MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Andrej

#108660

2017-05-07 21:39

Ahoj lidi, rozhodl jsem se, že dnes nedorazím do Otázek Václava Moravce. Uvědomil jsem si, jak to tam bude vypadat. Pět lídrů parlamentních stran a pan Moravec? To je šest proti Babišovi. Co bych tam s nimi dělal? Proč bych je nechal opakovat pořád dokola ty stejné lži, na které nechtějí slyšet odpovědi?

Jasně. Teď budou mít nabito. Pomohl jsem jim. Udělal jsem chybu. Konečně jsem si ty nahrávky poslechl, a i když jsem přesvědčený, že jsem nikoho neúkoloval, přiznávám, neměl jsem se s tím novinářem vůbec scházet. Byla to předem zorganizovaná provokace. Podělal jsem to.

Všimněte si ale, jak k tomu přistoupili novináři. Nikdo tady neřeší, že jsem dlouhodobě sledován a odposloucháván. Nikdo neřeší, že to může být obrovské bezpečností riziko pro stát, protože tady někdo ilegálně odposlouchával ministra financí a vicepremiéra naší země. Nikdo neřeší, že by to mohlo být na zakázku kmotrů a tradičních politických stran, jako součást kontinuální kampaně s cílem odstranit mě z politiky.

Asi pamatujete, že když někdo zveřejnil maily premiéra Sobotky, dávali od toho novináři ruce pryč. Říkali, že psát o tom je neetické. I když z toho vyplývalo, že ČSSD ovlivňuje předvolební průzkumy veřejného mínění, výběr ředitele Českého rozhlasu, ovlivňuje Deník Referendum, od kterého to přebírají další média, a prosazuje svoje lidi do mocenských struktur. To na mě je úplně jiný metr. Od rána do večera to jedou v televizi. Útočí na mě. Ale co se divím, když tradiční strany fungují stylem „vrtěti psem“.

Proč byly zveřejněny ty odposlechy právě teď? Na ministerstvu školství, které ovládá ČSSD, zasahovala policie a jak to vypadá, byla tam mega korupce. Nejbližší kamarádka ministryně a její náměstkyně je obviněná a je ve vazbě. Rozhodovala o rozdělování peněz do sportu. Řídil ji blízký přítel premiéra a další člen ČSSD Karel Březina, už jednou odsouzený. Další do party, Miroslav Pelta, se kterým premiér rád chodil na fotbal - a radní za ODS s šílenou pověstí - s těmi dotacemi kšeftoval a je ve vazbě taky. A tohle se musí něčím překrýt. Tak najednou vyplavou ilegálně pořízené a sestříhané moje odposlechy, které jsou pořízené už v minulém roce. A najednou už se korupce ČSSD neřeší. Krade se dál, ale tohle média nerozčiluje, tohle nikdo řešit nechce.

A mě obviňuje premiér Sobotka, co nikdy nedokázal uspokojivě vysvětlit, kde vzal peníze na nákup svého bydlení? Obviňovat mě bude ministr Chovanec, který si koupil byty od dodavatele aut na svém ministerstvu.

Jdou teď proti mně všichni. Vidí, že máme skvělé výsledky na ministerstvu financí a chtějí mi znemožnit dokončení mandátu.

Premiér mě obviňuje z mocenského paktu s prezidentem. Koaliční smlouva ho nezajímá. Přitom on uzavřel pakt s Kalouskem a už dlouho spolu skvěle spolupracují. Tady už fakt není žádná levice a pravice. Oni pouze nechtějí přijít o vliv a moc. A neštítí se přitom spolupracovat s bývalými policajty, experty na odposlechy a najmout novináře, aby mě odposlouchával.

Já vám proto chci říct, že to nevzdám.

A nemluvím teď o funkci ministra financí. Na té nelpím. I když není důvod mě odvolat a na všechno jsem odpověděl, i na otázky, které mi nebyly zaslané.

Mluvím o boji proti mým soupeřům. Tradičním politikům. Nenechám se zastrašit, nenechám se vyhnat, ani mi to neznechutí. Jo, pracujou na tom. Politici, média, kmotři, co dřív dlouhé roky tahali za nitky zezadu.

