Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

#7951 Re: VYPRAVÍ DŽIHADYSTA

2016-03-27 10:56

#7949: - VYPRAVÍ DŽIHADYSTA  

 

Nesprávné a správné jednání

Buddha ve svých řečech velmi často mluvil o nutnosti životní etiky jako neodmyslitelné základny jak pro zdárný, smysluplný život, tak i pro jakýkoliv pokrok v meditaci Respektováním jeho ponaučení se prakticky všichni lidé mohou vyhnout aktivitám a mentálním postojům, které by vedly k hrubým formám neštěstí a utrpení. Lidem, kteří v základní etice nemají jasno, texty poskytují přímé seznamy nesprávného a správného jednání.

Soubor deseti neprospěšných druhů jednání:

prostřednictvím těla:

  1. zabíjení
  2. kradení
  3. nesprávné sexuální aktivity

prostřednictvím řeči:

  1. lhaní
  2. pomlouvání
  3. hrubá mluva
  4. tlachání

prostřednictvím mysli:

  1. žádostivost
  2. přání zla
  3. nesprávný názor

Naproti tomu existují dva standardní seznamy prospěšného jednání. První je přesným opakem deseti druhů špatného počínání. Z toho seznamu je odvozeno pět etických rozhodnutí, které tvoří základní etický kód pro všechny, kteří se hlásí k Buddhovu učení:

  1. nezabíjet
  2. nekrást
  3. nebýt bezohledný v sexuálních aktivitách
  4. nelhat
  5. zdržovat se omamných látek

Tato skupina životních zásad nejsou žádná přikázání. Je to spíš jistá etická norma, která nám připomíná, odkdy člověk začíná být člověkem. Lidé na sebe berou tato etická rozhodnutí zcela dobrovolně, mnohdy jako námět k přemýšlení a reflektování, většinou ale také ve formě pěti oblastí ke cvičení a prohlubování vlastní životní etiky a discipliny. Základní principy jednání vnášejí harmonii do mezilidských vztahů.

Jiný výčet prospěšných aktivit, který nalezneme již v nejstarších textech, je následující:

10 základen záslužného jednání:

  1. štědrost
  2. etické chování
  3. kultivace mysli meditací
  4. úcta
  5. služba
  6. dělení se o získaný prospěch s ostatními
  7. mít radost z prospěchu druhých
  8. seznamování se s Buddhovým učením
  9. vyučování Dharmy
  10. opravování svých mylných názorů

Máte-li potíže s přijetím daných standardů správného a nesprávného jednání z dávných textů, jděte na to z druhé strany: objevte si sami pro sebe co je dobré a co špatné, to znamená vystopujte sami, co je pro vás opravdu prospěšné a co neprospěšné. Označte jako dobré to jednání, které podle vašeho nejlepšího vědomí, pocitu a zkušenosti vede v konečném účinku ke svobodě a vysokému druhu čistého štěstí a jako špatné si označte to, co vede nakonec k upoutanosti, nesvobodě, depresi, frustraci a utrpení - a to, k čemu dojdete, začněte nazývat „karmické souvislosti“.


Nepřihlášený uživatel

#7952 Dobře ovladatelné je pouze stádo SLUNIČKÁŘI,XENOFILOVÉ,ATD

2016-03-27 10:58

Dobře ovladatelné je pouze stádo SLUNIČKÁŘI,XENOFILOVÉ,ATD

Tyto skupiny jdou jako stádo tam, kde je pro ně  „vyroben“ silný vůdce, který jim dovolí ničit či mlátit a zabíjet ty „slabochy podlidi“ na něž vůdce ukáže, a je dovoleno vítězům brát si, co chtějí.  „Vítězové“ si přitom neuvědomují,  že se tím dostávají do kategorie ještě nižších „podlidí“, kteří budou po provedení špinavé práce nemilosrdně zlikvidování při prvním pokusu o individuální postoj.

Jestli jsou tedy mé odhady správné, pak ukrajinský nacistický lídr Jaroš, si svým  individualistickým postojem podepsal ortel smrti. Měsíc? Dva? Déle to většinou u takových lídrů netrvá. Neposlušnost v podobě samostatného myšlení, natož jednání, se v mocenských společenstvích radikálně trestá. Už třeba pro výstrahu.

 

Až bude těmto konfliktům konec, bude nutné zajistit, aby se nic podobného už neopakovalo ( pomocí zákonů na obranu evropské etnicity a kultury) a potrestat všechny viníky zodpovědné za imigraci milionů kulturně nekompatibilních imigrantů. Mezi spoluviníky patří i běžní xenofilové - osoby vyhledávající vztahy s negroidy a muslimy, pomáhající jim získat občanství, propagátoři rasového míchání, islamofilové, ochránci barevných menšin apod. Mnozí barevní pachatelé násilných zločinů se do Evropy dostali právě díky sňatku, nebo díky aktivní pomoci místních xenofilů.

 

VICE-ANTIMULTIKULTI LIDE PRO ISLAM ČR XENOFILOVÉ A DALŠÍ

 

VICE-UCHYLOVÉ A HNUSÁCI

 

VICE-Neo-marxisté PRO ISLAM V ČR

 


Nepřihlášený uživatel

#7953 Vše o migraci a plánu USA!!!!!!!

2016-03-27 11:00

Vše o migraci a plánu USA!!!!!!! 

Neuvěřitelné jak to vše sedí, pokud vezme v potaz, že video bylo natočeno v roce 1985!

Diskuzní příspěvek, který se hodí:
Stredná Európa je v prvej fáze..... od Novembra 1989 ubehlo práve ca. 15-20 rokov, kedy sa verejná mienka počiatočne pozitívne náladená voči Západu obracia proti nemu..... Demoralizácia a vnútorný zásadný rozpor v týchto spoločnostiach je takmer určite výsledkom nejakého pôsobenia zvonka - no a kto má asi záujem na tom, aby Stredná Európa bola antizápadne naladená???

VICE-PRAVDA: Jak VYMÝT MOZEK celému národu??? (UKRAJINA,USA,EVROPA od roku 1985)

Koho už nudí fráze, jež šíří satelitní televize (satelitní v politickém smyslu) – a rád by věděl, jak to Amerika myslí doopravdy – sleduje George Friedmana. Agentura STRATFOR, jíž šéfuje, je think-tankem Bílého domu, Pentagonu a CIA.„Amerika se zrodila z války, pokračuje v boji až do dnešního dne a vojenské tempo se neustále zrychluje (…) Během dvacátého století byly Spojené státy ve válečném stavu patnáct procent svého času. Ve druhé polovině dvacátého století byly ve válce dvaadvacet procent času (…) Tato statistika zahrnuje jen velké války (…) A vzhledem k tomu, že dvacáté první století začalo roce 2001, Spojené státy jsou v neustálém válečném stavu. Válka je pro americkou zkušenost ústřední a její frekvence neustále narůstá. Je zabudovaná do americké kultury a hluboce zakořeněná v americké geopolitice (…) Řím nepodnikl nic, aby si podmanil celý svět. Bojovné výpady podnikal jen na svou obranu a během tohoto úsilí se z něj stala říše.“ Zato „rozsáhlá a ambiciózní strategie Spojených států“ se sice „vždycky netýká války“ (neb vstupuje do „všech procesů, které vytvářejí národní moc“). Zároveň o ní však „platí – asi mnohem víc než u jiných zemí – že se války a interakcí mezi válkou a ekonomickým životem týká. Historicky jsou Spojené státy válečnickou zemí.“ Právě to je – jak věc zcela „přirozená a jednoznačná“ - „hluboce zakořeněno v DNA celého národa“.
George Friedman - Příštích sto let. Předpověď pro jednadvacáté století (The Next Hundred Years. A Forecast for the Twenty-First Century). Česky vyšla v nakladatelství DOKOŘÁN.

VICE-Místem války Evropa ?USA nemá spojence!!!


Nepřihlášený uživatel

#7954 Re: AGRESOR USA PROVOKUJE KOREU

2016-03-27 11:07

#7945: - AGRESOR USA PROVOKUJE KOREU 

 

Kdy je vhodné udělat postřik herbicidem proti plevelům? Co dělat proti drátovcům?

Brambory mohou být během vegetace nepříznivě ovlivněny žírem mandelinky bramborové, deštivé a chladné počasí přeje plísni bramborové a důležité je i udržet porosty bez plevelů. Právě jejich výskyt může výrazně omezit kvalitu sklizně, kořeny např. pýru plazivého mohou prorůstat hlízami a tím je znehodnotit. V porostech brambor se často vyskytují ohniska pcháče osetu, velmi agresivního a hluboko kořenícího bodláku. Obtížně se zbavujeme i lebedy, pěťouru, konopice, merlíku, hluchavky, rdesna ad. Proto již v době výsadby je dobré věnovat půdě dostatečnou pozornost a od samého začátku vegetace pozemky udržovat čisté , bez plevelů. Ruční pletí a doslova dolování hluboko kořenících plevelů je velmi náročné a mnohdy zdlouhavé, vyplatí se vzít si na pomoc vhodný herbicid. 


