MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#91754

2016-08-27 11:46

Proč Češi závidějí Němcům, ale nikdy je nedoženou

  • Inovativnost, pečlivost a smysl pro detail vynesly německým výrobkům skvělou pověst ve světě.
  • Německé firmy jsou kapitálově silné, zároveň při pronikání do ciziny těží z podpory důležitého a bohatého státu.
  • Výhodu představuje také duální technické vzdělávání.

Dodal bych ještě jeden důvod - velmi nízká prodiktivita administrativy státu, s kterou souvisí nízká produktivita obecně. 

Např. Německo "omezilo" instalaci větrných elektráren, od příštího roku bude možné nainstalovat nový výkon 2,6 GW větrných zdrojů a u solárů to bylo omezeno na 800 MW. 

Tedy pro představu 2,6 GW je cca jeden Temelín, který vyrobí za rok přibližně 13 000 MWh - tedy pracuje na jmenovitý výkon 2,1 GW cca 270 dní v roce. 

V ČR za loňský rok a nejspíše i za letošní nebyl instalován žádný validní obnovitelný zdroj energie. Tedy v této věci má ČR produktivitu nulovou a co více stát nemá dokonce ani žádný plán, tedy stát má produktivitu nula v této oblasti. To je bohužel smutná realita. 

Je také dobré připomenout, jak socani ve Sněmovně společně s ODS v senátu zničli zákon o obnovitelných zdrojích banálním zásahem, snížením regulačního pásma dotací na polovinu, tedy skoro až na úroveň obvyklé inflace, zasloužila se o to poslankyně socanů Šedivá. Proč tak učinila, by se i dnes měli ptát novináři, je to věc i po letech velmi velmi podivná, neboť tento jediný zásah, zničil celý zákon, neboť byl zničen výpočet regulace dotací sofistikovaně postavený na etalonu výnosu ze státních dluhopisů.  Pokud by se tak nestalo, obvnovitelné zdroje by se v ČR rozvíjely plynule, stejně jako v Německu. 

Německo: věčný vzor

  • Angloamerické nálety rozbily v Německu velkoměsta a dopravu, avšak více než 80 procent produkčních kapacit zůstalo zachováno.
  • V roce 1968 byl HDP na osobu v Německu zhruba o polovinu vyšší než u nás, v roce 1989 přibližně dvojnásobný a i nyní je podle Eurostatu vyšší o 47 procent....

Odpovědi

pan Hnedy

#91769 Re:

2016-08-27 15:32:10

#91754: -  

 Cesi, uz posledni dva roky, Nemcum nezavidi vubec nic ! Naopak Nemci se jezdi do CR uklidnit. Ani se jim nedivim, potom co jim tam Merklova dovezla a to je teprve zacatek !

spise vas nadpis by mel byt Německo: věčný vzdor...kupodivu logicti Nemci se vzdy jednou za 50 let zblazni, a pak je z toho obvykle svetova valka, proste maji nejaky nevyreseny vnitrni konflikt, ktery je k tomu stale nuti.

porad je nasobne lepsi nizsi HDP, platy, a ziv. uroven, s tim, ze se nemusite strachovat, ze nejaky muslim Vam podreze krk nebo Vas bude nutit ve vlastni zemi, dodrzovat jeho zasady viry atd...to je naprosto zasadni.

Takove egoisticke az temer psychopaticke reci o tom, jak lze na imigrantech vydelat (podobne reci vedli ruzni gauneri i v roce 2008 pri financni krizi), jsou dobre jen pro ty egoisty a psychopaty, kteri je vypousteji,ne pro zajmy vetsiny obcanu dane zeme. 

A zde je znovu paraela s nemeckym fasismem, kdy dobry mlcici Nemec na to slysi a chce tomu verit.