MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#122989 Kdo napsal tento odporný antisemitský text?

2018-01-16 00:06

"Každý organismus brání se otravě cizí látkou. Lze předpokládat, že roztok židovského elementu v německém životě byl tak silný, že na to německý organismus reagoval jako na otravu… Počet židovských spisovatelů a žurnalistů byl přílišný, daleko větší než v kterémkoli jiném národě, přímo sensační počet. Jejich jazykové výkony, brány v celku, podstatně oddálily němčinu od její klasické podoby… Židovských spisovatelů a žurnalistů bylo v Německu příliš mnoho, aby se dali asimilovat německým duchem a prostředím. Spíše tam žili v přesile, a posilujíce se navzájem, zachovali si své zvláštnosti. Jest věcí Němců samých, jak to chtějí posuzovat ze stanoviska svého národního bytí. Ale je pravda, že polévka byla přesolena."

Odpovědi

Evropan

#122990 Re: Kdo napsal tento odporný antisemitský text? Nyní a ty přece Ty!

2018-01-16 05:55:42

#122989: - Kdo napsal tento odporný antisemitský text? 

Ne, Peroutka nebyl antisemita. A také nebyl fascinován nacismem a nenapsal o Hitlerovi, že je gentleman. V tom má Kučera pravdu, že Miloš Zeman je obyčejný tlučhuba. A jistě je třeba vše vidět vcelku Peroutkovy osobnosti a jeho bytí - jindy se projevoval jako demokrat, za ženu měl Židovku, sám byl v koncentráku… a jistě i díky tomu viděl po válce leckteré věci jinak.

http://www.kehilaprag.cz/

Než tady začnete opět strašit Peroutkou, tak bych rád, Ovčáčku, věděl, jestli už si našel hradním opilce zmiňovaný článek o tom, že Hitlera považuje za gentlemana. Asi těžko, když za toto konkrétní lhaní byl hradní opilec pravomocně soudem usvědčen a bylo mu uloženo, aby se vnučce pana Peroutky omluvil. To, že sem dáváš více než devadesát let starý text, vezeš se na vlně antisemitismu ty společně s islámskými fundamentalisty, kteří používají podobnou propagandu.