Nepřihlášený uživatel

#7955 Re: Dobře ovladatelné je pouze stádo SLUNIČKÁŘI,XENOFILOVÉ,ATD

2016-03-27 11:08

#7952: - Dobře ovladatelné je pouze stádo SLUNIČKÁŘI,XENOFILOVÉ,ATD 

 

Co je důležité pro pěstování epifytických orchidejí? Jak se o orchideje správně starat?

Orchideje sice v přírodě stromy využívají jen jako podložku, neparazitují na nich, ale i tak přináší epifytický způsob života řadu odlišností oproti druhům rostoucím na zemi. Tyto odlišnosti je potom potřeba zohlednit i při pěstování. Kořeny orchidejí jsou náročné nejen na přísun vody a živin, ale také na přísun čerstvého vzduchu. Doma můžeme epifytické druhy úspěšně pěstovat v květináčích, ale je potřeba znát a dodržovat určité zásady. Epifytické orchideje zpočátku výborně rostou v takřka jakýchkoliv podmínkách, ale dříve či později dojde k nějaké pěstitelské chybě, úhynu kořenů a následně i úhynu celé rostliny. Co je potřeba o pěstování epifytických orchidejí vědět a čeho je potřeba se vyvarovat? 


Nepřihlášený uživatel

#7956 Re: Vše o migraci a plánu USA!!!!!!!

2016-03-27 11:10

#7953: - Vše o migraci a plánu USA!!!!!!!  

 

Školení a odborný růst členů je realizován v Českém zahrádkářském svazu ve třech stupních:

  1. stupeň - jako školení základní - v základních organizacích svazu (tj. v nejmenších organizačních jednotkách), o realizaci se starají ZO samy,
  2. stupeň - střední - zajišťují Územní sdružení ČZS - školení na úrovni okresů a regionů a školení oblastní, které zajišťují pověřená oblastní střediska,
  3. stupeň - nejvyšší - seminář pro odborné instruktory organizovaný ústředím ČZS Praha ve spolupráci s pěstitelskou komisí a komisí odborné výchovy.

 

V základních organizacích ČZS by měli kvalifikační úroveň odbornosti zajišťovat členové okresního instruktorského sboru, který je při každém Územním sdružení. Teoretické přednášky a besedy jsou doplňovány praktickými instruktážemi na zahrádkách, či zahrádkových osadách, exkurzemi a návštěvami výstav. Každá ZO si proškoluje své odborné referenty, kteří jsou odborně nejvyspělejšími zahrádkáři dané organizace.

S územním rozdělením do okresů u nás koresponduje i svazové rozdělení do Územních sdružení. Zde působí dané okresní instruktorské sbory. Těm ÚS zajišťují školení a další prostředky, zvláště formou informace a starají se o jejich odborný růst. Ústředím pověřené ÚS ČZS zajišťují oblastní školení, která jsou vyšším stupněm vzdělávání - především pro členy instruktorských sborů.

Střediska oblastního školení byla stanovena podle vhodnosti podmínek pořádání, územní dostupnosti a spádovosti pro okolní ÚS a ZO:

  • Praha - pro středočeský kraj,
  • České Budějovice - pro oblast jižní Čechy,
  • Plzeň - pro západ Čech,
  • Teplice - pro oblast sever Čech,
  • Hradec Králové - pro východočeskou oblast,
  • Jihlava - pro oblast Českomoravské vysočiny,
  • Ostrava - pro severní Moravu,
  • Olomouc - pro střed Moravy
  • Brno-venkov - pro oblast jižní Moravy. 

Ročník oblastního školení začíná na podzim a končí zjara následujícího roku, snahou je maximálně využit období vegetačního klidu.

Nejvyšší formou odborného vzdělávání v ČZS  je Seminář pro odborné instruktory ČZS. Jedná se o školení, které probíhá většinou od pátku do neděle (prodloužený víkend). Seminář je vždy zaměřen na předem určené téma, na toto téma pak probíhá kolo přednášek, terénních instruktáží případně i exkurze. Tento seminář slouží odborným instruktorům ČZS k doplnění vědomostí a nejnovějších poznatků k zvolenému tématu.

V dřívějších letech byla nejvyšší formou vzdělávání ÚZA, kterou zajišťovalo ústředí svazu. ÚZA probíhala v šesti semestrech (v jednom roce dva semestry - jeden na jaře a druhý na podzim), kde každý semestr představoval o pátek rozšířený víkend. Studium se končilo zkouškou a obhajobou diplomové práce. Téma diplomové práce si každý účastník volil sám. Po úspěšném složení zkoušek a obhajoby diplomové práce získal absolvent studia absolventský diplom ÚZA. V roce 2010 rozhodlo představenstvo o ukončení vzdělávacího stupně ÚZA a to nejen z ekonomických důvodů, ale především proto, že vynaložené náklady na toto vzdělání se ČZS dostatečně nevracely. Z 286 absolventů ÚZA se jen opravdu velice málo zapojilo do vzdělávacího procesu v ČZS (přednášelo, školilo atd.).

Mimo uvedené formy vzdělávání v ČZS je pro každého člena důležitou pomůckou RUKOVĚŤ zahrádkáře, kterou každý zahrádkář dostatává 1x ročně zdarma. Rukověť je plná užitečných rad a poznatků, které může každý zahrádkář využít na své zahradě. Starší vydání jsou v kompletním rozsahu zveřejňována na našich webových stránkách.

Dalším, ještě podrobnějším zdrojem vzdělávání je svazový časopis ZAHRÁDKÁŘ, který vychází každý měsíc a je plný zajímavých článků se zahrádkářskou tématikou.

Dalším zdrojem vzdělávání jsou vydávané informační zdroje na CD a DVD:
Mezi nejúspěšnější za poslední léta bezpochyby patří:

  • DVD Úspěšné roubování ovocných dřevin zlepšeným způsobem za kůru od odborného instruktora Jaroslava Matejska, které je celé jako filmové DVD určeno nejen začínajícícm ovocnářům.
  • CD - Choroby a škůdci zahradních rostlin od Ing. Jaroslava Roda. V CD jsou nejdůležitější abiotické poruchy, choroby a škůdci, které se vyskytují na zahradě a ohrožují pěstované rostliny. Soubor obsahuje mnoho fotografií, popisů a návodů jak s jednotlivými chorobami a škůdci bojovat.
  • CD - Odrůdová skladba pěstovaných ovocných druhů je zdrojem zajímavých informací. CD obsahuje soubor odrůd jednotlivých ovocných druhů s fotografií a jednoduchým popisem a to jak nejnovějších rezistentních odrůd tak odrůd již restringovaných, které ale zahrádkáři ještě hojně pěstují. Kromě toho u angreštu a rybízu je praktická ukázka řezu.
A přibývají další, jejich kompletní seznam je uveden na samostatné stránce.

Vzdělávání lze samozřejmě čerpat i z odborných publikací, které vycházejí po celý rok v jednotlivých odborných nakladatelstvích.

Realizace odborné výchovy ve svazu má dobrou tradici a ve spolupráci s výzkumnými a odbornými pracovišti u nás se daří úroveň vzdělávacího programu ČZS neustále zvyšovat.

Předstupněm odborné výchovy členů je práce s mládeží, kde především formou soutěže "Mladý zahrádkář" školní mládež dokazuje své odborné znalosti.


Nepřihlášený uživatel

#7957 Re: Re: KYJEV FAŠISTICKEJ ŘVE A LŽE JAK POMINUTEJ ZAMOTAVAJ SE DO VLASTNICH SR.....

2016-03-27 11:23

#7950: - Re: KYJEV FAŠISTICKEJ ŘVE A LŽE JAK POMINUTEJ ZAMOTAVAJ SE DO VLASTNICH SR.....  

Spis 1939 žadný podvrh jak tvrdí fašistická media!!!

Z dalších materiálů na této faksimile vyplývá, že by se mělo jednat o první lednové vydání roku 1939. porovnal stránku s tehdejším skutečným vydáním, které lze nalézt online na internetu zde .


Nepřihlášený uživatel

#7958

2016-03-27 11:27

Evropa je ve vleku přisluhovačů osy zla Washington - Brusel.

