Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#7967 Tisíce kurdské aktivistů pochodoval v Kobane, sobota, na protest proti turecké vojenské agresi

2016-03-27 15:46

VIKENDOVÉ DEMONSTRACE KURDOVÉ SYRIE A TURCI V ANKAŘE

Tisíce kurdské aktivistů pochodoval v Kobane, sobota, na protest proti turecké vojenské agresi v kurdské oblasti a požadovat konec k uvěznění kurdský vůdce a zakladatel Abdullah Ocalan Kurdská strana pracujících (PKK).

VICE-Tisíce kurdské aktivistů pochodoval v Kobane, sobota, na protest proti turecké vojenské agresi

Policie pepř stříká a zadržena skupina pokojné demonstranty ve čtvrti Kizilay Ankary, neděle, v 22 demonstrantů, údajně volá po zlepšení pracovního práva, policejní výslech. Silně pancéřované pořádkové policie rychle zasáhl v údajně neoprávněných rally, postřik protestující rovnou pepřový sprej před jejich odstraněním z webu do nedalekého policejní vozy.

VICE-Policie pepř stříká a zadržena skupina pokojné demonstranty ve čtvrti Kizilay Ankary, neděle, v 22 demonstrantů, údajně volá po zlepšení pracovního práva,

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#7978 Re: Tisíce kurdské aktivistů pochodoval v Kobane, sobota, na protest proti turecké vojenské agresi

2016-03-27 19:44:29

#7967: - Tisíce kurdské aktivistů pochodoval v Kobane, sobota, na protest proti turecké vojenské agresi 

 

 

Korán a ‘Pomoc druhým’

 
  Bůh vás nebude plísnit za lehkomyslnost ve vašich přísahách, ale bude vás plísnit za to, k čemu jste se v přísahách zavázali a nedodrželi to. Vykoupením za to budiž nakrmení deseti chudáků jídlem průměrným, jímž stravujete své rodiny, anebo jejich ošacení či propuštění otroka. A kdo k tomu nenalezne možnosti, nechť postí se tři dny - a to je vykoupení za přísahy vaše, které jste nedodrželi. Dávejte tedy pozor na přísahy své; a takto vám Bůh znamení Svá objasňuje - snad budete vděční!  
  Rci: „Pojďte sem, abych vám sdělil to, co Pán váš vám zakázal! Nepřidružujte k Němu nic, buďte laskaví k rodičům, nezabíjejte z nedostatku děti své, vždyť jsme uštědřili nezbytné pro vás i pro ně! Střezte se smilstva veřejného i tajného, nezabíjejte nikoho, koho Bůh vám zakázal, leda podle práva! A toto je to, co On vám přikazuje - snad budete rozumní!  
  Nepřibližujte se k majetku sirotků jinak než s dobrými úmysly, dokud nedosáhnou dospělosti! Dávejte dobré míry i spravedlivé váhy! My pak neukládáme duši břemeno žádné nad její síly. A když hovoříte, buďte spravedliví, i když se jedná o příbuzného, a dodržujte úmluvu s Bohem! A toto je to, co On vám přikazuje - snad budete toho pamětlivi!  
  A zapiš pro nás na tomto i na onom světě jen dobré, vždyť my jsme židovské víry kvůli Tobě!“ I odpověděl Pán: „Trest Můj postihne toho, koho Já chci, ale milosrdenství Mé objímá všechny věci; Já zapíši dobré těm, kdož bohabojní jsou a dávají almužnu, a těm, kdož uvěřili ve znamení Naše,  
  Buď shovívavý, přikazuj vhodné a vyhýbej se pošetilým!  
  O modlitebny Boží se mohou starat jedině ti, kdož věří v Boha a v den poslední, modlitby dodržují, almužny dávají a jen Boha se obávají. A možná, že budou mezi těmi, kdož správnou cestou jsou vedení.  
  Almužny jsou pouze pro chudé a nuzné, pro ty, kdož je vybírají, pro ty, jichž srdce se sjednotila, pro otroky a zadlužené, pro boj na cestě Boží a pro toho, kdož po ní kráčí podle ustanovení Božího, a Bůh je vševědoucí, moudrý.  
  Věřící muži a věřící ženy jsou si vzájemně přáteli a přikazují vhodné a zakazují zavrženíhodné, dodržují modlitbu, dávají almužnu a jsou poslušní vůči Bohu a Jeho poslu. Nad těmi se Bůh věru slituje, neboť Bůh mocný je i moudrý.  
  Bůh zajisté přikazuje spravedlnost, dobré skutky i štědrost vůči příbuzným a zakazuje necudnost, zavrženíhodné skutky a vzdornost a varuje vás - snad toho pamětliví budete.  
  Pán tvůj rozhodl, abyste nikoho kromě Něho neuctívali a abyste rodičům dobré prokazovali. A jestliže jeden či oba z nich u tebe zestárnou, neříkej jim „Fuj!“ a neodbývej je stroze, nýbrž mluv s nimi slovem laskavým!  
  A dávej příbuznému po právu, a také chuďasovi a po cestě Boží jdoucímu,však nerozhazuj rozhazováním,  
  Nezabíjejte děti své z obavy před zchudnutím, vždyť My jim i vám obživu uštědříme. A jejich zabíjení je hříchem velkým.  
  aby podali svědectví o užitečných darech jim uštědřených a aby vzpomínali jména Božího ve dnech známých nad dobytčetem ze stád, jež Bůh jim v obživu daroval. Jezte z nich a nakrmte nuzného a chudého!  
  On pomůže těm, kteří - když jsme je upevnili na zemi - dodržují modlitbu a dávají almužnu a nařizují vhodné a zakazují zavrženíhodné. A Bohu patří konečné rozhodnutí o věcech všech.  
  A bojujte usilovně za Boha s úsilím, jež si zaslouží! On si vás vyvolil a nepřipravil vám žádné obtíže v náboženství, jež je vírou předka vašeho Abrahama. A On nazval vás muslimy již dříve - i v tomto -, aby posel tento byl vám svědkem a abyste vy byli svědky pro ostatní lidi. Dodržujte modlitbu a rozdávejte almužnu a hledejte oporu u Boha! On vaším je ochráncem - jak překrásný to ochránce a jak výtečný to pomocník!  
  Šťastní jsou ti věřící,  
  kteří v modlitbách svých jsou pokorní,  
  kteří od planých řečí se odvracejí,  
  kteří almužny rozdávají,  
  Dodržujte modlitbu, dávejte almužnu a poslouchejte posla - snad se vám dostane slitování!