Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#7953 Vše o migraci a plánu USA!!!!!!!

2016-03-27 11:00

Vše o migraci a plánu USA!!!!!!! 

Neuvěřitelné jak to vše sedí, pokud vezme v potaz, že video bylo natočeno v roce 1985!

Diskuzní příspěvek, který se hodí:
Stredná Európa je v prvej fáze..... od Novembra 1989 ubehlo práve ca. 15-20 rokov, kedy sa verejná mienka počiatočne pozitívne náladená voči Západu obracia proti nemu..... Demoralizácia a vnútorný zásadný rozpor v týchto spoločnostiach je takmer určite výsledkom nejakého pôsobenia zvonka - no a kto má asi záujem na tom, aby Stredná Európa bola antizápadne naladená???

VICE-PRAVDA: Jak VYMÝT MOZEK celému národu??? (UKRAJINA,USA,EVROPA od roku 1985)

Koho už nudí fráze, jež šíří satelitní televize (satelitní v politickém smyslu) – a rád by věděl, jak to Amerika myslí doopravdy – sleduje George Friedmana. Agentura STRATFOR, jíž šéfuje, je think-tankem Bílého domu, Pentagonu a CIA.„Amerika se zrodila z války, pokračuje v boji až do dnešního dne a vojenské tempo se neustále zrychluje (…) Během dvacátého století byly Spojené státy ve válečném stavu patnáct procent svého času. Ve druhé polovině dvacátého století byly ve válce dvaadvacet procent času (…) Tato statistika zahrnuje jen velké války (…) A vzhledem k tomu, že dvacáté první století začalo roce 2001, Spojené státy jsou v neustálém válečném stavu. Válka je pro americkou zkušenost ústřední a její frekvence neustále narůstá. Je zabudovaná do americké kultury a hluboce zakořeněná v americké geopolitice (…) Řím nepodnikl nic, aby si podmanil celý svět. Bojovné výpady podnikal jen na svou obranu a během tohoto úsilí se z něj stala říše.“ Zato „rozsáhlá a ambiciózní strategie Spojených států“ se sice „vždycky netýká války“ (neb vstupuje do „všech procesů, které vytvářejí národní moc“). Zároveň o ní však „platí – asi mnohem víc než u jiných zemí – že se války a interakcí mezi válkou a ekonomickým životem týká. Historicky jsou Spojené státy válečnickou zemí.“ Právě to je – jak věc zcela „přirozená a jednoznačná“ - „hluboce zakořeněno v DNA celého národa“.
George Friedman - Příštích sto let. Předpověď pro jednadvacáté století (The Next Hundred Years. A Forecast for the Twenty-First Century). Česky vyšla v nakladatelství DOKOŘÁN.

VICE-Místem války Evropa ?USA nemá spojence!!!

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#7956 Re: Vše o migraci a plánu USA!!!!!!!

2016-03-27 11:10:20

#7953: - Vše o migraci a plánu USA!!!!!!!  

 

Školení a odborný růst členů je realizován v Českém zahrádkářském svazu ve třech stupních:

  1. stupeň - jako školení základní - v základních organizacích svazu (tj. v nejmenších organizačních jednotkách), o realizaci se starají ZO samy,
  2. stupeň - střední - zajišťují Územní sdružení ČZS - školení na úrovni okresů a regionů a školení oblastní, které zajišťují pověřená oblastní střediska,
  3. stupeň - nejvyšší - seminář pro odborné instruktory organizovaný ústředím ČZS Praha ve spolupráci s pěstitelskou komisí a komisí odborné výchovy.

 

V základních organizacích ČZS by měli kvalifikační úroveň odbornosti zajišťovat členové okresního instruktorského sboru, který je při každém Územním sdružení. Teoretické přednášky a besedy jsou doplňovány praktickými instruktážemi na zahrádkách, či zahrádkových osadách, exkurzemi a návštěvami výstav. Každá ZO si proškoluje své odborné referenty, kteří jsou odborně nejvyspělejšími zahrádkáři dané organizace.

S územním rozdělením do okresů u nás koresponduje i svazové rozdělení do Územních sdružení. Zde působí dané okresní instruktorské sbory. Těm ÚS zajišťují školení a další prostředky, zvláště formou informace a starají se o jejich odborný růst. Ústředím pověřené ÚS ČZS zajišťují oblastní školení, která jsou vyšším stupněm vzdělávání - především pro členy instruktorských sborů.