Vlastizrádci a vítači nájezdnické špíny jsou mainstreamovou mediální žumpou vynášeni jako demokraté a humanisté.

Vlastenci jsou nazýváni rasisty, xenofoby a bolševiky.

Presstituti obhajují americkou "demokracii".

Americká demokracie - to je eufemistický výraz pro fašismus.


Nepřihlášený uživatel

#7959

2016-03-27 11:37

Nelegální migranty či migranty přidělené na základě kvót zde nechci za žádnou cenu!!! Vládo, ochraň naše hranice a zajisti bezpečnost vlastního lidu! To je tvá prvořadá povinnost - bezpečnost státu a vlastního obyvatelstva je prvořadá. Je jediné řešení, nulová tolerance vůči invazi uprchlíků - migrantů! Nechceme se bát ve své rodné vlasti!! Za dobrotu na žebrotu! A bude hůř! Mlží a mlžit budou, aby nevyplašili celý svět jak se jim to multikulti společenství pod rukama rozkládá, jak se celá ta humánní společnost rozpadá, jak všichni žijí ve strachu z terorismu. Jak obyčejní lidé přicházejí o své svobody. Bojí se jít na letiště, jet metrem, letadlem, vlakem, bojí se jít nakoupit do obchoďáku, bojí se o své děti ve školách a školkách. Kdepak asi udělali chybu? Nedokážou ochránit své občany, jejich bezpečnost je na bodě nula. Všude kde se migranti usídlili, tam se zvyšuje kriminalita, domorodé obyvatelstvo žije ve strachu z šikany, kriminality, teroru. Takovou budoucnost nechci!


Nepřihlášený uživatel

#7960 Re:

2016-03-27 11:43


Nepřihlášený uživatel

#7961 „Syrská armáda bude spolu s domobranou, ruskými VKS a syrským letectvem pokračovat v boji s terorist

2016-03-27 12:59

Syrská armáda bude za podpory lidové domobrany a ruských vzdušných a kosmických sil (VKS) a syrského letectva pokračovat v boji s teroristickými skupinami Islámský stát a Fronta an-Nusra, praví se v prohlášení velení syrské armády.

„Syrská armáda bude spolu s domobranou, ruskými VKS a syrským letectvem pokračovat v boji s teroristickými skupinami Islámský stát, Fronta an-Nusra a dalšími teroristickými bojůvkami", stojí v kopii dokumentu, kterou disponuje RIA Novosti.

Více: „Syrská armáda bude spolu s domobranou, ruskými VKS a syrským letectvem pokračovat v boji s teroristickými skupinami Islámský stát, Fronta an-Nusra

Rusko nepodporuje v Sýrii Bašára Asada, jeho cílem je zachování zákonné moci, skupina ruských vzdušných a kosmických sil byla vyslána do této země, aby zabránila jejímu rozpadu, prohlásila oficiální mluvčí ruského MZV Maria Zacharovová.

„Nepodporujeme Asada. Nezapomínejte na to, že Asad nebyl nejlepším přítelem naší země, ale Západu. Podporujeme zachování zákonné vlády, moci, protože jsme si vědomi toho, že když odejde prezident, spolu s ním odejde i vláda, rozpadne se výkonná moc a armáda a Libye pak bude všem připadat jen jako „příjemná procházka", řekla Zacharovová.

VICE-WP: úspěch ruského letectva v Sýrii maří plány USA ohledně sesazení Asada

Dále upozornila na to, že se tvrdí, „že Rusko poslalo do Sýrie své vzdušné a kosmické síly proto, aby podpořilo Asada v občanské válce". „To by se dalo tvrdit, kdyby Rusko například poslalo svá vojska, aby podporovala v Sýrii jednu stranu v občanském konfliktu v roce 2011 nebo v roce 2012. Nepodporovali jsme občanskou konfrontaci na té či oné straně", pokračovala Zacharovová.

Více: Rusko nepodporuje v Sýrii Bašára Asada, jeho cílem je zachování zákonné moci, skupina ruských vzdušných a kosmických sil byla vyslána do této země, aby zabránila jejímu rozpadu

PRVNI VOLBY B.ASADA 

Ve středu večer, den po ukončení hlasování v Sýrii, byly vyhlášeny celkové výsledky: Při účasti necelých 73,5 % z počtu bezmála 16 milionů oprávněných voličů získal dosavadní prezident 88,7 % hlasů, al-Núrí 4,3 % a Hadžar 3,2 %. Zbylé lístky byly neplatné. Oba neúspěšní kandidáti výsledky uznali a demokratičnost voleb i kampaně už potvrdili zahraniční pozorovatelé.
Pro Ukrajinu zapomínáme na Sýrii: Válka pokračuje, Asad vítězí nejen na bojištích. Proč se Západ obává nadcházejících prezidentských voleb?


Nepřihlášený uživatel

#7962 Česká velvyslankyně v Sýrii - Pravda o mediálních lžích.

2016-03-27 13:21


Nepřihlášený uživatel

#7963 Teroristické útoky v Bruselu. 26 mrtvých a přes 150 zraněných

2016-03-27 13:31

Belgické hlavní město Brusel se v úterý 22.3.2016 stalo terčem teroristických útoků. Nejprve otřásly dva výbuchy letištěm Zaventem
a následně přerušila exploze provoz metra ve čtvrti Maelbeek. Na letišti zemřelo 11 lidí, v metru dalších 15, zraněných z obou útoků je zhruba 150. K útokům se přihlásil Islámský stát. Útoky jsou důsledkem zvrácené proimigrační politiky vlád evropských států, které jsou řízeny zrádci z tzv. Evropské komise. K útokům se na Facebooku vyjádřili představitelé Národní Domobrany, Předseda DSSS Tomáš Vandas či předsednictvo SPR-RSČ, které vyzvalo k lidovému povstání, odstranění Sobotkovy vlastizrádné vlády a následnému vyhnání všech imigrantů z území České republiky.

VICE-Teroristické útoky v Bruselu. 26 mrtvých a přes 150 zraněných

VICE-Korán není náboženská kniha, ale bojový manuál! Jsme Charlie Hebdo? Jsme Brusel? Ne, jsme ovce pochodující pod vedením našich elit na porážku! V Bruselu nevybuchly bomby, ale evropská politika vítacích náručí!

NWO KROKY VLASTIZRÁDCŮ!!!!!ANO,ČSSD,TOP09,KDU-ČSL,ATD!!!!!

Screeny č. 2 až 8 : V příloze k emailu č. 2 byla následující prezentace. V závěru Herzmann nabádá k manipulaci veřejného mínění pomocí dojemných uprchlických příběhů, ubrečených dětí apod. Screen č. 9 :Vše co loutkový Sobotka řekne a co udělá je předem připravené od jeho poradců a expertů Screeny č. 11 - 15 : Dokument v příloze - Ke strategii migrační politiky. Č. 13 = Odmítání kvót vládou bylo pouze účelové, aby si mohli hrát na obránce před imigracíScreeny č. 17 - 19 : Prezentace společnosti Millward Brown pro ČSSD - chtějí využít prostředků neurovědy a sociální psychologie, aby zjistili jak nejlépe oblbnout voliče Screeny č. 23 - 24 : Tým zodpovědný za tvorbu dlouhodobého programu ČSSD - většina členů jsou pro-imigrační neomarxisté. Následuje příloha MDA - dlouhodobý program Screeny č. 25 - 31 : V dlouhodobém programu ( nyní už zveřejněném) plánuje ČSSD boj za nový světový řád, globální vládnutí, zničení samostatných národů a multikulturní socialismus Screeny č. 35 : MDA = Masarykova demokratická akademie. Pod nevinným názvem se skrývá parta protinárodních, neomarxistických ideologů a aktivistů. Z MDA plánují udělat klíčový orgán strany Screen č. 36 : Doručené emaily 2013 Screeny č. 37, 38 : migrační večerníček v lepší kvalitě Screeny č. 39 - 41 : starší emaily ve složce Odesláno

VICE-Oto Novotný - 4. balík Emailů

 


Nepřihlášený uživatel

#7964

2016-03-27 13:33

Režim neunesl projev Adama B. Bartoše v Praze a za pomoci těžkooděnců rozehnal pokojnou demonstraci Národní demokracie. Fašizace ČR pokračuje!


