MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#121895

2018-01-05 10:42

Na Západě se odchází z prestižních politických míst i za daleko menší prohřešky, než jaké se mohou týkat Andreje Babiše. Někdy stačí k dobrovolnému či vynucenému odchodu pouhé podezření.

Je přitom úplně jedno, zda premiér České republiky všechny kauzy označuje za „kampaň“ nebo „účelovku“. Dokonce ani nejde o to, jestli je skutečně podle zákona vinen. O tom může rozhodnout jenom soud, my na to můžeme mít pouhý názor. Jde o princip.

Kdyby byl Babiš vydán v jiné demokratické zemi parlamentem ke stíhání a policie po nových volbách svoji žádost opakovala, tak by se téměř stoprocentně předsedou vlády nestal. V takovém případě by tvrdě zapracoval stranický mechanismus. Jenže hnutí ANO 2011 není normální politická strana, ale účelové sdružení, které si k pořízení moci Babiš vytvořil. Vzniklo z jeho peněz, je financováno z jeho peněz a bez jeho posvěcení se v něm nikdo nemůže prosadit. Pak ale těžko můžeme hovořit o demokratickém rozhodování.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#121896 Re: Ano ANO ŠtB 2011 dnes připomíná neonacistickou SpD v kterém mluví pouze Okamura a Fiala...

2018-01-05 10:46:48

#121895: -  

.....ostatní se do toho opravdu nebudou "zabrušovat", aby se z toho zase nemuseli "vybrušovat" :-)

Je tam 70 nových poslanců ANO ŠtB 2011 a nikdo z nich ještě ani nepromluvil, vyjadrují se za ně trestně stíhaní Babiš s Faltýnkem, což je obzvláště legrační. 

T. Okamura a Fiala alespoň nejsou trestně stíhaní, čímž samozřejmě neříkám, že je neonacistké SpD lepší než ANO ŠtB 2011.