MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#121118 Zbourali si altán, protože "chtěli něco budovat". ....

2017-12-21 08:27

2016-06-25 10:52

 

Někdy se ale rozhořčení některých Britů nelze divit. Například pětadvacetiletá Balla hlasovala pro Brexit. A proč? "Ani vlastně nevím. Doufám, že teď přijde změna, i když vlastně nevím, co by se mělo změnit," říká. "Je to teď všechno trochu naruby, ale to se snad uklidní."

Jak typické, chtějí "něco" budovat, ale ve své podstatěn vůbec netuší "co", tak proště šli a zbourali si altán na zahradě, zdál se jim starý a opotřebované, teď se ovšem nemají kde v teplém dni schovat na zahradě před deštěm a dát si tak oblíbený čaj. Tuto zkušenost ma každý vlastník domu, co zbytečně pokácel strom či neuváženě zboural právě altán či cokoliv dalšího v "eforii" že tam "něco postaví". 

"Vím, že jsou teď ti lidé naštvaní, ale za nějakou dobu se ten hněv i ekonomická situace uklidní a budeme moct začít zase něco budovat," vidí situaci zpět v Londýně o něco klidněji asi padesátiletá Irene, která hlasovala pro odchod.

Dnes:

Britové přišli o 30 % hodnoty své měny, jejich úspory byly devalvovány o 30 % a zároveň nedošlo k žádnému oživení ekonomiky, které by devalvaci mělo provázet. To je důsledek brexitu, který vlastně ve skutečnosti ještě ani nezačal. 

https://www.bloomberg.com/quote/GBPEUR:CUR

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#121119 Re: Zbourali si altán, protože "chtěli něco budovat". ....

2017-12-21 08:45:05

#121118: - Zbourali si altán, protože "chtěli něco budovat". .... 

Takto pan Sedláček......

Británie si zbořila dům v kterém zbytku Evropy prezentovala svojí úžasnost a nepostradatelnost....

2016-06-28 05:48

 

Sedláček: Vystoupit z Evropské unie je jako zrušit školství. Krátkodobě se ušetří



  • Ekonom Tomáš Sedláček považuje brexit za velké riziko pro britskou ekonomiku.

 

  • Na štěpení unie podle něj nikdo nevydělá.

 

  • Krize v Londýně může být horší než v roce 2009.

Ani hypoteticky? Nemůže se sem přesunout nějaká výroba nebo firma?

Británie nikdy neměla euro a Česko ho také nemá, takže pokud se budou investoři rozhodovat, tak zvolí Irsko, tedy zemi, kam už výrobu přesunovali, nebo jinou zemi, která spíš používá euro.

Ale mohla by se sem přesunout londýnská City. Na to je myslím pražská burza připravená. Tedy, to myslím ironicky. Pravděpodobnost, že se sem přesune londýnská City, ze které se teď stane londýnská Village, je opravdu malá.

 

Není tedy pravda, že Británie teď ušetří?

Ušetří zhruba stejně, jako když zrušíte školství. Nemusíte platit učitelům, budovy můžete prodat továrníkům a děti můžete poslat, aby pracovaly v lese. HDP pak první tři roky poroste a země na tom vydělá. Ale každý asi trochu intuitivně tuší, že není úplně ideální rušit školství. U Británie ta intuice tak silná není, ale logika je to stejná.