Režimní loutková vláda Bohuslava Sobotky provedla další brutální zákrok proti lidu a občanům s vlasteneckým cítěním a odporem vůči migraci. Policie a těžkooděnci rozpustili ohlášenou demonstraci Národní demokracie na Václavském náměstí v Praze dnes odpoledne [1]. Adam B. Bartoš tvrdě zaútočil na servilní a vlastizrádnou politiku české vlády, která si jezdí do Bruselu a do Berlína pro instrukce, jak vládnout. Fašizace společnosti pokračuje zběsilým tempem. Poté, co bezpečnostní výbor parlamentu ČR tento čtvrtek kvitoval vládní návrh na posílení pravomocí policie, aby ta mohla vnikat do bytů a domů bez soudního příkazu a zabavovat legálně držené zbraně, se dnes odpoledne v Praze nezdráhala zasáhnout proti klidné a pokojné demonstraci Národní demokracie.


VICE-Režim neunesl projev Adama B. Bartoše v Praze a za pomoci těžkooděnců rozehnal pokojnou demonstraci Národní demokracie. Fašizace ČR pokračuje!


Nepřihlášený uživatel

#7965

2016-03-27 13:35

Havlisté a sluníčkáři, přijede váš marxistický vůdce, nelikvidujte jeho vlajky! A proč Hrad uvítací ceremoniál nezvládne a proč je Bartoš váš nepřítel

Na úvod si shrňme fakta

Po Listopadu 89 se Česká republika (Československo) naplno obrátila k USA jako ke své příští modle.

Postupně vstoupila do EU a NATO, tedy do organizací, které mají být zárukou prosperity a především bezpečnosti před Ruskem – před jeho tzv. rozpínavostí a především před komunismem. V tomto procesu podporovala (a nadále podporuje) zájmy obou organizací. V případě NATO je to bombardování Jugoslávie, tranzity armád NATO přes České území, základny NATO v zemích bývalé Varšavské smlouvy, nemluvě o české podpoře rozkladu Blízkého východu. Pokud jde o rozšiřování EU, z poslední doby jde nejen o podporu západních akcí na Ukrajině, ale aktuálně o ústupky Turecku.

Mezitím je Evropa islamizována a Česká republika to opět podporuje – nejen přes politiky, ale především přes sluníčkáře z neziskovek a v souhrnu přes havlisty. Vše podle diktátu USA a ve víře, že USA jsou spasitelem před tím „rozpínavým“ Ruskem. Evropě už velí teroristé a Erdogan, který jich sem pošle, kolik se mu zlíbí, ale Česko se pořád drží politiky Bruselu a jeho proamerické politiky. Ti, kteří proti obojímu vystupují, jsou dehonestováni a zatýkáni (Klaus, Adam B. Bartoš), na weby, které píší o podstatě toho, co se děje, je pořádán hon jakožto na „ruskou propagandu“.

VICE-Havlisté a sluníčkáři, přijede váš marxistický vůdce, nelikvidujte jeho vlajky! A proč Hrad uvítací ceremoniál nezvládne a proč je Bartoš váš nepřítel

Návrh "migračního večerníčku" přesně vystihuje způsob myšlení a charakter těchto xenofilních multikulti prasat - lhát, manipulovat, demagogicky oblbovat, útočit na emoce. Takové je jejich řešení migrační krize. Z uvedených informací vyplývá, že už i MV ( Ministerstvo Vnitra) tuto plánovanou multi-kulturní propagandu podporuje.

 VICE-Třetí dokument je o Prorůstání neomarxismu do struktur ČSSD 


Nepřihlášený uživatel

#7966 PROTESTY PROTI P..... MERKEL A H...... NATO

2016-03-27 14:26

PROTESTY PROTI P..... MERKEL A H...... NATO CO SOU V EVROPĚ UPLNĚ NA H.....!!!!!!JEN SOU AGRESOROVÉ PROTI RUSKU KTERE HAJI ZAJMY EVROPY 


VICE-LIVE: Thousands gather in Berlin to protest against Angela Merkel


VICE-LIVE: Anti-NATO protest held in Belgrade


Nepřihlášený uživatel

#7967 Tisíce kurdské aktivistů pochodoval v Kobane, sobota, na protest proti turecké vojenské agresi

2016-03-27 15:46

VIKENDOVÉ DEMONSTRACE KURDOVÉ SYRIE A TURCI V ANKAŘE

Tisíce kurdské aktivistů pochodoval v Kobane, sobota, na protest proti turecké vojenské agresi v kurdské oblasti a požadovat konec k uvěznění kurdský vůdce a zakladatel Abdullah Ocalan Kurdská strana pracujících (PKK).

VICE-Tisíce kurdské aktivistů pochodoval v Kobane, sobota, na protest proti turecké vojenské agresi

Policie pepř stříká a zadržena skupina pokojné demonstranty ve čtvrti Kizilay Ankary, neděle, v 22 demonstrantů, údajně volá po zlepšení pracovního práva, policejní výslech. Silně pancéřované pořádkové policie rychle zasáhl v údajně neoprávněných rally, postřik protestující rovnou pepřový sprej před jejich odstraněním z webu do nedalekého policejní vozy.

VICE-Policie pepř stříká a zadržena skupina pokojné demonstranty ve čtvrti Kizilay Ankary, neděle, v 22 demonstrantů, údajně volá po zlepšení pracovního práva,


Nepřihlášený uživatel

#7968 Napětí mezi truchlících a pravé křídlo-protestující BRUSEL

2016-03-27 15:56

BRUSEL LIVE BEZCENZURE

Napětí mezi truchlících a pravé křídlo-protestující rozproudila přeplněné rally v Bruselu Place de la Bourse, neděle, jako tisíce lidí shromáždily na poctu obětem úterní smrtelných útoků v belgickém hlavním městě. Obě akce související s úterním útoky, v různých místech, byly původně zakázaná policií kvůli bezpečnostní obavy. Protestující však přijel navzdory policejní akce. Napětí vypukla, když krajně pravicové protestující konvergované na hold na Place de la Bourse. Takzvaný "hooligans" jsou považovány za fotbaloví fanoušci místních Brusel týmů.

VICE-Napětí vypukla, když krajně pravicové protestující konvergované na hold na Place de la Bourse.

VICE-LIVE: Thousands gather at banned tribute to Brussels attacks victims


Nepřihlášený uživatel

#7969 27.3.2016.Střety vypukly během přeplněném rally na bruselském náměstí Place de la Bourse

2016-03-27 17:13

BRUSEL 27.3.2016

Střety vypukly během přeplněném rally na bruselském náměstí Place de la Bourse, neděle, jak tisíce shromáždili vzdát hold obětem smrtících útoků úterních v belgickém hlavním městě.

Policie použila vodní dělo rozptýlit demonstranty poté, co vybuchla napětí mezi skupinou pravicových aktivistů a truchlících. Obě setkání spojené s útoky úterních počínaje v oddělených místech, byly původně zakázány policií kvůli bezpečnostním obavám. Nicméně, demonstranti přišli i přes policejní pořadí. Takzvané "hooligans" jsou považovány za fotbaloví příznivci místních týmů Bruselu.

VICE-Belgium: 'Hooligans' taste water cannon after Brussels memorial upset

VLASTENEC PATRIOT

#7970 TOHLE JE STÁTNÍ TERORISMUS PACHAN STÁTY!!!!!

2016-03-27 17:47

TOHLE JE STÁTNÍ TERORISMUS PACHAN STÁTY!!!!!

KOMEDIE O ZATČENÍ PAŘÍŽ FRANCIE PODVOD JAK SE PATŘÍ

Jeden z podezíraných v případu teroristických činů v Paříži Salah Abdeslam byl zadržen v pátek v průběhu protiteroristické speciální operace v Bruselu. Videozáznam zadržení pěti lidí včetně Abdeslama zveřejnilo britské vydání The Daily Mail.

Pátrání po Abdeslamovi probíhalo v Belgii a Francii asi čtyři měsíce. Protiteroristická speciální operace se prováděla v komuně Molenbeek, která se označuje za „křižovatku evropského terorismu".

Více: PAŘÍZKÁ KOMEDIA TERORIS UTOK PODVOD

CHARLIE HEBDO PODVOD JAK BRUSEL!!!!

VICE FR-Teroristický podvrh vo Francúzsku CHARLIE HEBDO


Nepřihlášený uživatel

#7971 VŽDY FAŠISTÉ OZNAČUJI NORMALNÍ LIDI ZA RASITY,XENOFOBY,A FAŠISTY

2016-03-27 18:56

VŽDY FAŠISTÉ OZNAČUJI NORMALNÍ LIDI ZA RASITY,XENOFOBY,A FAŠISTY ATD ALE ZAPOMÍNAJ NA TO KDO JE ŽIVÍ!!!!!!!KDO PLATÍ DANĚ NAROZDIL OD VLAD CO KRADOU,LŽOU,A JDOU PROTI NARODU!!!! 