Střediska oblastního školení byla stanovena podle vhodnosti podmínek pořádání, územní dostupnosti a spádovosti pro okolní ÚS a ZO:

  • Praha - pro středočeský kraj,
  • České Budějovice - pro oblast jižní Čechy,
  • Plzeň - pro západ Čech,
  • Teplice - pro oblast sever Čech,
  • Hradec Králové - pro východočeskou oblast,
  • Jihlava - pro oblast Českomoravské vysočiny,
  • Ostrava - pro severní Moravu,
  • Olomouc - pro střed Moravy
  • Brno-venkov - pro oblast jižní Moravy. 

Ročník oblastního školení začíná na podzim a končí zjara následujícího roku, snahou je maximálně využit období vegetačního klidu.

Nejvyšší formou odborného vzdělávání v ČZS  je Seminář pro odborné instruktory ČZS. Jedná se o školení, které probíhá většinou od pátku do neděle (prodloužený víkend). Seminář je vždy zaměřen na předem určené téma, na toto téma pak probíhá kolo přednášek, terénních instruktáží případně i exkurze. Tento seminář slouží odborným instruktorům ČZS k doplnění vědomostí a nejnovějších poznatků k zvolenému tématu.

V dřívějších letech byla nejvyšší formou vzdělávání ÚZA, kterou zajišťovalo ústředí svazu. ÚZA probíhala v šesti semestrech (v jednom roce dva semestry - jeden na jaře a druhý na podzim), kde každý semestr představoval o pátek rozšířený víkend. Studium se končilo zkouškou a obhajobou diplomové práce. Téma diplomové práce si každý účastník volil sám. Po úspěšném složení zkoušek a obhajoby diplomové práce získal absolvent studia absolventský diplom ÚZA. V roce 2010 rozhodlo představenstvo o ukončení vzdělávacího stupně ÚZA a to nejen z ekonomických důvodů, ale především proto, že vynaložené náklady na toto vzdělání se ČZS dostatečně nevracely. Z 286 absolventů ÚZA se jen opravdu velice málo zapojilo do vzdělávacího procesu v ČZS (přednášelo, školilo atd.).

Mimo uvedené formy vzdělávání v ČZS je pro každého člena důležitou pomůckou RUKOVĚŤ zahrádkáře, kterou každý zahrádkář dostatává 1x ročně zdarma. Rukověť je plná užitečných rad a poznatků, které může každý zahrádkář využít na své zahradě. Starší vydání jsou v kompletním rozsahu zveřejňována na našich webových stránkách.

Dalším, ještě podrobnějším zdrojem vzdělávání je svazový časopis ZAHRÁDKÁŘ, který vychází každý měsíc a je plný zajímavých článků se zahrádkářskou tématikou.

Dalším zdrojem vzdělávání jsou vydávané informační zdroje na CD a DVD:
Mezi nejúspěšnější za poslední léta bezpochyby patří:

  • DVD Úspěšné roubování ovocných dřevin zlepšeným způsobem za kůru od odborného instruktora Jaroslava Matejska, které je celé jako filmové DVD určeno nejen začínajícícm ovocnářům.
  • CD - Choroby a škůdci zahradních rostlin od Ing. Jaroslava Roda. V CD jsou nejdůležitější abiotické poruchy, choroby a škůdci, které se vyskytují na zahradě a ohrožují pěstované rostliny. Soubor obsahuje mnoho fotografií, popisů a návodů jak s jednotlivými chorobami a škůdci bojovat.
  • CD - Odrůdová skladba pěstovaných ovocných druhů je zdrojem zajímavých informací. CD obsahuje soubor odrůd jednotlivých ovocných druhů s fotografií a jednoduchým popisem a to jak nejnovějších rezistentních odrůd tak odrůd již restringovaných, které ale zahrádkáři ještě hojně pěstují. Kromě toho u angreštu a rybízu je praktická ukázka řezu.
A přibývají další, jejich kompletní seznam je uveden na samostatné stránce.

Vzdělávání lze samozřejmě čerpat i z odborných publikací, které vycházejí po celý rok v jednotlivých odborných nakladatelstvích.

Realizace odborné výchovy ve svazu má dobrou tradici a ve spolupráci s výzkumnými a odbornými pracovišti u nás se daří úroveň vzdělávacího programu ČZS neustále zvyšovat.

Předstupněm odborné výchovy členů je práce s mládeží, kde především formou soutěže "Mladý zahrádkář" školní mládež dokazuje své odborné znalosti.