MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#110501

2017-06-03 15:44

Na tom, že Ukrajina se téměř vytratila ze západních médií, není nic divného. Současný stav této druhé nejrozlehlejší evropské země je takový, že o něm optimisticky mohou referovat jen oficiální ukrajinská média. Ostatní raději mlčí.

Vysvětlení přinášejí některé statistické údaje – výše HDP na obyvatele odpovídá spíše africkým (Maroko, Angola) či chudým asijským či latinskoamerickým zemím (Filipíny, Guatemala), hůře je na tom v Evropě jen Moldavsko. Ekonomickým poměrům odpovídá i zdravotní stav obyvatelstva, zejména rozšíření některých nakažlivých nemocí, které ji řadí mezi rozvojové země. Došlo ke katastrofálnímu úbytku obyvatel. V roce 1991 žilo v tomto státě 52 milionů občanů, vloni (po odtržení Krymu) jen 42 milionů.

Někteří ruští politologové mluví s nadsázkou o afrikanizaci sousední země. Kromě výše uvedených statistických údajů o ekonomice a zdravotním stavu populace se odvolávají i na míru korupce a kriminality, vznik soukromých armád jednotlivých oligarchů, rozpadající se infrastrukturu a selhávající stát. Mají pravdu v tom, že v posledních letech vývoj na Ukrajině připomíná situaci v bývalých koloniích, třeba v subsaharské Africe.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#110526 Re:

2017-06-03 16:42:34

#110501: -  

 Není na tom nic složitého s Rusko fakticky vede válku s Ukrajinou a Ukrajina se musí bránit, vydávat obrovské prostředky na zbrojení, které dvacet let nevydávala. To je smutná realita.