VICE-Márián Kotleba v Praze


VICE-Protest proti islamizácii Európy 20.6.2015 Bratisl


Nepřihlášený uživatel

#7972 Re: TOHLE JE STÁTNÍ TERORISMUS PACHAN STÁTY!!!!!

2016-03-27 19:27

#7970: VLASTENEC PATRIOT - TOHLE JE STÁTNÍ TERORISMUS PACHAN STÁTY!!!!! 

 

Případ skupiny studentů a aktivistů, kteří se na Albertově nemohli dostat v čas konání demonstrace na podporu prezidenta k pamětní desce, vedl k uspořádání „náhradního 17. listopadu“ v neděli 22. 11. Vy jste se tohoto setkání také prý zúčastnil. Proč?

Jistě, byl jsem včera na Albertově a dal jsem tam svíčku a položil jablíčko... Víte, mě zlobí, že ti druzí, kteří nejvíc křičí o tom, jaké mají právo na svou pravdu, ho většinou upírají těm druhým... Když já kritizuji pana prezidenta nebo politiky, je to zcela něco jiného, neboť jako občan mám nezadatelné právo kritizovat ty, kteří za naše peníze rozhodují o této zemi. Dříve jsem byl podobně kritický i třeba vůči panu prezidentovi Václavu Klausovi. I když jsem měl vůči němu výhrady, byl jsem vždy objektivní, ale na druhou stranu jsem ho hájil, přestože se na mě moji přátelé v disentu zlobili a tvrdili, že jsem klausovec. Nikdy jsem ale klausovec nebyl, stejně jako jsem nikdy nebyl ani havlovec, i když Vašek Havel by můj přítel. Já ale odmítám být jakýkoliv propagátor něčeho jednostranného!

Co mě nyní hodně dráždí, to je chování toho pána, který je na Hradě. Já se o něm čím dál více zdráhám říci, že je to prezident, protože co předvedl před týdnem, kdy sebral studentům na akademické půdě právo uctít památku svých předchůdců, kteří obětovali své životy v roce 1939 a v roce 1989 byli zmláceni na Národní třídě, je neuctivé. V roce 1989 studenti pohnuli společností ani ne tím, že předtím by byli aktivní, ale v okamžiku, kdy byli 17. listopadu zmláceni, probudilo to celou společnost. Ti studenti ale nevěděli, do čeho jdou a zda režim třeba proti nim brutálně nezasáhne. On zasáhl, takže to bylo to poslední, co mu zlomilo krk. Jestli to někdo plánoval, anebo za tím vším byly zpravodajské služby, mě nezajímá, vždycky je totiž nejdůležitější výsledek. A výsledkem je, že žijeme v demokratické a svobodné společnosti a vynese to občas i takové situace, že máme u moci určité politiky nebo fanatiky či xenofoby, kteří pak šíří nevraživost a nesnášenlivost. To ale k demokracii patří a k tomu patří i to zásadní, aby studenti mohli uctít památku svých předchůdců.

Co jste na Albertově zažil a jak tam setkání studentů vlastně probíhalo?

Bylo to úžasné a byli tam samí mladí lidé a vzdělanci a pak asi 500 lidí došlo na Václavské náměstí, kde projevilo svou občanskou dotčenost nad tím, jakým způsobem pan Zeman v roli prezidenta republiky s nějakým profesorem z Českých Budějovic, který se stará o motejly, a tím pádem asi nerozumí lidem, a proto je fašoun, drze obsadili místo, které patří historicky studentům. Víte, celý Albertov je akademická půda, kterou posvětili Karel IV. a Ferdinand I., což zřejmě ti stupidní pitomci neznají. Jsou tam katedry, výzkumná pracoviště a celé to území je od doby Karla IV. posvěceno. Nad Albertovem kdysi byly dokonce vinice, nahoře jsou pak kláštery, bylo a dodneška to tak je duchovní místo. A najednou jej takto znesvětí pan Zeman, když tam brutálním způsobem pozve xenofobní politiky anebo pseudovzdělance?

Prý jste po setkání na Albertově řekl: „Ti studenti byli nějací slušní, to já bych byl kurva sprostý celý víkend!“ Je to pravda?

Ano, to jsem takto řekl a někdo mě slyšel, a tak to zaznamenal. Na tribunu jsem ale nešel ani na Albertově, ale ani na Václaváku, protože tam podle mě mají být hlavně mladí lidé, neboť jde o jejich budoucnost. Myslet na nápravu věcí veřejných je užitečné. Bylo ale fajn, že na Albertově bylo i 15 šéfů univerzit včetně šéfkyně katedry filozofie (míněna děkanka Filosofické fakulty Mirjam Friedová- pozn. PL) Karlovy univerzity, která měla úžasný projev. Bylo to kultivované, důstojné a veselé setkání.

Měli tam studenti nějaké zajímavé transparenty, kterých jste si všiml?

Byly tam vtipné transparenty na Zemana, tvrdící, že už toho bylo dost, a tak dále. Bylo to o svobodě a o tom, že xenofobie nepatří mezi slušné lidi. Musím ale zdůraznit, že tam nebyly žádné urážlivé nebo agresivní transparenty. Byl tam přítomný dokonce nějaký jehovista, který tvrdil, že se Zeman bude zpovídat Ježíši Kristu, ovšem nikdo ho neurážel, nikdo mu to nerozmlouval. Oproti tomu, když někteří lidé chtěli 17. listopadu přijít na Albertov, museli mít u sebe zelené kartičky, což vypadalo, jako by nějaké hnutí rozhodovalo o tom, kdo smí být na veřejném prostranství a kdo ne. Nutno ale zdůraznit, že tam prezident fakticky přišel na nějaké soukromé shromáždění jakési Rusky (Jeleny Vičanové – pozn. red.).

Já ovšem k Miloši Zemanovi respekt nemám, přestože byl zvolen dvěma miliony a 700 tisíci lidmi, takže to je asi čtvrtina národa. Mohu mít respekt jen k takovému člověku, který se chová důstojně a neuráží ostatní a není arogantní. Václav Havel sice také neměl vše, co by měl mít, ale nad nikoho se nepovyšoval, nikoho neurážel, byl vtipný, veselý a pozitivní. Ovšem Zeman pozitivní není, vtipný je primitivním způsobem a je navíc obklopený primitivy, hlupáky a lidmi, kteří jsou odtrženi od reality. I když nemám úctu k prezidentovi, mám úctu k mnoha lidem v této zemi a nemusejí to být zrovna vzdělanci. Mám úctu třeba k dělným a pracovitým lidem, k lidem, kteří vytvářejí hodnoty. Jen proto, že je někdo prezident, pro mě není důvod úcty. Novotný, Zápotocký, Gottwald – to byli také prezidenti...

Prý existuje nějaký scénář, podle něhož by se nyní mělo proti Miloši Zemanovi jet. Víte o tom něco?

Na tom Albertově byl i Fedor Gál, který byl spoluzakladatelem Veřejnosti proti násilí (VPN). Je to člověk, jenž žije v Čechách a který se jako dítě narodil a přežil své rané dětství v Terezíně a měl to štěstí, že ho nacisti nevyhladili. Proto má právo se dotýkat otázky xenofobie a strachu z lidí, kteří chtějí zavést „nové pořádky“ a „pevnou ruku“ a chtějí nás také prý ochránit proti nebezpečí světa. Proč o tom hovořím? Na Albertově totiž nejen ze strany Fedora Gála bylo sděleno, že na webových stránkách běží nějaké dopisy a že si je lidé mohou zkopírovat. V těch dopisech je pak řečeno, že občané vyzývají senátory, aby podle příslušného paragrafu Ústavy ČR Miloše Zemana sesadili, neboť porušuje ústavu této země.

Takové sesazení prezidenta je sice složité, nikoliv nemožné. Kdyby pan Zeman byl soudný a dospělý a inteligentní a zodpovědný, tak by rezignoval sám. Vždyť neprospívá této zemi ničím – jezdí do Číny, jezdí za Putinem a stýká se s oligarchy a s představiteli autoritářských zemí. Přitom navíc nechutně, hloupě a primitivně uráží oponenty a škodí této zemi. Kdyby byl opravdu odpovědný a měl rád tuto zemi, sám rezignuje. On ji ale nemá rád a myslí si, že si může dělat, co chce. Ani prezident si ale nemůže dělat, co chce, tahle země mu nepatří.

Ti, kteří jsou nespokojení se Zemanem, údajně nosí vyzdobené klopy sak a kabátů symbolem červených trenýrek. Je to pravda? Bylo to vidět i v neděli na Albertově?

