MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#93881 V ČR nebyl postaven za poslední roky žádný validní obnovitelný zdroj elektrické energie....

2016-10-04 06:30

V Německu předvedli první vodíkový vlak. Má sloužit už brzy

Koncem příštího roku se na německých kolejích objeví vlak budoucnosti, aspoň pokud jde o pohon. Souprava Coradia iLint bude podle webu časopisu Der Spiegel dopravovat cestující v Dolním Sasku a bude poháněna vodíkem. Minulý týden výrobce Alstom předvedl její první exempláře na výstavě Innotrans v Berlíně.

.....Německo instaluje jeden temelín (po omezení :-)) ve větrných elektrárnách tedy 2,8 GW roční výstasba (malé zdroje bez omezení) a k tomu 800 MW ročně FVE. 

Výroba vodíku jistě není nic jednoduchého a stejně tak jeho skladování, nic to ale nemění na věci, že je to cesta, jak skladovat elektrickou energii a jak jí využívat.

ČR nemá koncepci absolutně žádnou a také ve své podstatě nic nezkouší, nevyvíjí, nemá obnovitelné zdroje, prostě v této oblasti má produktivitu nula a není to zdaleka jen tato oblast, kde je nulová produktivita. Další je zahraniční politika, tam díky Zemanovi je spíše produktivita záporná, kdyby byla nulová, bylo by to ještě naprosto skvělé s KGBákem na Hradě. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#93885 Re: V ČR nebyl postaven za poslední roky žádný validní obnovitelný zdroj elektrické energie....

2016-10-04 06:47:35

#93881: - V ČR nebyl postaven za poslední roky žádný validní obnovitelný zdroj elektrické energie.... 

 Německo má dnes dny, kdy prakticky celou spotřebu el. energie pokrývá z obnovitelných zdrojů. Nadbytek obnovitelných zdrojů odebírají přečerpávací elektrárny a ještě na tom mnohdy vydělávají. 

Vyrábí se a jsou instalovány dokonce už i MW záložní bateriové zdroje, tedy z pohledu minulého století, přečerpávací elektrárny, jen daleko flexibilnější a zatím možná s nižší životností, byť daleko levnější.

 Vyvíjí se nové technologie na skladování vodíku a jeho výrobu z el.energie. Nezastaviil se ani vývoj zvyšování účinnosti využítí energie fosilních paliv, kdy v tomto jsme opravdu na počátku - spalujeme jak před tisíci lety jako bychom se nic nenaučili a nic neuměli. 

El. energii z Temelína už ČR nevyváží, přestože prakticky celou produkci 13 000 GWh (Temelín pracuje sotva 270 dní v roce) ČR stabilně vyvážela, důvod je prostý, elektřina z temelína je dnes neuvěřitelně drahá. 

Jsme směšní s KGBákem na Hradě, který se objímá s Vladimírem Iljičem Putinem. Náš základní výzkum v nano-technologiích jiní používají již v praxi a i nám budou tyto technologie jednou prodávat, spíše nám je dnes už prodávají.