A i když mě teď premiér popravil, já ten boj nevzdám a budu s těmi korupčníkům bojovat dál.

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#108675 Re: Andrej věčný stěžovatel

2017-05-08 08:11:48

#108660: Andrej -  

Zloděj křičí chyťte zloděje. Na Burešovi mě baví, že on si snad ani neuvědomuje, jak je trapný. Zvlášť, když se hned běží vybrečet na hrad. Už jen to, že mu stojí za to podvádět kvůli dotaci na Čapí hnízdo místo toho, aby to zaplatit z neodvedených daní. Ukazuje se, že lidé nemají nikdy dost peněz, a proto volit boháče jako představitele státu vždy hrozí korupcí. A Bureš tu korupci dotáhl téměř k dokonalosti.


Nepřihlášený uživatel

#108681 Re:

2017-05-08 09:47:20

#108660: Andrej -  

 

Otázky a odpovědi Andreje Bureše Andrejovi Babišovi doplněné o to podstatné....

2017-05-07 20:45

 

Babiš zveřejnil odpovědi na otázky ČSSD o svém podnikání. Na řadu z nich ale neodpověděl

 

ad. 1) odpověď není špatná je snaživá, Bureš Babišovi říká, že splnil vše, dle zákona, dokonce velmi dobře zákon "parafrázuje", ale zapomněl na jediné, že půjčování mezi osobami spojenými nesmí nikdy vést k vyvádění zisku do místa s nižší mírou zdanění, k tomu půjčování mezi společnosti (osobami spojenými) opravdu neslouží a pokud jsou u toho společnosti a jejich vlastníci přichyceni, je jim doměřena daň a penále, případně jsou hnání k soudu pro daňový podvod velkého rozsahu. 

ad. 2) agrofert s majetkem cca 60 mld. vlastního kapitálu a 56 mld. cizího kapitálu v roce 2014 vše napsané na jednu fyzickou osobu Andrej Babiš je skvělý nápad jak podnikat. Agrofert zvažoval, že půjde na burzu :-), to dokonce ani Babiš Burešovi nevěří :-).  Ale odpověd se Burešovi docela povedla, prostě jsme dluhopisy nikomu jinému než tobě Andreji Babiši nechtěli prodat :-). 

ad.3) To je takového hodně zamlžené, moc se nedá určit, jestli jsi mohl či nemohl mít 1,5 giga na účtu. Moc se to nevyjasnilo . 

ad 4) Prostě potvrzení bez jakýchkoliv souvislostí.  

ad 5) Tyto potvrzení jsou trochu lepší, ale jsou také bez souvislostí, tedy mnoho se z toho poznat nedá, není zřejmé, odkud na účty předtím přišly. 

ad 6) Je toho hodně veřejného, ale otázka byla na skutečnost, jestli se shoduje s účetnictvím. 

ad 7) jasná stručná odpověď

ad 8) Tady Andrej projevil velkou znalst pravidla držení po časovém testu. Jak sám sdělil za 20 let prodal a koupil 700 firme, tedy každých 10 dní jednu :-), asi vždy prodával po časovém testu po zhodnocení akcií "soudním znalcem" :-)

ad 9) to je poměrně složitá věc, kterou Andrej opět dosti ošklivě ohýbá. Skutečně existuje možnost opčních benefitů, ale fungování je sakra jiné, tedy takové, aby nedocházelo k daňovému úniku. Zaměstnanci si ze svých zdaněných peněz nakoupí akcie firmy v které pracují a ta jim garantuje, že po celou dobu zaměstnání je od nich vykoupí za hodnotu, za kterou nakupovali nebo za hodnotu tržní, pokud bude vyšší než cena nákupu. V takovém případě nedochází k daňovému úniku, neboť v případě, že cena poklesne, firma zpět získává svůj majetek, za který jej zaměstnanec koupil, v případ že cena vzroste, zaměstnavatel pouze zprostředkovává prodej na burze, akcie si od zaměstnance nekupuje, byť ani zde by nebyl daňový únik. To je opce. To co realizoval Andrej Babiš byl daňový únik, podvod a je velmi nepravděpodbné, že to tak proběhlo. 