Na českém národu mě vždycky baví, že když je něco blbého, hloupého a sprostého, tak ve společnosti vznikají vtipy, které jsou reflexí zdravosti oné společnosti. Například po listopadu 1989 politické vtipy téměř zmizely, protože společnost byla nadšená, že přišla změna. No a červené trenýrky patří do určité kategorie vtipnosti a vtipů. Pro moji generaci navíc rudé trenky symbolizují bolševismus, spartakiádu, byly taktéž synonymem pionýrů a teď jsou synonymem putinovského Ruska. Takže tímto symbolizují, že se Zeman nevzdálil od své socialistické minulosti a od svého členství v komunistické straně v roce 1968 ani o píď. Červené trenýrky jsou vtipnou reakcí na to, jak se Zeman chová. Já osobně bych se na jeho straně nějakým červeným trenýrkám smál, ovšem Zeman nemá smysl pro humor, a tak ani nedokáže reflektovat, že jej část společnosti vnímá jinak, tedy negativně.

Oni mu ale neříkají „prase“, „hovado“ či „dobytku“, tedy nepoužívají slova, která Zeman říká jiným lidem. Prostě oni mu jen ukazují červenou kartu anebo červené trenýrky! Je ovšem už diskutabilní, zda bylo vhodné, když byly vyměněny za prezidentskou standartu, na níž je napsáno, že pravda vítězí. Ale popravdě, na Hradě pravda nevítězí, neboť tam vítězí jen demagogie, zkreslování skutečností a strašení občanů. Prezident by měl lidi utěšovat, což však neznamená, že by je neměl varovat před nebezpečím a neupozorňovat je na to, jak je to složité s utečenci. Ovšem měl by vše říkat v reálných souvislostech a měl by také říkat, proč ti lidé opouštějí domovy. No protože je tam vraždí! Protože Islámský stát nejsou skuteční věřící, ale vraždí muslimy a bezbranné matky, ženy a děti dokonce i upalují a zahrabávají je do písku. Usekávají tam lidem hlavy a končetiny, což dělají zločinci a nemá to nic společného s tím, zda věří v Boha.

Co si myslíte o mluvčím Pražského hradu Jiřím Ovčáčkovi? Jako mluvčí Zemana si nyní nenechá ujít jedinou příležitost, jak zkritizovat třeba premiéra Bohuslava Sobotku. Premiér si podle něj prý vybral a místo hlasu národa se stal hlasem médií, Sobotkova vláda podle něj pořádá zavádějící a neobjektivní kampaň, Hospodářské noviny a další média jsou podle jeho slov „ústředním orgánem Úřadu vlády ČR“ a tak dále. Ovčáček tyto výroky běžně zveřejňuje na svém facebookovém profilu. Co lze k tomu říci?

Pan Ovčáček je podle mého soudu neskonale hloupej a vlezdořiť pana Zemana, a to bez ohledu na to, jaké má vzdělání. Plácá pitomosti a lže. Oni dodneška okolo Peroutky nic negativního nedokázali, spíše se ukázalo, že Peroutka naopak psal kriticky a že celou válku přetrpěl v nacistickém koncentračním táboře. Peroutka totiž patřil k výrazným kritikům nacismu a komunismu, jejichž ideologie považoval za zhoubné, a z těchto důvodů byl už během první republiky často kritizován jak komunisty, tak i krajně pravicovými kruhy.

Musím ale popravdě říci, že i komunisté za druhé světové války byli v odporu, ovšem podle mě by pan Ovčáček za jakékoliv totality nikdy nevlezl do jakéhokoliv odporu... Pan Ovčáček by jistě v té době komunistou ani nebyl, přitom v podstatě komunistou je, neboť psal do toho jejich rudýho plátku. Jenže pan Ovčáček je jenom mluvka, to je všechno. Přitom říká, že pan prezident jej pověřil, aby našel něco hanlivého na Peroutku. Nemluví to o nízkosti a podlosti těch lidí? Kdyby byl pan Zeman skutečně soudný a inteligentní člověk, tak by řekl: ano, projevila se u mě zkratkovost a měl jsem představu, že jsem to o Peroutkovi četl. U něj je to ale „utkvělá představa“ a ta je určitým znakem duševní choroby. Kdyby pan prezident tady přiznal svou chybu, tak by to bylo omluvitelné, ale když setrvává na své „pravdě“ a neomluví se, jenom dokazuje, že je lhář.

Mluvčí Ovčáček ale na svém FB profilu navíc napsal, že jej nesmírně dojímá, jak se řada novinářů „zcela otevřeně, od srdéčka, postavila bojovně za svého premiéra proti panu prezidentovi...“. A také tamtéž kritizoval pořad České televize 168 hodin, který podle něj je a byl pořadem hnusu, pomluv a urážek na hlavu státu... Jak se vám to poslouchá?

To ale jen ukazuje, jak je pan Ovčáček polovzdělaný. Je to člověk, který si vykládá Ústavu ČR a zákony podle svých potřeb, aby vyhovovaly panu prezidentovi. Pan prezident sice byl zvolený čtvrtinou národa, ovšem měl by si uvědomit, že by měl být prezidentem všech deseti milionů občanů, což není. V demokratickém státě je vláda odpovědná občanům, a ne prezidentovi a vláda by měla odrážet názory velké části občanů, kteří ji volili. I když i já mám výhrady proti premiéru Sobotkovi, kvituji s povděkem, že se distancoval od toho, co Zeman říkal 17. listopadu, a to ještě vedle pana Konvičky. Sobotka vlastně nic zlého neřekl, pouze sdělil, že se distancuje od Zemanových xenofobních akcentací.

Já jsem nakonec rád, že i veřejnoprávní Česká televize – i když mám k ní výhrady a mám výhrady zejména vůči panu Moravcovi, protože je manipulátor – se spolu s Českým rozhlasem nepodělávají ani z pana prezidenta, natož kohokoliv jiného. Jak televize, tak rozhlas mají sice ve svých některých pořadech drobnou akcentaci populismu anebo bulváru, ale zároveň to vyrovnávají jinými pořady a jinými částmi, na něž se dá dívat a které se dají poslouchat. Že se pak tyto pořady, jež se líbí mně, zase nelíbí jiným, to je také demokracie. Demokracie nás kromě jiného opravňuje býti kritickými, ale i spravedlivými. A neznamená, že musíme respektovat každý názor, ovšem pokud jsou ty názory zvrhlé, musíme je potírat a vyvracet slušnými, podloženými a věcnými argumenty, a ne smyšlenkami, jako se to děje z Hradu v případě Peroutky.


Nepřihlášený uživatel

#7973 Re: VŽDY FAŠISTÉ OZNAČUJI NORMALNÍ LIDI ZA RASITY,XENOFOBY,A FAŠISTY

2016-03-27 19:30

#7971: - VŽDY FAŠISTÉ OZNAČUJI NORMALNÍ LIDI ZA RASITY,XENOFOBY,A FAŠISTY  

 

Mons. prof. PhDr. Tomáš Halík, Th.D.

Narozen 1. 6. 1948 v Praze, syn editora spisu bří Čapků PhDr. Miroslava Halika. V letech 1966-71 vystudoval sociologii a filosofii na FF UK (žák prof. Patočky), titul PhDr. získal 1972; na podzim 1968 absolvoval trimestr sociologie a filozofie náboženství na University of Wales v Bangoru ve Velké Britanii. V roce 1984 atestoval z klinické psychologie. Teologii studoval tajně v Praze (žák J. Zvěřiny) a po roce 1989 postgraduálně (se zaměřením na religionistiku) na Papežské Lateránské univerzitě v Římě, kde v r. 1992 získal akademickou hodnost Th.Lic. Na podzim 1992 se habilitoval pro obor sociologie na FSV UK v Praze a pro obor praktické teologie na Papežské teologické fakultě ve Wroclavi (Dr. hab. v oboru teologie). V roce 1997 byl jmenován profesorem UK pro obor sociologie.

V letech 1972-1989 pracoval v různých civilních povoláních (podnikový sociolog Chemoprojektu Praha 1972-75, psycholog na katedře psychologie práce na Institutu ministerstva průmyslu 1975-84, psychoterapeut alkoholiků a narkomanů na Protialkoholní klinice FN UK 1984-1990). Zabýval se jako jeden z prvních sociálněpsychologickým výcvikem, výcvikem senzitivy a sociální komunikace v řízení a vedení lidí; přednášel též na Institutu pro další vzděláváni lékařů a farmaceutů lékařům a studentům lékařství o komunikaci lékaře s pacientem a filozofických, etických a psychologických aspektech medicíny a psychoterapie a publikoval odborné články k těmto tématům.

