MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#106387 Re: Re:

2017-04-08 22:14

#106381: - Re:  

 Ano, to je další americký zločin, který nemá obdoby. Viz wiki

 

Informace o iráckých zbraních hromadného ničení, které posloužily k ospravedlnění invaze do Iráku, byly vymyšlené.[14] Americký prezident Bush údajně před invazí věděl, že Irák nevlastní zbraně hromadného ničení.[15] V době invaze v roce 2003 byly zbraně hromadného ničení v Iráku již zničené,[16] ale v 80. letech, v době kdy byl Husajnův režim ještě podporován Spojenými státy, Irák používal chemické zbraně (dodané ze západního Německa) proti bouřícím se Kurdům i proti íránským jednotkám v irácko-íránské válce.[17]

Spojení mezi Irákem a teroristickými útoky 11. září 2001, jeden z hlavních impulzů invaze do Iráku v roce 2003, nebylo nikdy prokázáno. Všichni útočníci pocházeli ze zemí s nimiž udržovaly Spojené státy dobré vztahy, jako Saúdská Arábie.[18]

Nebylo dokázáno, že by Irák podporoval Al-Káidu.[19] 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#106388 Re: Re: Re:

2017-04-08 22:20:28

#106387: - Re: Re:  

 "Údajně věděl" - podstata je, že Saddám veřejně vyhrožoval a nebylo možné ověřit, zdali reálně nebo si vymýšlí. 

Už tehdy bylo jasné, že se tato věc měla řešit hned když okupoval Kuvajt. Iráq měla Amerika řešit tehdy, ne s diktotorem roky dohadovat, jestli má či nemá chemické zbraně, podporuje teroristy nebo co vlastně dělá. Spáchal válečný zaločin za který nebyl pohnán před soud. 

Ale takto chytří můžeme být nyní. Tehdy udělali rozhodnutí, že nebudou riskovat životy Američanů a mysleli si, že to lze s diktátory řešit sankcemi a domluvami. Dnes se na Asadovi ukazuje, že to nejde. 

wiki není objektivní realita, jsou mnohdy naprosté bláboly, což tady vypadá. Je zvláštní, že je kolem toho takových spikleneckých teorií, jak údajně měl vědět to a tamto a ten a onen, ale proč kdy jsou ti Američané takoví zločinci tam prostě tu výrobu těch chemických zbraní nenaaranžovali a místo toho přiznali, že žádnou výrobu nenašli? Protože jsou tak fikaní a prohlédli, že se by stejně kolem toho vytvořila spiklenecká teorie, že to naaranžovali :-)