MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#87845 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-07-16 11:43

#87842: - Re: Re: Re: Re:  

 Chcete vytvořit k demokracii aureolu nedotknutelnosti, jako se to čínívalo dříve vůdči socializmu? Jestliže něco v demokracii nefunguje správně, je potřeba se tím zabývat. Jestliže se některé humanitární otázky například staly osidlem a příčinou destabillizace EU, je potřeba se zaměřit na to, jestli si v exkluzivitu priority těchto humanitárních otázek mohl kterýkoli stát v minulosti dovolit do takové míry, aby to ohrozilo bezpečnost státu. Jestli i mediálně není potřeba tyto věci pojmout úplně jinak. Laxnost přístupu k územnímu zabezpečení, zjevná nesnaha k potírání převaděčství, jež vede snad až do možná nevyšších sfér řízení EU, to vše přispělo k Brexitu. Některé otázky trestního práva v oblasti potírání vnikání na cizí území měly být rovněž v rámci  legislativní nouze okamžitě přehodnoceny. Koneckonců, jak už jsem jinde naznačil, ona lidská práva pro některé lídry demokracie, jako hlavně USA, mají menší prioritu, než je dodržování státních úmluv. Rázné zamezení migrace silou, nebo důrazné potírání převaděčství, tj naplnění právních a bezpečnostních parametrů není nic, za co by se demokratické státy měly stydět. USA by se rozhodně zjevně za toto nestyděly. Obrovský plot na mexické  hranici je toho důkazem.

 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#87870 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-07-16 15:51:29

#87845: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Demokracie je skvělá v tom, že se vývíjí společně s tím, jak se vyvíjejí lidé, jak cítí nebezpečí či bezpečí. Nelze vytvářet nějakou "aerolu nedoktnutelnosti" neboď demokracie není ideologie. Jsou to ve své podstatě velmi jednoduché principy, jejich praktická realizace se odráží v Ústavách postavených na respektu k lidským právům. 

Např. se snadno pozná, kde jsou v jednotlivých státech slabá místa demokracie. Zde Zeman porušoval volební zákon, přesto je v pozici absolutně beztrestného. Selhal Nejvyšší správní soud, který sice konstatuje, že Zeman porušoval volební zákon a lhal, ale přesto umožnil, aby ústavní pozici získal. 

V Rusku si Putin změnil ústavu tak, aby mohl zůstat v Kremlu libovolně dlouho, výsledek je, že mu z moci hrabe. 

Není to zase tak složité.