Kolem Pražského jara 1968 byl činný v opozičním studentském hnuti jako člen Akademické rady studentů Filosofické fakulty UK a účastnil se ekumenických aktivit křesťanů (patřil k zakládajícím členům Ekumenického hnuti inteligence a studentů a Díla koncilové obnovy, zakázaných po srpnu 1968). Po politických čistkách počátkem sedmdesátých let mu nebylo komunistickým režimem dovoleno působit na vysokých školách a cestovat na Západ, byl evidován a vyšetřován jako osoba nepřátelská režimu. Není a nikdy nebyl členem žádné politické strany. 21. října 1978 byl tajně vysvěcen v Erfurtu (NDR) tamním biskupem Aufderbeckem na katolického kněze. Do roku 1989 působil v ilegálních strukturách katolické církve, v 80. letech patřil k nejbližším spolupracovníkům kardinála Tomáška, byl iniciátorem ekumenického pastoračního projektu Desetiletí duchovní obnovy národa. Aktivně působil v bytových seminářích, zejména u Radima Palouše a Ivana a Václava Havla, byl členem pražské skupiny filozofů “Akademie”; publikoval v samizdatu a podílel se na vydávání ilegálních filozofických a teologických knih a časopisů.

Od 1.2. 1990 dosud působí v univerzitním kostele Nejsv. Salvátora v Praze (nyní Akademická farnost Praha); v tomto kostele připravil ke křtu a biřmování a pokřtil přes 1000 dospělých, zejména vysokoškolských studentů. Při pastorační práci s pražskými vysokoškoláky se zaměřuje též na podporu sociálních a kulturních činností mladé generace, výchovu k toleranci a občanské zodpovědnosti křesťanů (průprava na manželství a rodinný život, setkáni s představiteli Romů a jiných etnických, kulturních a náboženských menšin v ČR apod.). Farnost se stala významným centrem ekumenického, mezináboženského dialogu a dialogu světa víry se světem umění a vědy. V letech 1990-93 byl zástupcem generálního sekretáře Biskupské konference ČSFR a odborným asistentem KTF UK pro obor psychologie a sociologie.

V roce 1990 byl papežem Janem Pavlem II. jmenován konzultorem Papežské rady pro dialog s nevěřícími. Po smrti Josefa Zvěřiny se 8.12. 1990 stal prezidentem České křesťanské akademie a v následujících letech byl opakovaně zvolen do této funkce. Během jeho funkčních období se činnost ČKA rozšířila na více než 70 měst ČR, uspořádala stovky přednášek, domácích i mezinárodních konferencí, seminářů a kolokvii, rozvinula publikační a výzkumnou činnost a navázala odbornou spolupráci s množstvím domácích a zahraničních akademických i církevních instituci.

Od roku 1993 přednáší na Institutu pro filosofii a religionistiku FF UK, v současnosti je předsedou oborové rady religionistiky, oboru, o jehož obnovení na Univerzitě Karlově se zasloužil. Zaměřuje se zejména na filosofii, psychologii a sociologii náboženství, na dějiny mystiky, vztah náboženství a kultury a roli náboženství v moderní společnosti. Podílí se na vědecké výchově v postgraduálním studiu a účastnil se doktorských a habilitačních řízení i na cizích univerzitách. Byl iniciátorem mezinárodního výzkumného projektu Aufbruch, zaměřeného na religiozitu a roli církví v postkomunistických společnostech a účastnil se práce na několika dalších domácích i mezinárodních vědeckovýzkumných úkolech.

Publikoval přes 200 prací - knižní publikace , učební texty, odborné i populární články doma i v zahraničí. Jeho knihy teologických esejů byly přeloženy do 11 jazyků včetně čínštiny a turečtiny, byly vydány v prestižních světových nakladatelstvích a získaly řadu mezinárodních ocenění. Jeho kniha Patience with God (česky Vzdáleným nablízku) získala od Evropské společnosti pro katolickou teologii Cenu za nejlepší teologickou knihu Evropy 2009-10. jeho knihy byly oceněny jako Kniha měsíce v USA a několikrát v Německu. Teologický a filozofický přínos jeho díla se stal předmětem licenciátních a doktorských prací na několika univerzitách (Lovaň, Krakov, Varšava, Praha). Je členem redakčních rad domácích i zahraničních odborných časopisu a řady odborných grémií a vědeckých společností doma i v cizině - např. Švýcarské psychoterapeutické společnosti, Daseinsalytische Gesellschaft, Evropské společnosti pro katolickou teologii, Společnosti pro vědy a umění se sídlem ve Washingtonu, Mezinárodní společnosti pro psychologii náboženství, byl jmenován doživotním členem Görres Gesellschaft v Německu, čestným členem Společnosti pro církevní právo apod. Řadu let byl členem Vědecké rady UFP Olomouc a Vědecké rady Centra Teoretických Studii UK. V roce 1998 byl jmenován členem Evropské akademie věd a umění. V letech 1991-93 absolvoval praktický výcvik řízení a komunikace s médii v Rakousku, Německu a Izraeli.

Po roce 1989 přednášel jako host na řadě univerzit a mezinarodnich vědeckých konferencích v Evropě (v Římě, Paříži, Londýně, Cambridge, Vídni, Mnichově, Berlíně, Osnabrücku, Salcburku, Grazu, Lovani, San Sebastiánu, Varšavě, Krakově, Lublinu, Lublani, Lvově aj.), na osmi univerzitách v USA, v Indii (Madrasu a Bomabai), v Čínské republice na Taiwanu, v Latinské Americe (v Chile a Argentině), v Kanadě, v Austrálii a Jižní Africe. V letním trimestru 1999 přednášel jako hostující profesor na katedře Mezinárodních politických studii Pittsburgske university, v jarním semestru 2000 na Newyorské univerzitě v Praze. V podzimním trimestru 2001 působil jako hostující profesor na Oxfordské univerzitě a v r. 2003 na univerzitě v Cambridge. V roce 2001 pronesl výroční January lecture na Calvin College v Michiganu, v roce 2005 výroční Von Huegel-Lecture na University of Cambridge, v roce 2009 the annual lecture na Harvard University a v r. 2013 výroční přednášku na univerzitě v Lovani. Na svých studijních a přednáškových cestách navštívil postupně všechny kontinenty; v lednu 2002 se účastnil expedice do Antarktidy (výzkum přežití v podmínkách extrémní psychické a fyzické zátěže). Od poloviny devadesátých let se v mezinárodním měřítku angažuje ve snahách o dialog a porozuměni mezi náboženstvími a kulturami; účastnil se rozhovoru s židovskými mysliteli v Izraeli a USA, s hinduisty v Indii a Velké Britanii, s buddhisty v Nepálu, Japonsku a Thajsku, s muslimy v Egypte (na univerzitě Al Azhar v Káhiře), Jordánsku a Velké Britanii apod. Je členem mezinárodního organizačního výboru konference Forum 2000, kde odpovídá zejména za oblast mezináboženských vztahů. Patří k zakladajicim členům pracovní skupiny pro mezináboženský dialog v ČR při ČKA a je členem čestné rady Společnosti křesťanů a židů. Společnost křesťanů a židů mu udělila čestný titul Člověk smíření 2010. Též islámská organizace Mozaika mu v témže roce udělila Cenu za zásluhy o mezináboženský dialog. V červnu 2002 mu na návrh SVU, sdružující české a slovenské intelektuály v cizině, byla jako prvnímu českému občanu udělena americká Cena tolerance (Adrew Elias Human Tolerance Award) „za vynikající zásluhy o rozšíření hodnot tolerance a svobody ducha a myšlení“, roku roku 2003 obdržel Cenu kardinála Königa za zásluhy o prosazování svobody svědomí a lidských práv, v roce 20010 dostal Cenu Romano Guardiniho „za vynikající zásluhy o interpretaci současné společnosti, v roce 2012 mu prezident Polské republiky udělil Rytířský kříž řádu za zásluhy Polské republiky. Získal též řadu domácích a zahraničních cen za literaturu.

Po roce 1989 se aktivně účastní veřejného života, vystupuje na veřejnosti proti rasové, národnostní, náboženské a politické nesnášenlivosti a násilí, angažuje se na poli česko-německého usmíření a ekumenického sblížení různých církví. Pravidelně koná na českém a moravském venkově přednášky a besedy s občany na různá témata, zejména z oblasti etiky. Byl členem Vládního výboru pro nadace a neziskové organizace, členem Čestného národního výboru Roku rodiny, členem čestného předsednictva národního paraolympijského výboru a členem odborného týmu, který při Úřadu vlády ČR zpracovává dlouhodobou koncepci rozvoje ČR, účastní se různých charitativních akcí. Patřil k externím poradcům prezidenta Václava Havla. Od roku 1999 se opakovaně účastnil mezinárodních veřejných debat a panelových diskusi s evropskými politiky na téma rozšíření Evropské unie a kulturních a duchovních aspektu procesu evropské integrace (v Berlíně, Hannoveru, Pasově, Lausanne, Paříži apod.) Několikrát vystoupil jako expert na půdě Evropského parlamentu v Bruselu a Rady Evropy ve Štrasburku; v roce 2006 byl jmenován členem „Rady moudrých“ při Radě Evropských biskupských konferencí (COMECE) v Bruselu. Od r. 2002 je členem mezinárodního poradního sboru OBSE (Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě). Roku 2008 ho papež Benedikt XVI. jmenoval monsignorem – čestným papežským prelátem.

