MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Multikulturní obohacení

#110809 Imigrantský zločinecký ksindl v ČR nechceme!!!

2017-06-11 14:28

Incident se odehrál přímo v kanceláři Černého kříže v Saarbrückenu, kam se přišel syrský migrant poradit s třicetiletým psychologem. Mezi oběma muži pravděpodobně vypukl spor a před smrtelným pobodáním spolu svedli boj. Z pohledu psychologa boj o život, který bohužel prohrál. Bližší podrobnosti zatím vyšetřovatelé nesdělili, protože sedmadvacetiletý pachatel ze Sýrie zatím nevypovídal.

Aktuálně se nachází ve zdejší nemocnici s vážnými zraněními, která si pravděpodobně sám způsobil. Policie zatím sdělila, že se s největší pravděpodobností nejednalo o teroristický útok. Oběť utrpěla několik bodnutí nožem a i přes okamžitě oživovací pokusy jeho kolegů nakonec svým zraněním na místě podlehl. Zatím ani není jasné, jestli Syřan k psychologovi docházel již delší dobu, nebo šlo u první návštěvu.

Celý text v němčině naleznete ZDE.

Už teď je ale zřejmé, že se jedná o další ze série případů, kdy se pohostinný přístup německých úřadů vůči migrantům příliš nevyplatil. Zavražděný psycholog poskytoval poradenství pro uprchlíky v rámci projektu „Naděje“ od roku 2014, za přibližně tři roky své práce mnoha z nich pomohl překonat válečná traumata a další osobní problémy. Jeho kolegové z Červeného kříže jsou zděšeni a neskrývají obavy i o svůj život.

„Je to strašné. Obavy mezi našimi kolegy jsou skutečně velké,“ cituje deník Welt mluvčího sárské pobočky Červeného kříže Martina Erbeldinga. Zděšení a šok vyjádřil za své kolegy také prezident německého Červeného kříže Rudolf Seiters. „Celý Červený kříž truchlí za zavražděného psychologa. Myšlenkami jsme s jeho rodinou,“ prohlásil Seiters. K vraždě v Saarbrückenu se vyjádřil také někdejší šéf SPD a ministr financí Oskar Lafontaine.

„Je obzvlášť smutné, že byl napaden a usmrcen člověk, který se snažil pomáhat druhým. Je dobře, že byl pachatel ihned zajištěn policií. V každém případě bychom měli z tohoto incidentu vyvodit nezbytné závěry,“ uvedl Lafontaine, který se stal v roce 2005 členem Die Linke. V samotném Sársku působí při Červeném kříži asi 2500 zaměstnanců na plný úvazek a k tomu navíc asi šest tisíc dobrovolníků. Žádná speciální opatření se však dle mluvčího nechystají. „Při práci s lidmi, kteří mají válečná traumata, vždy existují nějaká rizika.“

Odpovědi

Evropan

#110814 Re: Imigrantský zločinecký ksindl v ČR nechceme!!!

2017-06-11 21:25:23

#110809: Monokulturní ochuzení - Imigrantský zločinecký ksindl v ČR nechceme!!! 

Zdá se mi, že musíte být placeným posluhovačem teroristů. Děláte službu, kterou očekávají. Z lokálního sporu děláte celoevropskou reklamu. Přitom německá policie všechno zvládá naprosto bez problémů. Zato naši neschopní poldové už měsíce hledají násilníka, který poranil tenistku Petru Kvitovou. Ačkoli mají fotku, nehnou prdelí, aby něco udělali. Zato kdyby to byl cikán nebo syrský běženec, to by bylo keců a xenofóbních příspěvků.

Musím říct, že lidé jako vy, tedy poslušní posluhovači, jsou opravdu odpadem této republiky.