MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#94117 Re: Re: Re: Re:

2016-10-05 21:25

#94114: - Re: Re: Re:  

No ty slavné ekologické fotovoltaické panely zrovna nejsou snadno likvidovatelné. Co se týče jaderných elektráren, Němci se je chystají odstavovat, ale jedou na ně zatím stále. Také si mohou nakonec všechno rozmyslet až merklisty vystřídá třeba jednou AFD. Britové celý ten pro ně sebezničující nesmysl s přejitím na plynové elektrárny a podobnému smetí po brexitu odložili. Ani o tom ČTčko nahlas moc nemluvilo, bodejď, když pravda začíná tam, kde končí signál ČT (Čro...). Ohrožení pitné vody těžbou z břidlic pohavleným ekologům kupodivu těžkou hlavu nikdy nedělalo. Přitom zahraniční grázlové měli snahu tu prasečinu zkoušet i v ČR. O tom kolik energie bude nebo nebude potřeba k průmyslové výrobě také predikujete od zeleného stolu, jako by jste předem věděli, kam se nutně bude investovat nebo nebude, což tak trochu ale smrdí socialistickým bruselským plánováním a zásahy birokracie do tržních procesů. Tím chci jenom poznamenat, že realita může vzít jiný obrat, než je vaše vize a to se pohavleným intelektuálům, přiznete si to jednou, stávalo vlastně pořád. Pak by nám mohl nedostavěný Temelín i chybět.

 

 

 

 

 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#94118 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-10-05 21:37:09

#94117: - Re: Re: Re: Re:  

 To, že uděláš výčet není argument. Argumentem je, že klasické zdroje dotuješ dodávkou energie, což je již dnes poměrně obrovský problém po všech (náklady na pořízení této energie, její doprava, zátěž ekologická, nepřetržité zdražování, náklady na dálkovou dodávku energie, ztráty z takové dodávky atd.) stránkách již dnes. 

To je realita, která se aktuálně řeší. Vývoj elektrárny, do které musíš energii dodat tím, že další spotřebováváš je věc poněkud přitažená za vlasy a zdá se, že to nejde donekonečna, především proto, že úklid bordely, které takové elektrárny produkují zase další energii spotřebovává. 

S tím opravdu neuděláš nic. 

Tedy pokud existuje cesta, že energii pro elektrárnu nevyrábím (jaderné palivo) či nedoluji (uhlí, ropa, plyn) je to evidentně cesta naprosto správná, pokud dokonce platí, že ta technologie už existuje a mohu navíc ušetřit na cestě dodávky energie, díky lokálizaci zdrojů. 

Problém při výrobě obnovitelných zdrojů totiž není energetický - není problém, že by to stálo energeticky více než výroba ekvivalentního zdroje "klasického", ale je problém s cenou, ta ale klesá s tím, jak se technologie mění z unikátní na běžnou a to je řešitelné, právě tím, že se technologie rozšíří - navíc se na ceně pracuje přirozeně ze dvou stran - běžnost a výroba generuje nové technologie a průběžné zlevňování výroby technologicky a na druhé straně "množstevně" což také cenu snižuje. 

Další cesta je prudce zvýšit produktivitu získání energie z fosilních paliv nebo z vyráběného jadeného paliva. Řešení nemáme, tedy je hloupost se spoléhat, že bude. Neděláme to např. při tupém spalování uhlí, přestože tam by se to nabízelo nejvíce, prostě tupě spalujeme doslova jako idioti, kteří neuměli mluvit.  

AFD snad ani nestojí za komentář :-).