V roce 2014 bylo jeho celoživotní dílo oceněno Templetonovou cenou (oznámeno 13.3., slavnostní ceremoniál 14.5., Londýn)


Nepřihlášený uživatel

#7974 Re: 27.3.2016.Střety vypukly během přeplněném rally na bruselském náměstí Place de la Bourse

2016-03-27 19:31

#7969: - 27.3.2016.Střety vypukly během přeplněném rally na bruselském náměstí Place de la Bourse  

 

Korán je svatá kniha islámu, která podle muslimů obsahuje doslovné zjevení Mohamedovi. Mohamed tvrdil, že korán nepocházejí od něj, ale že mu je diktoval sám archanděl Gabriel, který korán obdržel od Alláha. Korán je tedy mezi muslimy považován za autentické sdělení od Alláha. Korán je základem jak islámského vyznání. Jakožto „svatá kniha islámu“ bývá srovnáván s křesťanskou biblí. Ačkoliv se toto srovnání nabízí, od bible se korán jasně odlišuje formou i obsahem. Dalo by se říci, že pro muslimy je Korán významnější než Bible pro křesťany. Jeho symbolika pro muslimy občas bývá srovnávána se symbolikou Ježíše Krista pro křesťany.1



Korán stanovuje některá konkrétní pravidla, příkazy, zákazy a někdy dokonce i tresty za porušení těchto pravidel. Je tedy muslimy považován i za základ šarii, islámského práva. V islámu není rozlišováno mezi náboženstvím a právem, což začíná již koránem. Příčinou tohoto jsou okolnosti vzniku této knihy. Mohamed nebyl pouze duchovní, ale též politický a vojenský představitel a obsah koránu proto odpovídal jeho aktuální situaci a potřebám. Ačkoliv korán tvoří základ nejdůležitější část šaríi, pro jeho výklad jsou používány i další prameny.

Pro studium Koránu je důležité učení o verších nahrazených a nahrazujících (anglicky Abrogation, či arabsky Naskh a Mansukh), jež stanovuje, který verš je důležitější, pokud se objeví mezi verši rozpor.2


Nepřihlášený uživatel

#7975 Re: Napětí mezi truchlících a pravé křídlo-protestující BRUSEL

2016-03-27 19:36

#7968: - Napětí mezi truchlících a pravé křídlo-protestující BRUSEL 

 

 

Korán a ‘Pomoc druhým’

 
  Dobré a špatné skutky si nejsou rovné; odplácej tím, co lepší je, a hle, ten, mezi nímž a tebou bylo nepřátelství, se stane jakoby přítelem horoucím.  
  Dodržujte modlitbu, rozdávejte almužnu a sklánějte se s těmi , kdož se sklánějí!  
  A hle, uzavřeli jsme úmluvu s dítkami Izraele: „Nebudete uctívat nikoho kromě Boha jediného! Buďte dobří k rodičům, příbuzným, sirotkům a nuzným! Mluvte laskavě s lidmi, dodržujte modlitbu a dávejte almužnu!“ Potom jste se však odvrátili - kromě několika málo z vás - a vzdálili.  
  Dodržujte modlitbu a dávejte almužnu, neboť cokoliv dobrého pro sebe připravíte, to u Boha naleznete - a Bůh jasně vidí, co děláte.  
  Zbožnost nespočívá v tom, že obracíte tváře své směrem k východu či západu, nýbrž zbožný je ten, kdo uvěřil v Boha, v den soudný, v anděly, Písmo a proroky a rozdává z majetku svého bez ohledu na lásku k Němu příbuzným, sirotkům, nuzným, po cestě (Boží) jdoucímu, žebrákům a na otroků vykoupení, a ten, kdo modlitbu dodržuje a almužnu udílí. A zbožní jsou ti, kdož úmluvy své dodržují, když je jednou uzavřeli a v protivenství, v neštěstí a v dobách násilí jsou trpěliví - to jsou ti, kdož víru pravou mají, a to jsou bohabojní.  
  A bojujte na stezce Boží proti těm, kdož bojují proti vám, avšak nečiňte bezpráví, neboť Bůh nemiluje ty, kdož se bezpráví dopouštějí.  
  Dotazují se tě na to, co mají rozdávat. Rci: „To, co rozdáváte z majetku, je pro rodiče, příbuzné, sirotky, nuzné a jdoucího po cestě Boží. A cokoliv dobrého učiníte, Bůh zajisté o tom ví.“  
  o tomto i o onom světě. A dotazují se tě na sirotky; odpověz: „Spravedlivě se k nim chovat je dobré; jestliže s nimi jednáte, nechť jsou jako bratři vaši!“ Bůh rozeznává dobře toho, kdo pohoršení šíří, od toho, kdo dobré skutky činí. A kdyby chtěl, mohl by vás věru postihnout neštěstím, neboť Bůh je věru mocný, moudrý.  
  Ti, kdož uvěřili, zbožné skutky konali, modlitbu dodržovali a almužnu dávali, dostanou odměnu od Pána svého a nemusí mít strach a nebudou zarmouceni.  
  Vy, kteří věříte! Neživte se lichvou rozmnožujíce dvakrát zisk, nýbrž bojte se Boha, snad budete blažení.  
  A dávejte sirotkům majetky jejich a nezaměňujte špatné za dobré! Nepohlcujte jejich jmění přidávajíce je k majetkům svým, vždyť to hřích je veliký!  
  Ti, kdož nespravedlivě pohlcuji majetky sirotků, věru pohlcují to, co v břichách jejich v oheň se promění, a spáleni budou jeho plameny.  
  Vy, kteří věříte! Nepohlcujte si vzájemně majetky své podvodným způsobem; jiné je, jde-li o obchod na základě vzájemného souhlasu; a nepřivozujte si smrt! A věru Bůh je vůči vám slitovný.  
  Ctěte Boha a nepřidružujte k Němu nic! Chovejte se vlídně k rodičům, příbuzným, sirotkům, chudým, sousedovi pokrevně spřízněnému i cizímu, příteli ze sousedství a jdoucímu po cestě Boží a těm, jimiž vládne vaše pravice! Bůh věru nemiluje ty, kdož jsou domýšliví a vychloubační,  
  Kdo se přimluví krásnou přímluvou, bude mít z ní podíl; kdo však se přimluví s úmyslem špatným, dostane také z toho podíl - a Bůh dává na vše dobrý pozor.  
  A kdo se dopustil skutku špatného či ukřivdil sám sobě a potom poprosí Boha o odpuštění, věru shledá, že Bůh je odpouštějící, slitovný.  
  Vy, kteří věříte! Buďte vytrvalí ve spravedlnosti, svědčíte-li před Bohem, byť i to bylo proti vám samým či rodičům anebo blízkým příbuzným a ať jedná se o bohaté či chudé, vždyť Bůh je ochráncem obojích! Nenásledujte tedy vášně své před spravedlností! A jestliže ji zkřivíte anebo od ní uhnete, tedy Bůh je dobře zpraven o všem, co děláte.  
  Vy, kteří věříte! Buďte přímí před Bohem a buďte svědky spravedlivými. Nechť nenávist k lidu nevěřících vás neuvede do hříchu tím, že budete nespravedliví. Buďte spravedliví - a to je blíže k bohabojnosti - a bojte se Boha, neboť Bůh je dobře zpraven o všem, co děláte.  
  A kvůli tomuto jsme předepsali dítkám Izraele, aby ten, jenž zabije jednoho člověka - nikoliv pro pomstu na někom anebo za to, že šířil pohoršení na zemi - byl souzen, jako by zabil lidstvo veškeré. A aby ten, kdo oživí jednoho, byl posuzován, jako by oživil lidstvo veškeré. A přišli k nim již dříve poslové naši s jasnými důkazy, avšak mnozí z nich i potom se dopouštěli přestupků na zemi.  
  Vaším přítelem je jedině Bůh a Jeho posel a ti, kdož věří, dodržují modlitbu, dávají almužnu a sklánějí se.