zemich a dokumenty nové a aji učitelky jak vyučuji islam