MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

USA = IS!

#110715

2017-06-08 04:37

V úterý mezinárodní koalice vedená Spojenými státy zaútočila na syrské provládní sily v Al-Tanfu v jižní části země a zabila dva vojáky. Washington vysvětlil své činy tím, že prý vojáci a technika„představovali hrozbu pro koaliční síly a partnery“.

 

Prosyrské síly v Al-Tanfu nebyly poprvé terčem útoků ze strany Američanů a jejich spojenců - k podobné události došlo 18. května.

 

Nový úder Washingtonu zabíjel syrské vojáky! 

Rozčílený Lavrov: Úder americké koalice v Sýrii byl ilegální!

 

„Krev syrských synů, Syrské arabské armády a jejích spojenců není levná, a schopnost udeřit na jejich (USA) pozice lze ve stejnou hodinu v Sýrii a jeho okolí, pokud to bude zapotřebí, s ohledem na raketová a další vojenská zařízení,“ cituje RIA Novosti prohlášení syrských spojenců.

 

Štáb označil koaliční akci za „zbabělou agresi“ a doklad o „pokrytectví USA v boji proti terorismu“.

 

Absenci vojenské reakce Damašku vysvětlil„sebekontrolou“, ale zdůraznil, že bude jednat v případě, že USA budou překračovat „červenou čáru“.

 

Moskva ostře kritizovala postup koalice. Ministerstvo zahraničních věcí se domnívá, že údery mají negativní vliv na vývoj „pozemní“ situaci a na politické urovnání syrské krize. Ministr Sergej Lavrov řekl, že cílem útoku se stali vojáci, kteří se snažili zabránit teroristům vyhodit do povětří mosty mezi Sýrií a Irákem. 

Odpovědi

Evropan

#110717 Re:

2017-06-08 05:02:55

#110715: USA = IS! -  

Není to náhodou tak, že protiislámská koalice zaútočila na asadovské vojáky, kteří se spojili s Daeš (nebo islámským státem, jak tady příšete) v boji proti demokratickým syrským povstalcům, kteří hromadného vraha Al-Asada ohrožují více než Daeš?

Ale i tady platí : Za vším hledej Russáky.