ad 10) stačilo odpověď ano nebo ne, až to bude šetřit policie, aby to bylo jasné, odpověď je nesmyslná

ad 11) to je velký průšvih, pokud je pravda, že finanční správa měla kontroly naplánovány už v roce 2012 nebo počátku roku 2013 - odpověď není odpovědí na otázku. 

ad 12) vypadá to poněkud nepřesné, pravidlo tři roky zpětně je velmi pevné, ale třeba má Andrej lepší informace a zkušenost :-). Odpověď není příliš srozumitelná, ale nezdá se, že bylo zpochybněno, že lze kontrolovat tři roky zpětně, pokud toto projde, nebude možné např. kontrolovat nákup dluhopisů a ostatní operace okolo nich, tedy odpověď spíše potvrzuje, že je to velmi vážné, přestože se rokem 2026 snaží vyvolat dojem, že je vše v pořádku. 

Finanční správa cosi deklaruje, ale zatím není schopná říci, že něco dělá. 

ad 13) ministr financí by měl znát počet podaných trestních oznámení, ale samozřejmě nesmí vědět na koho, bylo trestní známení podáno. Tady to vypadá, že si Andrej neplní to co má a že je na ministerstvu nepořádek. 

ad 14) tady bych docela věřil bývalému šéfovi finanční správy, že Janeček věc dokonale zamlžil, tedy podezření, že finanční správa žádné kontroly nedělá je obrovské - Andrej by to měl v pozici ministra financí vědět naprosto přesně. 

ad 15) o společnosti Romneya ale socani taky netvrdí, že jí Andrej vlastnil, pouze tvrdí, že jí použil na převzetí jiné firmy - tedy socani asi neví, že jí vlastnil a vzhledem k tomu, že se Andrej vehementně ohání tím, že jí nevlastnil, je tedy otázka jak moc mluví pravdu a přes koho jí případně použil k převzetí jiné firmy, k tomu se vůbec nevyjádřil. Imobu jsem si analyzoval firma v roce 2014 vykázala ztrátu přes 400 mil. korun a po celou dobu života je to taková divná firma, vlastně je prakticky pořád ve ztrátě. 

ad 16) je to takové lakonické, měl říci ano nebo ne, na cosi se vymlouvá a odkazuje, reorganizace a tak a přitom zároveň tvrdí, že prodává a nakupuje co 10 dní jednu firmu (700 za 20 let), nezní to vůbec důvěryhdně. 

ad 17) jak si vlastně Andrej tedy představuje "nepřímé" vlastnictví, když tvrdí, že firmu nikdy přímo nevlastnil? Tady se to toho nějak zamotává. Zase mohl odpověďě - z bankovních úvěrů u těch a těch bank, ale úvěro o společnosti Symbiol (je to v holdingu nebo mimo holding Agrofert), není to jasné, opět hodně zamlžené a hodně nedůvěryhodné. 

ad 18) není to tedy investiční fond ale společnost, přes kterou je investováno, což je sakra něco jiného především z důvodu dohledu ČNB. 

ad 19) šikovně se Andrej vyhnul odpověďi, odkud tedy na nákup vzal :-)

ad 20) Tak to by mohl Andrej tedy sdělit, kolik vydělával a jak do roku 1996, to se takto zachvíli dostane do doby bolševické a bude tvrdit, že byl multimiliardářem už za Husáka. 

ad 21) to je taky takové podivné, proč spolana investoval v Agrofertu směšných 400 000 korun? To je věc taková nějaká podezřelá. Jaký byl smysl a proč se spolana zavázala, tuto investici prodat zase Babišovi, tady je to takové zamotané. 

ad 22) To, že je to někde probíráno, neznamená, že je to pravda, Babiš neodpověď vůbec, tedy vytvářím tím další pochybnosti o jeho podnikání.