MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#121890 Tedy titulek v Babiš - Pleslově Blesku I je velmi zavádějící......

2018-01-05 10:15

„Já musím říci, že zpráva OLAF ve svém závěru nekonstatuje otázku trestnosti jakékoli osoby, protože jít to nepřísluší,“ řekla novinářům při odchodu z policie Valachová.

Řekla, že četla zprávu OLAF celou, včetně příloh. „Z mého pohledu zpráva OLAF neobsahuje nic nového, co by už ve vyšetřovacím spisu nebylo,“ odvětila na otázku iDNES.cz, co se dozvěděla.

Zpráva OLAF podle ní nepřináší informace, které by měly mít vliv na rozhodování mandátového a imunitního výboru. „Pozice sociální demokracie zůstává neměnná, bude hlasovat pro vydání,“ uvedla Valachová, která je zpravodajkou výboru k žádosti policie.

......trestní odpovědnost skutečně musí řešit česká policie, státní zástupci a soudci a to i v případě činu spáchanému proti EU, tedy dotatčnímu podvodu v rámci dotačních progamů EU. 

Mimochodeme tedy paní Valachová potvrzuje, že dva naprosto nezávislé úřady dospěly ke stejným zjištěním, tedy Policie ČR a státní zastupitelství a evropská instituce OLAF. Tedy to dokládá, že to co je vlastně veřejně dostupné k celé věci - steno záznamy ze Sněmovny, rozpočet projektu a jeho proplacení, jsou už informace dostatečně prokazující podvodné jednání. 

Neprofesionální OLAF? V Evropském úřadu pro boj s podvody pracují špičkoví detektivové, analytici i právníci

Pokud se Policie ČR a státní zástupci dokonce přesně shodují s OLAF, je to velmi velmi vážné a Babiš s Faltýnkem by nejen měli být vydáni k trestnímu stíhání, ale také by měli být vzati do vazby, důvody skutečně existují.

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#121892 Re: Tedy titulek v Babiš - Pleslově Blesku I je velmi zavádějící......

2018-01-05 10:29:55

#121890: - Tedy titulek v Babiš - Pleslově Blesku I je velmi zavádějící...... 

Titulky v Babiš - Pleslových blescích I. a II. :-)

LN nahlédly do zprávy OLAF o Čapím hnízdě. Kolem Babiše jen našlapuje

Valachová: Zpráva OLAF nekonstatuje otázku trestnosti jakékoli osoby

Má to jen drobnou vadu, OLAF přesně konstatuje to, co konstatuje i Policie ČR a ta žádá o vydání Babiše a Faltýnka k trestnímu stíhání. Zpráva OLAF totiž nemůže řešit konkrétní trestní odpovědnost, není to smyslem zprávy OLAF, nemůže národním policiím říkat, ten a ten porušil zákon v tom a v tom, navíc zákon národní, konstatuje faktu u projektu a jasně říká - tento projenkt nelze financovat z EU.

Vlastní vyšetřování OLAF také nemůže používat policejní techniku proti občanovi ČR, přestože je zároveň občanem EU. OLAF není národní policeie či národní státní zástupci. 

Z titulků je naprosto zřejmé, že Babiš media nadále zneužívá, ovlivňuje. Plesl na to evidentně dohlíží. 

-----------

"LN nahlédly" je zjevně nějaký efemismus pro "Švindllerová nám to donesla".