MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#105722 Zrůdná islámistická propaganda

2017-04-06 18:47

Idlib, kde se údajně odehrál údajný chemický útok je pod kontrolou Al-kajdy. Mainstreamová média a západní politici tedy přebírají propagandu islámistických teroristů a svá tvrzení můžou podpořit jen tvrzením těchto teroristů, protože nikdo jiný nemá do oblasti přístup.

Odpovědi

Evropan

#105724 Re:

2017-04-06 20:03:41

#105722: -  

Situace v Sýrii určitě není tak jednoduchá, jak se mnozí domnívají :

Fronta an-Nusra (Džabhát an-Nusra li ali aš-Šám) je syrská radikální vojenská skupina napojená na síť Al-Káida. Od roku 2012 bojuje proti režimu syrského prezidenta Bašára Asada s cílem vytvořit islámský emirát spravovaný podle práva šaría. Spojené státy i OSN ji označují za teroristickou. U jejího zrodu stál Islámský stát v Iráku. S nynějším Islámským státem se však fronta rozešla a bojuje s ním.

https://tema.novinky.cz/fronta-an-nusra

Syrská armáda a její stoupenci podle něj používají taktiku vyčerpání a počítají s tím, že na obyvatelstvu, zdecimovaném bombardováním, obklíčením a násilím povstalců, se projeví únava.

http://zpravy.idnes.cz/syrie-fronta-dobyti-syrie

No a nyní syrská armáda podporovaná Ruskem a Íránem vybombardovala Idlíb chemickými bombami. Nebombardovali však teroristy z fronty Al-Nusrá, bombardovali obyčejné lidi. nebo snad chcete říct, že roční děti už jsou teroristé? Informace dodala agentura Reuters, nikoli teroristé.

http://zpravy.idnes.cz/chemicky-utok-idlib