MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#107227 Posluchači se Babišovi vysmáli.....

2017-04-20 15:12

 

Jste podvodník, řekl Kalousek Babišovi v hádce o dluhopisy

Otázka ohledně korunových dluhopisů Agrofertu rozvířila atmosféru středeční politické debaty, kterou zorganizoval Politologický klub Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy. Ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš se opřel do šéfa opoziční TOP 09 Miroslava Kalouska. Ten mu atak ihned vrátil a prohlásil, že je podvodník.

....Babiš je skutečně podvodník, neboť osoby spojené skutečně nemohou převádět zisk z jedné na druhou, aby tím snížili dańovou povinnost. To není nic nového, osoby spojené jsou v zákoně o dani z příjmu definovány od roku 1992 a jsou tam definovány právě proto, aby bylo postižitelné jednání, které se také dopustil Andrej Babiš. 

Andrej Babiš to ví, dokonce poslaneckým návrhem chtěl zneužít Sněmovny, aby své jednání zrelativizoval tak, aby se stalo beztrestným, neboť dnes se objem jeho daňového úniku jeví díky objemu, způsobu a dlouholetým používáním, že se jedná o trestný čin. 

Celkový dańový únik které osoby spojené a jejich jen limitní počet 150 - 170 spáchali, je ale v ročním objemu až 6 mld. korun, což je únik naprosto astronomický a Babiš jedná tak, aby tyto daně nebyly doměřeny a Bradáčová se na to dívá, což vypadá, jako když je jeho zaměstnankyní a ne nejvyšší státní zástupkyní. 

"Vy platítě daně, chcetě platiť" - člověk co se nenaučil za 27 let života v ČR česky vykládá, že za 20 let koupil a prodal 700 firem - tedy každých 10 dní kupoval nebo prodával firmu, jen je problém, že v drtivé většině uvnitř Agrofertu a tomu sám říká - karusel. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#107281 Re: Posluchači se Babišovi vysmáli.....

2017-04-21 02:16:11

#107227: - Posluchači se Babišovi vysmáli..... 

 

Nepravda

Zákon o daních z příjmu byl opravdu platný od roku 1993, ovšem za Miroslava Kalouska jako ministra financí do něj byla v roce 2011 vložena (v rámci jím předložené novely) věta, která umožňovala zaokrouhlit daň z příjmu na celé koruny dolů (tedy dluhopis v hodnotě 1 Kč by byl zaokrouhlen na 0 Kč). Z tohoto důvodu hodnotíme výrok jako nepravdivý. V roce 2012 pak vláda předložila novelu, jež tuto větu opět vypustila, dluhopisy vydávané od roku 2013 jsou tedy znovu daněny.

Zákon o daních z příjmů je v platnosti již od 18. prosince 1992 a v roce 1993 nabyl účinnosti. Navržen byl Richardem Mandelíkem 4. listopadu 1992 za vlády Václava Klause. V platnost se dostal již v roce 1992. Ustanovení umožňující vydávat nedaněné korunové dluhopisy však do zákona přibylo až v roce 2011. Kalousek byl zjevně první, kdo v ustanovení objevil potenciálně výhodný právní aspekt, jenž šel využít i jinými subjekty.

Novela, která fakticky umožňovala vydávat nedaněné korunové dluhopisy, přišla se zákonem č. 188/2011 Sb. Tato novela byla Poslanecké sněmovně předložena Miroslavem Kalouskem, tehdy již ministrem financí. Jde konkrétně o přidání věty do ustanovení, v důsledku čehož se od roku 2011 zaokrouhluje daň z příjmů z jednotlivých cenných papírů na celé koruny dolů.

Od roku 2013 už jsou nově úroky z těchto dluhopisů zdaněny (bod 6 — vyjmutí věty o zaokrouhlování daně na celé koruny dolů). Jednalo se o vládní návrh, zástupcem předkladatele nicméně nebyl ministr financí, ale ministr průmyslu a obchodu.