MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#109238 Pan prezident je lidumil

2017-05-15 08:04

Včera, u Moravce, padla informace, kterou málokdo zná. A sice, že pan Kajínek by si mohl o podmínečné propuštění, podle jednoho výkladu zákona, požádat až po 33 letech.

A to je, podle Evropského soudu pro lidská práva, nepřípustně dlouhá doba a prezidentova milost tak napravuje nedokonalé zákony.

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#109240 Re: Pan prezident je lidumil

2017-05-15 08:09:19

#109238: - Pan prezident je lidumil 

 

Tady je celý rozsudek a osobně nechápu, jak na základě takových důkazů mohl být osouzený na doživotí: 

Zvláště tato informace je velmi závažná - cituji z toho, co následovalo po rozsudku: "10. 1. 2006 - u soudu vypovídá Jana Chalupová, bývalá pracovnice Kanceláře prezidenta republiky,(vedoucí Odboru pro styk s veřejností) která připravovala pro Václava Havla podklady pro udělování milostí. Bývalý prezident Václav Havel uvažoval nad udělením milosti Jiřímu Kajínkovi. Podle výpovědi svědkyně ji Alexandr Hegedüs na Hradě navštívil s tím, že byl ke svědectví proti Jiřímu Kajínkovi donucen policií a že je tedy jeho svědectví nepravdivé."

"- Jiří Kajínek byl odsouzen na základě výpovědí tří svědků: Jaroslava Ďurčiho, Alexandra Hegedüse a Vojtěcha Pokoše. První dva svou výpověď odvolali s tím, že ji učinili pod nátlakem policie. Bratr zavražděného Vojtěch Pokoš svou původní výpověď, kterou poslal Kajínka na doživotí, u soudu nepotvrdil, odmítl vypovídat, takže v současnosti nestojí proti Kajínkovi žádný svědek."