MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#120514 Re: Re: Re: Není Fischer jako Fischer - PAVEL FISCHER

2017-12-13 03:45

#120513: - Re: Re: Není Fischer jako Fischer - JAN FISCHER 

PAVEL Fischer

MLÁDÍ A STUDIUM

Vyrůstal jsem v Praze na Vinohradech. Od mládí miluji hudbu. Ve školních letech jsem hrál na housle a na kytaru. Později na gymnáziu jsem působil jako houslista v Pražském studentském orchestru a jako zpěvák zpíval v Brixiho akademickém sboru a v mezinárodním pěveckém sboru World Youth Choir. Od malička jsem také chodil do skauta. Do dneška se cítím být hrdým členem skautského oddílu Pětka Praha.

Po gymnáziu jsem absolvoval Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy. Ve studiu pokračoval na Centre International de Formation Chrétienne v Ženevě a prestižní vysoké škole Ecole Nationale d´Administration (E.N.A.) v Paříži pro vrcholné státní úředníky.

PRACOVNÍ DRÁHA

V osmnácti letech jsem nastoupil do pražského závodu Geofyzika Brno jako dělník geofyzikálního průzkumu. Po absolvování vysoké školy jsem učil francouzštinu na pražském Gymnáziu Jana Nerudy. Po revoluci jsem působil jako osobní sekretář biskupa Františka Lobkowicze a jako zástupce ředitele pražského Institutu komunikace.

Během prezidentství Václava Havla jsem působil v Kanceláři prezidenta republiky. Nejprve jako tiskový specialista, později jako zástupce mluvčího prezidenta, a nakonec jako ředitel politického odboru.

V letech 2003 až 2010 jsem byl českým velvyslancem ve Francii a Monaku.

Po návratu do Prahy jsem pracoval jako vrchní ředitel sekce bezpečnostně-multilaterální na Ministerstvu zahraničních věcí ČR, kde jsem se kromě jiného zabýval kybernetickou bezpečností. Po odchodu z ministerstva jsem působil jako poradce pro strategické a bezpečnostní otázky pro vládní i nevládní sektor. Od roku 2015 jsem byl ředitelem Ústavu empirických výzkumů STEM.
5. října 2017 jsem oznámil svou kandidaturu v prezidentských volbách 2018.

 

V období 1999-2003 jsem byl předsedou správní rady Nadace Forum 2000, dosud zde působím.
V letech 1999-2004 jsem byl předsedou Asociace bývalých českých žáků E.N.A.
Jsem členem Společnosti Ferdinanda Peroutky, správní rady Institutu Jacquese Delorse v Paříži a správní rady organizace SIRIRI pro vzdělávací programy ve Středoafrické republice.

OCENĚNÍ A VYZNAMENÁNÍ

Jsem nositelem monackého Řádu svatého Karla a francouzského Řádu čestné legie.

RODINA

Jsem ženatý. Moje manželka Klára pracuje v Domácím hospicu Cesta domů. Společně jsme vychovali čtyři děti. Nejstarší Vojtěch čelil těžkému postižení, jemuž v roce 2013 podlehl. Barbora studuje na univerzitě a Markéta na gymnáziu.

JAZYKOVÉ ZNALOSTI

Mluvím plynně francouzsky, anglicky a katalánsky. Částečně hovořím německy a rusky.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#120522 Re: Re: Re: Re: Není Fischer jako Fischer - PAVEL FISCHER

2017-12-13 10:44:54


Nepřihlášený uživatel

#120526 Re: Re: Re: Re: Není Fischer jako Fischer - PAVEL FISCHER

2017-12-13 12:54:59

#120514: - Re: Re: Re: Není Fischer jako Fischer - PAVEL FISCHER 

Pan Drahoš je na tom obdobně ve všech aspektech a ještě navíc řídil instituci s mnohamiliardovým rozpočtem 32,7 mld. v roce 2014. 

 


Nepřihlášený uživatel

#120531 Re: Re: Re: Re: Není Fischer jako Fischer - PAVEL FISCHER

2017-12-13 14:17:27

#120514: - Re: Re: Re: Není Fischer jako Fischer - PAVEL FISCHER 

Pokud si český člověk přečtě  a prostuduje všechny životopisy daných kandidátů, tak  pečlivě zváží a rozhodne se pro rozumného kandidáta.  Bohužel v Česku je hodně takových lidí, kteří půjdou k volbám  ( bez vlastního rozhodnutí ) a do urny prdnou idiota Zemana, protože to tak udělal i sousedLojza  nebo Máňa z práce.