MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#87865

2016-07-16 15:27

Velice by mě zajímalo, jak je možné že v některých zemích představitelé USA a EU podporují demokraticky zvolené vlády a vyzývají tamější lid k jejich podpoře (Turecko), ale v jiných je pomáhají svrhnout (Ukrajina)?

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#87867 Re:

2016-07-16 15:40:16

#87865: -  

 Např. proto, že na Ukrajině v době, kdy byly u moci Janukovič a proběhly parlamentní volby byly velké pochybnosti o hlasech pro neonacistickou stranu Svoboda s kterou Janukovič uzavřel koaliční vládu? 

Možná to bude i tím, že změnil ústavu a při občanské neposlušnosti dokonce díky tomu zavedl represivní zákony vůči obyvatelům země. 

Možná to bude tím, že uzavřel velmi podivnou smlouvu s Ruskem o které nebyl informován ani parlamament a zadlužil zemi právě v Rusku. 

Možná to bude tím, napsal zvací dopis pro okupanta Krymu. 

Možná  to bude tím, že nedodržel fatálně dohody z voleb na základě které byl zvolen, tedy uzavření Asociační dohody s EU, jejíž dojednávání mohli Ukrajinci průběžně sledovat. 

Ale hlavní je to, že občanská neposlušnost vznikla jako důsledek hanebného jednání Janukoviče a nikoliv jako důsledek nějakých zásahů z vnějšku Ukrajiny.