MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#93611 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co ti rusáci budou prodávat? To se zase nastěhují do zemljanek?

2016-10-02 09:12

#93606: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co ti rusáci budou prodávat? To se zase nastěhují do zemljanek?  

 Temelín není dostavěn. Celý svět také jádro neodpískal. Jsem zvědav, jak s tím časem budou větrníky závodit.

 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#93616 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co ti rusáci budou prodávat? To se zase nastěhují do zemljan

2016-10-02 09:24:49

#93611: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co ti rusáci budou prodávat? To se zase nastěhují do zemljanek?  

 Nedostavěný temelín :-), to je legrace. A k čemu by byl dostavěný, když do nedávna ČR vyvážela celý temelín do zahraničí. Dnes, kdy je cena elektřiny i záporná a spotřebovávají jí přečerpávací elektrárny, logicky nikdo elektřinu z Temelína nechce a není tedy ani ekonomické temelín "dostavět". 

Jak budou závodit obnovitelné zdroje s neregulovatelným zdrojem Temelín - snadno, budou ukládat elektřinu na pozdější časy, nebo se v případě větrníků, když nebude budou točit naprázdno. V případě nadbytku budou nabíjet levně auta. 

To, že v ČR málokdo ví, že se používají již dnes se používají MW baterie pro ukládání energie, ještě neznamená, že se to neděje. Další věcí je možnost výroby vodíku, kde k překonání těkavosti tohoto plynu jistě také technologicky dojde, už jen proto, že největší americká raketa (s nejvyšší nosností) má motory právě na vodík. 

Temelín bude už za dalších pět let věc naprosto legrační a vláda bude uvažovat, jak ho ekologicky zlikvidovat ne jak ho "dostavět" a bude to náklad astronomický. 

Rusákové mají v Maďarsku stavět tři jaderné elektrárny - nikdy je tam nepostaví a to hned z několika důvodů, jedním z nich je ekonomické hledisko, druhý neméně závažný důvod je, že z rusákova ročně utíkají prakticky všichni vysokoškoláci, kteří ten rok absolvují, tedy nejsou lidi, kteří by takové stavby mohli dělat, další důvod je závislost na dodávkách z rusákova, nekvalita, atd. a další hledisko je, že než začnou stavět - pokud by i vše předtím jmenované nějak překonali, nikdo už jadenou elektrárnu chtít nebude.