MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#124374 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2018-01-30 17:47

#124363: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

A z Indonézie byl vymícem během pár desítek let téměř veškerý duchovní život odlišný od sunnitského islámu. Hrůza a děs.

 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#124375 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2018-01-30 17:56:37

#124374: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

No vidíš to z odstupu exotické češtiny a tisíců kilometrů :-) navíc informace nejšpíš čerpáš v Putlerových listech. 

Zajímavosti v Indonésii

Jednotlivé ostrovy Indonésie se od sebe zásadně liší. Nejcivilizovanější Jáva je muslimská, vedlejší turistické Bali hinduistické, východní Flores křesťanský. V zemi se oficiálně slaví všechny svátky islámu, křesťanství i hinduismu, na což je třeba dát pozor při sestavování časového plánu cesty. Indonésie je neuvěřitelně nábožensky tolerantní, avšak ve střední části Sulawesi a v okolí Ambonu na Molukách přesto dochází ke střetům muslimů s křesťany. Turisté nejsou vpouštěni do Acehu na severu Sumatry. Pro neprostupné pralesy, ve kterých dosud žijí neobjevené druhy živočichů, pro nádherný podmořský svět a pro jedinečné kultury mnoha odlišných etnik je Indonésie doslova magnet pro cestovatele.

Další fotky z Indonésie si můžete prohlédnout v naší galerii.

 

 

 

 

Indonésie: cestopisy a průvodce
Co by vám nemělo uniknout: jezero Toba s batackou kulturou na Sumatře, javánské kulturní centrum Yogyakarta, hinduistické chrámy na Bali, výstup na sopku Rinjani na Lomboku, barevná jezera Kalimutu na Floresu, kultura Torajů ve středním Sulawesi a alespoň některá úžasná místa pro potápění a šnorchlování na Bali.

Cestopisy z Indonésie
Představit Indonésii jako jeden celek je téměř nemožné. Rozprostírá se totiž na 17 tisících ostrovech, z nichž šest tisíc je obydlených. Jejích 240 miliónů lidí ji po Číně, Indii a USA činí čtvrtou zemí světa co do počtu obyvatel. Zároveň je nejlidnatější muslimskou zemí. Jednotlivé ostrovy indonéského archipelága dohromady spojuje snad jen postava prezidenta, tropické podnebí, měnová jednotka rupie a vůně hřebíčkových cigaret.